Klokan bez granica 2024. – rezultati natjecanja

U Osnovnoj školi Novska sudjelovala su 102 natjecatelja u kategorijama: Pčelice (2. razred), Leptirići (3. razred), Ecolier (4. i 5. razred), Benjamin (6. i 7. razred) te Cadet (8. razred). Četiri učenika uvrštena su u 10 % najuspješnijih.

Natjecanje je održano 22. ožujka pod pokroviteljstvom Hrvatskoga matematičkog društva. U Osnovnoj školi Novska sudjelovala su 102 natjecatelja.
Svaki je učenik prilikom dolaska na natjecanje dobio mali poklon, a četiri učenika naše škole uvrštena su u 10 % najbolje plasiranih. Uz priznanje, dodijeljene su im i pripadajuće nagrade.
U kategoriji „Leptirići“, u kojoj je ove godine sudjelovalo ukupno 7 196 natjecatelja, u 10% najuspješnijih uvršteni su Niko Brkić i Lovro Kovačević, mentorica Nataša Tisaj i Nikola Popović, mentorica Ivana Tomić.
U kategoriji „Ecolier“ je sudjelovao 11 121 natjecatelj, a u 10% najuspješnijih uvršten je Frano Mesić, mentorica Ksenija Lekić.


Zapažene rezultate, na školskoj razini, su postigli i učenici Katja Ivezić (Pčelice), Josip Đurić (Ecolier), Lea Ćorić (Benjamin) i Sara Mišljan (Cadet) kojima su uručene utješne nagrade.
Cilj međunarodne udruge “Klokan bez granica” je cilj popularizirati matematiku, razvijati interes za matematiku i prirodne znanosti te logičko i kombinatoričko mišljenje i okuplja predstavnike više od 80 država svijeta.


“Matematički klokan” je natjecanje kojim se želi motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa. U državama članicama natjecanje se održava svake godine treći četvrtak u mjesecu ožujku.
Čestitamo nagrađenim učenicima i njihovim mentoricama. Vjerujemo da će se zaljubljenici u Matematiku i iduće godine okušati u ovom natjecanju.
Ksenija Lekić

Facebook
Twitter
LinkedIn