Tijekom prosinca i siječnja djelatnici Osnovne škole Novska, građani grada Novske te obitelji iz Splita, Stobreča, Bjelovara i Lipovljana uključili su se u prikupljanje novčanih priloga za stradale žitelje naše Županije. Prikupili su 25.000,00 kuna. U srijedu, 10. ožujka 2021. godine, su prikupljena sredstva podijeljena učenicima Osnovne škole Glina.

Uzbuđenje je vladalo od jutra. Bio je prekrasan sunčan dan i krenuli smo prema Glini. Dočekali su nas učenici Osnovne škole Glina. Divna djeca, odlični učenici, učenici generacije, marljivi i odgovorni od prvog razreda, a u potresu su ostali bez svoga doma. Njih petero dočekalo nas je u svojim dvorištima u kojima su sad njihovi improvizirani domovi i urušene kuće. Unatoč svemu što su doživjeli, osmijeh nisu skidali s lica. Svakome od njih uručili smo 5.000,00 kuna. Sa zahvalom su govorili kako će im novac jako dobro doći, kako će njime kupiti novi laptop, kako će im olakšati odlazak u srednju školu i kako će moći ispuniti neke svoje želje.

Nama su bila dovoljna njihova ozarena lica, a u kutu očiju vidjeli smo i pokoju suzu.

Hvala svima koji su dali svoj novčani prilog! Hvala i ravnateljici Osnovne škole Glina Robertini Štajdohar koja nas je ugostila u svojoj školi i uputila nas navedenim učenicima. Na kraju susreta je izjavila: „Ovi učenici su se tijekom školovanja istaknuli trudom i radom, odgovornošću i upornošću. Doista novac ide u prave ruke, ovi učenici su zaslužili novi i jednostavniji početak, a novac će im svakako u tome pomoći.“ I kako da nam srce ne bude ispunjeno?

Na kraju našega puta, u mjestu Prekopa pokraj Gline, istovarili smo i ostatak humanitarne pomoći koja se tijekom siječnja sakupljala u prostorima OŠ Novska,.

Vraćali smo se kući, svatko u svojim mislima i sretni s onim što imamo. Hvala još jednom svima koji su bili dio ove priče!

Facebook
Twitter
LinkedIn