U petak, 15. rujna 2023. održan je četvrti NOVsky – Art & Science festival. Kao jedan od organizatora Festivala ponosni smo na posjećenost i uspješnost festivala. Naši djelatnici i učenici sudjelovali su kao izlagači, volonteri i koordinatori događaja.

Učenici OŠ Novska posjetili su festival i vidjeli niz pokusa, eksponata i radionica iz područja znanosti i umjetnosti i pritom učili na drugačiji način i zabavili se. Naši učitelji i učenici sudjelovali su na festivalu, a prezentirali su pokuse i pomagala iz područja biologije, matematike, fizike, tehničke kulture i robotike. Učitelji naše Škole koji su izlagali na NOVsky su: Ivana Begić Mesić, Kornelija Čavlović, Dražena Potočki, Ksenija Lekić, Dragan Vlajinić, Maja Vlajinić i Melita Dam. Na festivalu je bilo moguće vidjeti mobilni planetarij Odiseja, krevet od čavala, Upps we have 180° rotation, LARP igru, grafiterske radionice, lansiranje raketa, pisanje 3D olovkama i još mnogo zanimljivih aktivnosti. Festival su posjetili i Robertina Štajdohar, pročelnice županijskog Upravnoga odjela za obrazovanje, Momir Karin, prof., ravnatelj Uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja, te Marin Piletić ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike koji je otvorio ovogodišnji NOVsky.

Zahvaljujemo svim djelatnicima OŠ Novska koji su sudjelovali u realizaciji Festivala i omogućili posjetiteljima brojnih škola diljem Hrvatske da dožive jedinstveni spoj znanosti i umjetnosti te se vrate puni dojmova u svoje škole. Posebno zahvaljujemo našim koordinatorima Željki Draganić, Maji i Draganu Vlajiniću.

Facebook
Twitter
LinkedIn