Učenici 4. A razreda su i ove godine sudjelovali u online natjecanju Dabar i postigli zapažene rezultate. Međunarodna inicijativa Dabar potiče razvoj računalnog razmišljanja od prvog razreda osnovne škole kroz rješavanje problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za rješavanje problema te programiranje, čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga Suradnici u učenju uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ove godine je natjecanje održano od 13. do 17. studenog, a sudjelovalo je ukupno 49 065 učenika iz Hrvatske u pet različitih kategorija. Učenicima 4. A razreda je ovo četvrto natjecanje za koje se redovito pripremaju na izvannastavnoj aktivnosti Malci digitalci i DOD nastavi Matematike.

Ove godine su se natjecali u kategoriji MiliDabar namijenjenoj učenicima 3. i 4. razreda osnovne škole u kojoj je sudjelovalo 12 590 učenika. Svim natjecateljima su dodijeljene Diplome za sudjelovanje koje su preuzete iz njihovog korisničkog računa u kolegiju Dabar@učitelji.hr2023, a posebne Diplome za postignut izvrstan uspjeh u natjecanju dodijeljene su učenicima čiji je rezultat uvršten u 10% najuspješnijih. Zlatni Dabrovi iz 4. A razreda Osnovne škole Novska u kategoriji MiliDabar su: Mia Spahić koja je osvojila 1. mjesto, te Frano Mesić, Petra Kalcina, Leo Milinković i Ema Poturica čiji su rezultati među 10% najuspješnijih učenika.

Za natjecanje ih je pripremala njihova učiteljica Ksenija Lekić.

Facebook
Twitter
LinkedIn