Tijekom prethodnog tjedna učiteljica Dražena Potočki je, kao članica hrvatskog tima, sudjelovala je u radu School Innovation Foruma 2024.

School Innovation Forum 2024. održao se 4. i 5. lipnja 2024. u Le Cercle Citeu u Luksemburgu.
Forum je okupio EUN-ove glavne dionike kao i relevantne projektne partnere na dvodnevnim sesijama i raspravama na temu “EdTech u školama: od obećanja do stvarnosti”.
Uvodnu riječ, (Nova) uloga obrazovanja i školovanja u digitalnom svijetu je održala Marte Blikstad-Balas, profesorica na Sveučilištu u Oslu i potpredsjednica Nordijskog centra izvrsnosti. Slijedilo je uvodno izlaganje savjetnika za odgovornu umjetnu inteligenciju u SURF-u, Duuk Batena: Digitalna transformacija u obrazovanju i odgovorna tehnologija.

Svi sudionici su aktivno sudjelovali na sesijama s temama: Korištenje tehnologije u školama i dobrobit učenika i nastavnika, AI u obrazovanju; Obećanja i izazovi i Obrazovanje i javno-privatno partnerstvo. U nastavku prvog dana slijedio je okrugli stol čiji su panelisti bili Urs Bucher, predsjednik Radne skupine za digitalizaciju Švicarsko-njemačke konferencije uprava za osnovne škole (DVK) i voditelj Uprave za osnovne škole Basel-Stadt, Ruben Cammaerts, potpredsjednik SMART Technologies i Jannie Jeppesen, predsjednica European Edtech Alliance (EEA) i izvršna direktorica švedske Edtech Industry.
Drugi dan je počeo okruglim stolom čija tema je bila Rekapitulacija paralelnih rasprava. Martin
Sønderlev Christensen, voditelj Instituta za didaktiku i digitalizaciju, University College Copenhagen održao je inspiracijski govor s temom SkoleGPT: primjer generativnog AI alata za škole.
Uslijedila su još dva okrugla stola s temama Dobre prakse korištenja obrazovnih tehnologija u
školama i (Kako) ulaganja u obrazovanje i EdTech mogu biti održiva?

Tijekom dva dana održavanja foruma svi sudionici su razmijenili svoja razmišljanja, primjere dobre prakse, buduće projekte i sl. Uz Draženu Potočki, hrvatski tim su činili Filip Car, viši savjetnik za engleski jezik u AZOO (nositelj Erasmus projekta), Sunčica Remenar, profesorica biologije i kemije i Nikolina Reder, profesorica engleskog i njemačkog jezika. Sve pojedinosti su dostupne na poveznici: https://eu.eventscloud.com/website/13685/home/

Facebook
Twitter
LinkedIn