Svake godine se između 15. i 17. listopada diljem Europe obilježavaju Dani Erasmus-a. Učenici i učitelji iznose svoja iskustva, promiču stečene vještine i znanja te potiču na uključivanje u projektne aktivnosti. Osnovna škola Novska je sudjelovala u ka219 projektu „My skills, my future“ od 2017. do 2019. godine, u kojem su učenici radili na poboljšanju vještina te učili raditi s različitim alatima i aplikacijama prema zadanim temama.

Trenutno sudjelujemo u ka229 projektu „Our natural heritage, food and folklore.” Istražujemo prirodna i kulturna naslijeđa, učimo o tradiciji, plesovima i lokalnoj kuhinji. Učenici 7. e i 8. d Osnovne škole Novska su povodom obilježavanja Dana Erasmusa izradili plakat i iznijeli svoja iskustva, motive i razmišljanja o sudjelovanju u projektu. S učiteljicama Ljubicom Bertić i Andrijanom Petračić ukrasili su hol škole i motivirali druge učenike dijeleći svoja iskustva. Također, smo sa projektnim partnerima Španjolskom, Poljskom, Bugarskom i Slovačkom te prethodnim partnerima Italijom i Njmečakom izradili i padlet, gdje su učenici i učitelji podijelili najljepše trenutke i dojmove.

Padlet i iskustva možete pogledati na slijedećem linku: https://padlet.com/projectsandcooperation/qswihka24tfyvuho

Dojmove učenika, koji su sudjelovali u projektu „My skills, my future“ i sve dosadašnje aktivnosti projekta „Our natural heritage, food and folklore“ možete pronaći na Facebook stranicima:

https://www.facebook.com/myskillsmyfuture/

https://www.facebook.com/ournaturalheritagefoodandfolklore

Učenici su svoje aktivnosti dokumentirali, a uratke možete pogledati na youtube kanalu:

https://www.youtube.com/channel/UCs7TVg1FnQSQ40rOisKhkZw

Facebook
Twitter
LinkedIn