Terenska nastava učenika sedmih razreda u Zagreb

Tijekom prošloga tjedna su učenici sedmih razreda, njihove učiteljice Hrvatskoga jezika Kristina Grdur, Ljubica Rašo Belši, Andreja Puškaš i knjižničarka Melisanda Masnica realizirali terensku nastavu u Zagreb, u sklopu projekta Kultura i mediji na terenu, a u kojemu učenici sudjeluju od početka školske godine.
Tijekom provođenja projekta, učenici su se sa učiteljicama i knjižničarkom pripremali za terensku nastavu pronalazeći zanimljivosti o znamenitostima grada Zagreba, učeći o elementima kazališne umjetnosti, gledali projekcije filmova i prezentaciju o Kazalištu. Terenskom nastavom ostvarena je korelacija različitih obrazovnih sadržaja i međupredmetnih tema. Cilj terenske nastave bio je poticanje kod učenika interesa i ljubavi prema kazališnoj umjetnosti te odlazak na kazališnu predstavu i u muzej. Učenici su imali prigodu pogledati kazališnu predstavu „Male ljudetine“ (Z.Balog), Teatra Poco Loco, koja je uprizorena u velikoj dvorani Kulturnog centra Travno, a tijekom koje su od samih glumaca naučili tijek nastajanja neke kazališne predstave te osoba koje u pripremi predstave sudjeluju.

Puni dojmova s predstave, krenuli su u organizirani posjet Tehničkom muzeju Nikola Tesla. Dočekali su ih susretljivi i ugodni kustosi, koji su učenicima i učiteljicama u jednoiposatnom obilasku muzeja, pokazali, demonstrirali, ali i ispričali mnoge znane i neznane činjenice o motorima, strojevima, ali i samome Nikoli Tesli i njegovim inovativnim otkrićima, njegovoj ulozi kao izumitelja i inovatora te značaju za noviju povijest čovječanstva.

Nakon posjeta muzeju, vesela i pomalo umorna skupina sedmaša je nakon ručka i međusobnog druženja, krenula sa svojim učiteljicama natrag za Novsku.
Tijekom cijeloga dana, sva su djeca svojim lijepim i primjerenim ponašanjem pokazala da su dovoljno zrela i odgovorna za ovakvu zahtjevnu terensku nastavu te izjavila sa jedva čekaju sljedeću školsku godinu, kada će opet u sklopu ovoga projekta, ići na terensku nastavu, ali s novim temama obilazaka.

                                                                                        Tekst: Melisanda Masnica 
                                                                                                                                Fotografije: Andreja Puškaš i Melisanda Masnica

Facebook
Twitter
LinkedIn