I ove godine obilježili smo Dan broja Pi zanimljivim i edukativnim aktivnostima.

Učiteljica Tamara Tomić je sa učenicima 7.c razreda provela aktivnost “Potraga za brojem Pi”. Radom u paru i rješavanjem zadataka s algebarskim izrazima učenici su došli do broja Pi, te zatim otkrili razne zanimljivosti o ovom fascinantnom broj.

Učiteljica Dražena Potočki je za učenike petog razreda pripremila 3-4-1 PI izazov i izradu Pi grada. Učenici 6.b razreda sudjelovali su u međuškolskom Kahoot kvizu. Ovo natjecanje povezalo je naše učenike s vršnjacima iz Osnovne škole Rajić i Osnovne škole Zorka Sever u kojem su pokazali svoje matematičko znanje na zabavan način.

I učenici učiteljice Matea Grabovac provela je različite aktivnosti s prigodno su obilježili Dan broja Pi. Učenici petog razreda obojili su i međusobno poklanjali prigodne poruke s brojem Pi. Učenici šestih i osmih razreda uz aktivnost bojanja i poklanjanja prigodnih poruke imali su i zanimljiv detektivski zadatak u kojem su trebali pomoći direktoru banke gospodinu Pi i otkriti pljačkaša banke.

Ovim aktivnostima željeli smo potaknuti kreativnost, zanimanje i ljubav prema matematici i prigodno obilježiti Dan broja Pi. Rezultate i atmosferu možete pogledati u foto galeriji.

Facebook
Twitter
LinkedIn