eTwinning projekt Primjena matematike

Primjena matematike je projekt u kojemu želimo učenicima pokazati da je matematika svuda oko nas. Kroz istraživanje i kreativnost, projekt će poboljšati usvojenost ishoda u kurikulumu predmeta Matematika kao i povezanost sa svim ostalim predmetima i međupredmetnim temama.

Učenici od 5. – 8. razreda će obilježiti različite datume u godini kroz matematičke sadržaje koje trenutno usvajaju ili su prethodno usvojili. Nizom aktivnosti projekt potiče razvijanje kritičkog mišljenja, kreativno razmišljanje i usvajanje vještine rješavanja problema. Aktivno učenje u matematičkom području potiče inovativnost, maštu i kreativnost učenika te primjenu naučenog, timski rad, suradnju i prilagodljivost te društvenu i kulturnu osviještenost.

Tijekom rujna obilježili smo Europski dan jezika s aktivnošću: “Govoriš li matematički”? Matematika je jedini jezik, kojeg dijele sve civilizacije svijeta. To su zaključili i učenici 5. a i 5. b razrednog odjela, koji su pokazali izvrsno razumijevanje matematičkog jezika.

Od ostalih aktivnosti predstavili smo našu školu, grad i državu ostalim projektnim partnerima.

U projektu sudjeluje 14 partnera iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Iz naše škole sudjeluju dva projektna tima sa svojim mentoricama, učiteljicama Tamarom Tomić i Draženom Potočki.

Facebook
Twitter
LinkedIn