Učenici i učitelji naše škole i ove su godine nizom različitih aktivnosti obilježili Dan sigurnijeg interneta.

Dan sigurnijeg interneta obilježava se svake godine diljem svijeta kako bi se promicala sigurna i odgovorna uporaba online tehnologije i mobilnih uređaja, posebno među djecom i mladima. Ove godine je obilježen 6. veljače, pod nazivom „Potraga za boljim internetom“, ali se aktivnosti i radionice provode tijekom cijele godine u različitim nastavnim područjima.

S pravilima ponašanja na internetu, čuvanjem osobnih podataka, prepoznavanjem lažnih vijesti i mogućim prijevarama učenici se susreću već od 1. razreda na Informatici, nastavi Hrvatskoga jezika, Prirode i društva te na Satu razrednika. Upoznati su kome se sve mogu obratiti za pomoću slučaju Cyberbullyinga i kako trebaju reagirati kada dobiju nepoćudne sadržaje. U tematskim radionicama vježbaju prepoznavanje lažnih web stranica i lažnih profila na društvenim mrežama. U dane obilježavanja DSI obogaćuju svoje znanje sudjelovanjem u radionicama, online kvizovima i različitim edukativnim igrama. Učitelji Informatike Emili Arbanas, Matea Marenić, Romana Jovanović i Dragan Vlajinić su uz svoje planirane sadržaje proveli i anonimnu anketu u kojoj su se učenici izjasnili koje društvene mreže poznaju, koriste i koliko vremena provode na internetu. Učiteljica Romana je organizirala i postavljanje izložbe učeničkih plakata i letaka u holu škole te pripremila anonimnu anketu za roditelje. Interaktivnu paletu dostupnih edukativnih sadržaja i poveznica, koje su mogli koristiti svi učitelji i učenici, izradila je učiteljica Ksenija Lekić i možete ju vidjeti na poveznici https://view.genial.ly/65aa72f417be8f0014be4a02

Fotografije i videozapise pojedinih provedenih aktivnosti sa svojim razrednim odjelima i skupinama učitelji su objavili na za to predviđenom virtualnom zidu.

Vjerujemo da su se i ove godine učenici zabavili uz zanimljive sadržaje i naučili koje su prednosti korištenja interneta i kako ga mogu sigurno koristiti.

Ksenija Lekić

Facebook
Twitter
LinkedIn