Naša mala knjižnica u 2. B razredu

Učenici 2. B razrednog odjela, učiteljica Ljubica Puškaš i knjižničarka Sanja Lozer i ove školske godine provode projekt Naša mala knjižnica. Riječ je o međunarodnom projektu za promicanje čitanja od najranije dobi.

Cilj projekta je poticanje aktivnosti kreativnog izražavanja, stvaranja aktivnih čitača koji razmišljaju i analiziraju, jačaju samopouzdanje i razvijaju svijest o sebi i svojoj okolini. Nakon pročitane slikovnice Uhvatio sam Gnoma, učenici su odglumili kratke igrokaze, a na kreativnoj radionici pravili su lutke gnomove. Hvala Petrinoj baki što nam je pomogla u izradi naših gnomova. Još jedna aktivnost koja nas je jako zabavila bila je brojalica o gnomovima. Učenici su osmislili tekst brojalice koju su naučili svirati. Ove godine sudjelujemo u aktivnosti – Razmjena knjižnog junaka.

Naš gnom otputovat će i biti gost u nekoj drugoj školi. Vjerujemo da će doživjeti brojne zanimljive pustolovine u novom okruženju. S nestrpljenjem očekujemo obavijest o prijateljskoj školi kojoj ćemo poslati našeg knjižnog junaka. U školskoj knjižnici na likovnoj radionici učenici su izrađivali označivače stranica za knjige. Veselimo se zajedničkim aktivnostima i čitanju slikovnica.

Facebook
Twitter
LinkedIn