Virtualna mobilnost u Slovačku

U razdoblju od 11.- 15. listopada u Osnovnoj školi Novska provodila se virtualna mobilnost u Slovačku u sklopu Erasmus+ ka229 projekta “Our natural heritage, food and folklore”.

U mobilnosti su sudjelovale učenice: Gabriela Bjelanović, Matea Ćosić, Lucija Erjavec, Lucija Gračaković i Melanija Tomasović te učiteljice Marijana Čevizović i Vanesa Ficko Berić. Svojim plesačkim sposobnostima oduševili su nas Iva Mirković, Lana Domitrović, Andrea Tobijaš, Korina Rijetković, Laura Pezer, Mihaela Buha, Sara Plažanin i Anamarija Kozić.

S obzirom da nismo imali mogućnosti upoznati se uživo tijekom projekta, učenici su za vrijeme mobilnosti predstavili svoju zemlju, grad, školu i običaje. Fokus mobilnost je bio na tradicionalnim plesovima i glazbi te su učenici izvodili tradicionalne plesove, predstavljali povijest glazbe i najdraže pjevače. Također smo učili pjevati slovačke pjesme i plesati njihove plesove. Učenici su sudjelovali i u glazbeno-sportskom natjecanju, gdje je učenica Marija Veble oduševila partnere svojom izvedbom na gitari.

Na kraju mobilnosti su učenici rješavali kviz znanja o temama mobilnosti i izradili digitalni poster o dojmovima tijekom mobilnosti, a učitelji su imali mogućnost dogovarati slijedeće korake u projektu. Po završetku mobilnosti su sudionici ispunili anketu o zadovoljstvu sudjelovanjem u mobilnosti.

Facebook
Twitter
LinkedIn