Četvrtak, 30 Studeni 2023 17:17

Dabar u 4. A razredu

Napisao/la

 

Učenici 4. A razreda su i ove godine sudjelovali u online natjecanju Dabar i postigli zapažene rezultate. Međunarodna inicijativa Dabar potiče razvoj računalnog razmišljanja od prvog razreda osnovne škole kroz rješavanje problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za rješavanje problema te programiranje, čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga Suradnici u učenju uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ove godine je natjecanje održano od 13. do 17. studenog, a sudjelovalo je ukupno 49 065 učenika iz Hrvatske u pet različitih kategorija. Učenicima 4. A razreda je ovo četvrto natjecanje za koje se redovito pripremaju na izvannastavnoj aktivnosti Malci digitalci i DOD nastavi Matematike. Ove godine su se natjecali u kategoriji MiliDabar namijenjenoj učenicima 3. i 4. razreda osnovne škole u kojoj je sudjelovalo 12 590 učenika. Svim natjecateljima su dodijeljene Diplome za sudjelovanje koje su preuzete iz njihovog korisničkog računa u kolegiju Dabar@učitelji.hr2023, a posebne Diplome za postignut izvrstan uspjeh u natjecanju dodijeljene su učenicima čiji je rezultat uvršten u 10% najuspješnijih. Zlatni Dabrovi iz 4. A razreda Osnovne škole Novska u kategoriji MiliDabar su: Mia Spahić koja je osvojila 1. mjesto, te Frano Mesić, Petra Kalcina, Leo Milinković i Ema Poturica čiji su rezultati među 10% najuspješnijih učenika.

Za natjecanje ih je pripremala njihova učiteljica Ksenija Lekić.

Četvrtak, 30 Studeni 2023 15:43

Praznik odbojke

Napisao/la

 

Dana, 29. studenog 2023. u našoj dvorani ugostili smo naše prijatelje iz Lipovljana i Jasenovca. Konačno da smo okupili 60-tak učenika koji su željni natjecanja u odbojci. To je pravi praznik. Naši dječaci: David Kitonić (7.c), Ilija Komljenović (7.d), Sandro Pehar (7.b), Rafael Prelesnik (7.b), Marin Kos (7.b), Antonio Zekić (8.a), Maksim Basarić (8.b), Josip Matoš (8.c), Filip Tutić (8.c), Filip Bogunović (8.d), Antonio Mudri-Brežni (8.d), Mihael Došlović (8.e) i Duško Dragaš (8.e) osvojili su prvo mjesto i samim tim plasman na Županijsko natjecanje koje će se održati 13. prosinca u Glini. Naše djevojčice: Inja Dragočajac (8.b), Lucija Bilogrević (8.b), Danna Kukla (8.b), Klara Jurić (8.a), Chiara Idžojtić (8.e), Dunja Bogatić (8.e), Matea Rajić (8.b), Marija Čevizović (8.e), Petra Iličić (7.b), Lena Matoš (7.a), Mia Blažeković (6.c), Marta Galešić (6.b) i Bruna Šulekić (6.b) pobijedile su suparnice iz OŠ Jasenovac i OŠ Josipa Kozarca iz Lipovljana i također izborile plasman na Županijsko natjecanje. Čestitke voditeljima Mladenu Šulekiću i Ireni Vuković.

Čestitke ekipama i sretno!

Poredak na Gradsko-općinskom natjecanju u odbojci kod dječaka:

 1. ŠSD Novska
 2. ŠSD Slavonac

Poredak na Gradsko-općinskom natjecanju u odbojci kod djevojčica:

 1. ŠSD Novska
 2. ŠSD Jasenovac
 3. ŠSD Slavonac
Četvrtak, 30 Studeni 2023 14:04

Natjecanje Naboj 2023.

Napisao/la
 
Dana, 24. studenog 2023. tri ekipe učenika 7. i 8. razreda su sudjelovale u međunarodnom online natjecanju Naboj Junior, pod mentorstvom učiteljica Dražene Potočki i Tamare Tomić. Natjecanje se održava u Hrvatskoj, pod organizacijom Udruge Mladi nadareni matematičari “Marin Getaldić”. Međunarodno natjecanje se istovremeno održava u Belgiji (online), Češkoj, Hrvatskoj (online), Nizozemskoj (online), Poljskoj, Slovačkoj i Španjolskoj (online). Najuspješniji školski tim B su činili: Pavle Dabrović, Filip Nikić, Lilu Marenić i  Ana Pezer, a uspješno su ih pratili i ostala dva tima, tim A: Teuta Tahiri, Tea Tušek, Eleonora Debeljak i Filip Bogunović, zatim tim C: Jakov Ivaštinović, Petra Iličić i Matea Mareš. Pokazali su vrlo visoko znanje te su se uspješno nadmetali sa vršnjacima iz cijelog svijeta!
Utorak, 28 Studeni 2023 14:04

Regionalno natjecanje Sudoku

Napisao/la

 

Osnovna škola Novska u subotu, 25. studenog bila je domaćin Regionalnog natjecanja Sudoku. Natjecanje se održava u tri dobne kategorije: Mali bistrići, Kadeti i Juniori. Četvero učenika naše škole sudjelovalo je na natjecanju: Niko Brkić, Nikola Popović, Ema Androšević i Dora Vagner Dragić. Najmlađi učenici naše škole ostvarili su izvrsne rezultate u kategoriji Mali bistrići. Nikola Popović osvojio je prvo, a Niko Brkić treće mjesto. Povjerenik natjecanja bila je učiteljica Tamara Tomić, a mentori učenika su učiteljice: Nataša Tisaj, Ivana Tomić, Dražena Potočki i Matea Grabovac.

Četvrtak, 23 Studeni 2023 08:24

STOLNI TENIS

Napisao/la

 

Nakon prvenstva škole u kojem je sudjelovalo preko 30 učenika i učenica krenuli smo i s pobjedama na Gradsko-općinskom natjecanju. Dana, 21. studenog 2023. u našoj dvorani ugostili smo prijatelje iz Rajića, Lipovljana, Jasenovca i po prvi puta iz Katoličke osnovne škole u Novskoj. Naši dječaci: David Kitonić (7.c), Renato Idžojtić (7.a), Ilija Komljenović (7.d) i Matija Pavić (6.d) osvojili su prvo mjesto i samim tim plasman na Županijsko natjecanje koje će se održati 5. prosinca u Sisku. Naše djevojčice: Katja Komljenović (6.b), Inja Dragočajac (8.a), Lea Ćorić (6.d) i Bruna Šulekić (6.b) pobijedile su suparnice iz OŠ Rajić i također izborile plasman na Županijsko natjecanje. Čestitke voditeljima Mladenu Šulekiću i Ireni Vuković. Hvala i našim sucima Mauru, Sandru, Franu i Chiari.

Čestitke ekipama i sretno!

Poredak na Gradsko-općinskom natjecanju u stolnom tenisu kod dječaka:

 1. ŠSD Novska
 2. ŠSD Rajić
 3. ŠSD Slavonac
 4. ŠSD Jasenovac
 5. ŠSD KOŠUN

Poredak na Gradsko-općinskom natjecanju u stolnom tenisu kod djevojčica:

 1. ŠSD Novska
 2. ŠSD Rajić.
Srijeda, 22 Studeni 2023 08:33

Hrvatska matematička olimpijada

Napisao/la

 

Hrvatska matematička olimpijada za kadete je natjecanje iz matematike za učenike 4., 5. i 6. razreda. Naš učenik Oleksii Kryzhanivskyi sudjelovao je u samoj završnici natjecanja te postigao odlično deseto mjesto u državi. Nakon ostvarenih rezultata, ravnateljica Antonija Mirosavljević primila je Oleksiia te mu uručila poklon.

 
 
Utorak, 07 Studeni 2023 07:56

Sudoku natjecanje

Napisao/la

 

U petak, 27. listopada u našoj školi održano je Sudoku natjecanje. Učenici su bili podijeljeni u dvije skupine: Bistrići - razredna nastava i Kadeti - predmetna nastava. Povjerenik natjecanja je bila učiteljica Tamara Tomić, a učiteljice koje su sudjelovale sa svojim učenicima su: Dražena Potočki, Tea Preksavec, Matea Grabovac, Ivana Tomić, Nataša Tisaj i Tamara Tomić. Učenik Nikola Popović osvojio je sve moguće bodove i ostvario najbolji rezultat u županiji. Na regionalno natjecanje pozvani su: Nikola Popović, Niko Brkić, Dora Vagner Dragić i Ema Androšević. 

Rezultati školskog natjecanja su slijedeći:

 KATEGORIJA - BISTRIĆI (RAZREDNA NASTAVA):

 1. Nikola Popović
 2. Niko Brkić
 3. Niko Basarić
 4. Lovro Kovačević
 5. Šimun Šlibar

KATEGORIJA - KADETI (PREDMETNA NASTAVA):

 1. Dora Vagner Dragić
 2. Ema Androšević
 3. Oleksii Kryzhanivskyi
 4. Lea Ćorić
 5. Eleonora Debeljak
 6. Lilu Marenić
 7. Mia Blažeković
 8. Dora Čelar
 9. Tena Tobijaš
 10. Lana Tutić
 11. Ema Rebec
Petak, 27 Listopad 2023 08:44

ŽUPANIJSKO NATJECANJE - ŠAH

Napisao/la

 

U organizaciji Školskog sportskog saveza Sisačko - moslavačke županije, 25. listopada 2023. u Popovači je održano županijsko natjecanje u šahu za osnovne i srednje škole. Sudjelovalo je rekordnih 17 osnovnih škola. Dječaci: Marko Kristić (8.d), Josip Krizmanić (8.c), Patrik Pranjić (8.c), Matej Kristić (7.c) i Roko Koturović (6.b) osvojili su odlično 5. mjesto. Djevojčice: Lucija Bilogrević (8.b), Matea Rajić (8.b), Danna Kukla (8.b) i Bruna Šulekić (6.b) također su osvojile 5. mjesto.

Petak, 20 Listopad 2023 14:20

Županijski kros

Napisao/la

 

U četvrtak, 12. listopada 2023. u Topuskom, Školski sportski savez SMŽ održao je prvo školsko sportsko natjecanje za školsku godinu 2023./2024. Učenici su se natjecali u krosu. Naši dječaci u konkurenciji 5. i 6. razredi osvojili su vrlo dobro 11. mjesto od 27 škola koje su sudjelovale. Najbolje plasiran je bio Ivano Hladnić (6.a) na 18. mjestu, zatim Matej Gojak (6.a) na 39. mjestu, Vanja Bartolac (6.c) na 58. mjestu i Josip Stublija (5.b) na 87. mjestu. Obzirom da je bilo 100 trkača ovo je vrlo dobar rezultat. Djevojčice 5. i 6. razred osvojile su odlično 4. mjesto od ukupno 23 škole, samo za malo im je pobjegla brončana medalja ekipno. Za medalju se pobrinula Katja Komljenović (6.b) osvojivši 2. mjesto i srebrnu medalju. Larisa Herceg (6.a) zauzela je 22. mjesto, Matea Bingula (6.a) 31. mjesto i Mia Matić (5.b) 63. mjesto od ukupno 89 trkačica. Dječaci 7. i 8. razred osvojili su vrlo dobro 11. mjesto od ukupno 32 škole. Najbolje plasiran je bio Antonio Mudri-Brežni (8.d) na 22. mjestu, zatim Pavle Dabrović (8.e) na 24. mjestu, Filip Nikić (8.e) na 65. mjestu i Dominik Bingula (8.e) na 88. mjestu od ukupno 117 trkača. Djevojčice 7. i 8. razreda osvojile su vrlo dobro 12. mjesto od ukupno 26 škola. Najbolje plasirana je Matea Rajić (8.b) na 17. mjestu, zatim Danna Kukla (8.b) na 56. mjestu i Klara Jurić (8.a) na 57. mjestu od ukupno 98 trkačica. Voditelji ekipa bili su Mladen Šulekić i Irena Vuković. Nakon utrka svi učesnici su nagrađeni kupanjem na bazenima. Zaista smo uživali u prekrasnom danu i atmosferi.

Čestitamo svim natjecateljima!

Subota, 30 Rujan 2023 15:10

PRVENSTVO ŠKOLE U KROSU

Napisao/la

 

Počeli smo! U srijedu, 27.9.2023. održano je Prvenstvo škole u krosu. Pobjednici su dobili zaslužene nagrade. Katja Komljenović, 6.b prva je u konkurenciji 5. i 6. razreda za djevojčice, a Bartolac Vanja, 6.c u konkurenciji dječaka. Matea Rajić, 8.b prva je u konkurenciji 7. i 8. razreda za djevojčice, a Mudri-Brežni Antonio, 8.d u konkurenciji dječaka. Prvih četvero u svakoj konkurenciji izborilo je nastup na Županijskom natjecanju u krosu koje će se održati 12.10.2023. u Topuskom. Sretno! 

Petak, 23 Lipanj 2023 17:06

SVEČANOST ŠKOLSKOG SPORTA

Napisao/la

 

Školski sportski savez Sisačko-moslavačke županije, 20. lipnja 2023. je u dvorani Brezovica u Sisku organizirao Svečanost školskog sporta. Svečanošću je obilježeno 25 godina rada Školskog sportskog saveza Sisačko-moslavačke županije te su uručene nagrade najuspješnijim školskim sportskim društvima Sisačko-moslavačke županije u 2022./2023. školskoj godini, kao i ekipama koje su osvojile medalje na državnim natjecanjima školskih sportskih društava Republike Hrvatske. Nagrađeni su i učenici sportaši koji su sakupili najviše bodova i tako postali najuspješniji u pojedinačnom poretku. Naše Školsko sportsko društvo Novska zauzelo je 2. mjesto od ukupno 37 osnovnih škola u našoj Županiji. Priznanje je primio Bartol Vidaković, 8.a.

Najuspješniji učenici sportaši:

 U kategoriji 7. i 8. razreda naša sportašica Anja Šulekić, 8.a je trećeplasirana, a sportaš Ivan Marijan, 8.a drugoplasirani je sportaš naše Županije u pojedinačnom poretku.

 U kategoriji 5. i 6. razreda naša Bruna Šulekić, 5.b zauzela je 4. mjesto u konkurenciji djevojčica, ali i Sandro Pehar, 6.b također je zauzeo 4. mjesto u konkurenciji dječaka.

 Obzirom da je na različitim županijskim i državnim natjecanjima sudjelovalo oko 4000 učenika naše Županije ovi rezultati su izvrsni!

Posebne zahvale za osvajanje medalja na Državnim natjecanjima dobili su i članovi naše badmintonske ekipe: Noa Divić, Marko Mišljan, Endi Ladišić i Filip Bogunović i njihov voditelj Donald Veble. Priznanje Ireni Vuković, voditeljici Školskog sportskog društva preuzela je naša ravnateljica Antonija Mirosavljević.

Čestitke svim našim sportašima koji su doprinijeli ovom uspjehu!

Petak, 09 Lipanj 2023 09:38

Županijsko u atletici - još jedna medalja!

Napisao/la

 

U Kutini je 23. svibnja 2023. održano Županijsko natjecanje u atletici za učenike i učenice u konkurenciji za 5. i 6. razred. Naši su dječaci osvojili 3. mjesto i brončane medalje. Članovi ekipe su bili: Gabriel Herceg (6.a), Renato Idžojtić (6.b), Rafael Prelesnik (6.a), Dario Tobijaš (6.d), Marin Kos (6.b), Mauro Čvorak (6.a), Sandro Pehar (6.b), Ilija Komljenović (6.d). Rafael je bio prvi u skoku u vis s preskočenih 145 cm i Renato drugi u trčanju na 100 m s vremenom 13,96. Gabriel je bio drugi u trčanju 600 m, Sandro četvrti u trčanju na 200 m. Čestitke dečkima na lavovskoj borbi za svaki centimetar i stotinku. Voditelj je bila Irena Vuković, prof.

Čestitamo našim dečkima!

Ponedjeljak, 05 Lipanj 2023 09:00

Smoothie natjecanje

Napisao/la
 
U petak, 02. lipnja 2023. u organizaciji Odreda izviđača ''Zelena patrola Rajić'' za potrebe projekta ''Pun ceker zdravlja'' održao se Festival zdravlja u Gradskom parku Novske. Posjetioci su mogli sudjelovati u raznim sportskim aktivnostima, prikupljati pečate nakon izvršene aktivnosti te sudjelovati u nagradnoj tomboli i kvizu. Naša Područna škola Brestača, 2.a, 6.a, 6.c, 6.d, 7.a i 7.d razredi sudjelovali su u natjecanju u pravljenju smoothie-a te zadivili svojom kreativnošću, uređenjima štanda, maštovitošću i prefinim receptima.
Nagradu za najkreativniji štand odnijela je Područna škola Brestača, sveukupno 3. mjesto za najbolji smoothie osvojio je 2.a razred s razrednicom Natašom Tisaj i receptom Umuti, zamuti smuti, a 1. nagradu za najbolje napravljen smoothie na cijelom natjecanju i blender kao glavnu nagradu osvojio je smoothie Jagodica bombica, 6.a razreda s razrednicom Ivanom Begić Mesić. Svim sudionicima uručena je i nagrada za sudjelovanje. Čestitamo našim pobjednicima, pohvaljujemo sve sudionike koji su se odazvali te zahvaljujemo OI ''Zelena patrola Rajić'' na pozivu i organizaciji.
Četvrtak, 01 Lipanj 2023 12:51

Naši Zlatni klokani

Napisao/la

 

Našim učenicima koji su ušli u 10% najuspješnijih u Hrvatskoj na natjecanju "Klokan bez granica" uručena su Priznanja i simbolične nagrade.

 

slika 1

Četvrtak, 11 Svibanj 2023 10:51

Rezultati natjecanja „Klokan bez granica 2023.“

Napisao/la

 

Međunarodno matematičko natjecanje „Klokan bez granica“ održano je 16. ožujka 2023. g. po 25. put u Republici Hrvatskoj pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva. I ove godine u našoj se školi prijavio velik broj učenika u različitim kategorijama (ovisno o uzrastu).

Učenici su ostvarili izvrsne rezultate rješavajući različite tipove zadataka kod kojih je veoma važno logičko i kombinatoričko mišljenje. Svake se godine nagradi 10% najboljih natjecatelja u državi, a među tih top 10% ovaj put se našlo čak 10 naših i to:

 

slika

 

Najbolji uspjeh je ostvario Oleksii Kryzhanivskyi koji je 100% je uspješno riješio test! Iskrene čestitke učenicima i mentorima!

Sve naše učenike pozivamo da sudjeluju na sljedećem natjecanju koje je planirano za 16. ožujka 2023. godine.

 

Četvrtak, 11 Svibanj 2023 08:08

NOVI USPJESI NAŠIH RUKOMETAŠICA

Napisao/la

 

U Svetom Ivanu Zelini, 4. svibnja 2023. održana je Poluzavršnica državnog natjecanja u rukometu za djevojčice u konkurenciji 5. i 6. razreda. Naše djevojčice: Katja Komljenović (5.b), Gabrijela Čutić (6.c), Marta Galešić (5.b), Ana Bilandžija (6.c), Lena Matoš (6.a), Lucija Mesić (5.a), Bruna Šulekić (5.b), Nela Preksavec (5.b), Leona Kovačević (5.a), Iva Pauk (4.b), Ivona Bilić (4.a), Jelena Popović (4.b) i Dora Čelar (4.b) uspjele su pobijediti u borbi za treće mjesto i otputovale kući s brončanim medaljama.

Čestitke ekipi i voditelju, prof. Mladenu Šulekiću!

Utorak, 09 Svibanj 2023 09:55

65. državno natjecanje mladih tehničara

Napisao/la

 

U Vodicama, od 2. do 5. svibnja 2023. godine održano je 65. NMT. Na državnom natjecanju sudjelovalo je četiri učenika naše škole, Marija Veble, Pavle Dabrović – mentorica Maja Vlajinić, Lana Crnojević, Marko Brtan – mentor Dragan Vlajinić. Natjecanje mladih tehničara provodi se u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatske zajednice tehničke kulture. Natjecanje se provodi na tri razine, školska, županijska i državna razina natjecanja u 12 različitih kategorija. Na školskoj razini sudjelovalo je 5853 učenika iz cijele Republike Hrvatske, a na državnu razinu natjecanja pozvano je 268 učenika. Naši učenici ostvarili su izvrsne rezultate.

Učenica Marija Veble natjecala se u kategoriji Elektronika. Na školskoj razini u području elektronike sudjelovalo je ukupno 262 učenika, a Marija je ostvarila izvrstan rezultat na državnom natjecanju te osvojila 14. mjesto.

Učenica Lana Crnojević natjecala se u kategoriji Robotika. Na školskoj razini u području robotike sudjelovalo je ukupno 92 učenika, a Lana je ostvarila izvrstan rezultat na državnom natjecanju i osvojila 10. mjesto.

U kategoriji Automatika sudjelovao je učenik Pavle Dabrović. Od 113 učenika koji su sudjelovali na školskoj razini natjecanja iz automatike Pavle je na državnom natjecanju ostvario izvrsno 3. mjesto.

Učenik Marko Brtan natjecao se u kategoriji Elektrotehnika. Na školskoj razini sudjelovalo je ukupno 409 učenika, a Marko je na državnom natjecanju ostvario izvrsno 3. mjesto.

Čestitke našim učenicima!

Utorak, 09 Svibanj 2023 07:59

Županijsko natjecanje u mini nogometu

Napisao/la

 

Školski sportski savez Sisačko-moslavačke županije uspješno je proveo jedan od najposebnijih i najljepših sportskih dana s preko 450 učenica i učenika koji su se 3. svibnja u Popovači natjecali za titulu županijskog prvaka u mini nogometu. Na natjecanju su sudjelovali i naši učenici.

Djevojčice: Gabriela Čutić (6.c), Nela Preksavec (5.b), Lena Matoš (6.a), Marta Galešić (5.b), Bruna Šulekić (5.b), Lucija Mesić (5.a), Petra Iličić (6.b), Eva Fabijanić (4.b), Katja Komljenović (5.b), Jelena Popović (4.b), Iva Pauk (4.b), Mia Blažeković (5.c), Leona Kovačević (5.a) i Dora Čelar (4.b) uz jednu pobjedu i jedan poraz nisu se uspjele plasirati u polufinale pod vodstvom Mladena Šulekića.

Dječaci: David Kitonić (6.c), Marin Kos (6.b), Rafael Prelesnik (6.b), Ilija Komljenović (6.d), Daniel Popović (5.b), Borna Gavrić (6.b), Niko Egredžija (5.d), Matija Pavić (5.d), Sven Šoufek (5.d), Gabriel Herceg (6.a), Sandro Pehar (6.b) i Mauro Čvorak (6.a) uz jednu pobjedu na penale i jednu izgubljenu utakmicu nisu uspjeli izboriti plasman u polufinale natjecanja uz vodstvo Irene Vuković.

Nedjelja, 07 Svibanj 2023 13:33

Sigurno u prometu

Napisao/la
 
Naši spretni biciklisti: Ivano Hladnić, Marta Galešić, Lucija Mesić i Fabijan Filipović na Županijskom natjecanju "Sigurno u prometu 2023." koje se održalo u Sisku, osvojili su ekipno 2. mjesto. Čestitamo mentorici Meliti Dam i našim učenicima!
 
 
 
 
 
Srijeda, 26 Travanj 2023 07:41

Državno natjecanje mažoretkinja

Napisao/la

 

Djevojke, članice mažoretkinja su u subotu 22. travnja 2023. sudjelovale na Državnom natjecanju mažoretkinja u Šibeniku. Djevojke su ponovno postale državne prvakinje u kategoriji kadeti classic pom pon. Uz titulu državnih prvakinja osvojile su srebro i dvije bronce. Voditeljica je učiteljica Tamara Tomić. 

Srijeda, 26 Travanj 2023 07:04

Državno natjecanje u stolnom tenisu

Napisao/la

 

U Poreču je od 21. do 23. travnja 2023. održano Državno natjecanje u stolnom tenisu. Od 23 najbolje ekipe u Hrvatskoj koje su predstavljale svoje Županije, naši dječaci: David Kitonić (6.c), David Preksavec (8.b), Niko Srdarević (8.b) i Ivan Marijan (8.a) osvojili su odlično 9. mjesto.

Čestitke ekipi i voditeljici Ireni Vuković!

Utorak, 25 Travanj 2023 09:44

Robokup

Napisao/la

 

Ovaj vikend u Imotskom održan je 16. državni Robokup. Robokup je natjecanje u elementarnoj robotici u organizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatskog robotičkog saveza. Na natjecanju je sudjelovalo 19 ekipa iz cijele Republike Hrvatske. Nakon provedenog županijskog Robokupa koji je održan 25. ožujka u našoj školi, na kojem je sudjelovalo osam ekipa iz Sisačko - moslavačke županije, našu školu na državnom Robokupu predstavljale su dvije ekipe. Ekipu OŠ Novska predstavljali su učenici: Ivona Crnojević, Marta Mitrović i Luka Preksavec te mentorica Maja Vlajinić. Druga ekipa OŠ Novska/Udruga mladih Novska bili su učenici Lana Crnojević, Marko Brtan i Pavle Komljenović te mentorski tim Dragan Vlajinić/Gabriel Kitonić. Obje ekipe svojim trudom i radom pokazale su koliko su dobre u slaganju strujnih krugova, automatici i robotici, ali nedostajalo je malo sreće da se i ove godine vrate kući s medaljama oko vrata.  

Utorak, 25 Travanj 2023 06:14

Županijsko natjecanje u košarci - 5. i 6. razred

Napisao/la

 

U dvorani Brezovica u Sisku, 20. travnja 2023. održano je Županijsko natjecanje u košarci za 5. i 6. razrede. Naši dječaci:  Marin Kos (6.b), Lovre Klanac (6.c), Ilija Komljenović (6.d), Rafael Prelesnik (6.b), Fran Brtan (6.d), Lovro Šimičić (5.b), Endi Ladišić (5.b), Dario Tobijaš (6.d), Sandro Pehar (6.b), David Kitonić (6.c), Mauro Ćvorak (6.a) i Roko Tobijaš (5.b) osvojili su  izvrsno 3. mjesto i brončanu medalju. Voditelj je bio Donald Veble.

Čestitke dečkima i voditelju!

Petak, 21 Travanj 2023 13:38

NOVI USPJESI NAŠIH SPORTAŠICA

Napisao/la
 
U Poreču je od 17. do 19. travnja 2023. održano Državno natjecanje u rukometu. Od 23 najbolje ekipe u Hrvatskoj koje su predstavljale svoje županije, naše djevojke: Matea Rajić (7.b), Ana Bilandžija (6.c), Inja Dragočajac (7.a), Marijana Kasmiler (8.e), Tena Ivanić (7.b), Petra Kesak (7.b), Lana Franković (8.b), Danna Kukla (7.b), Lucija Bilogrević (7.b), Klara Jurić (7.a), Anja Šulekić (8.a), Bruna Šulekić (5.b), Gabrijela Čutić (6.c) i Sara Šlibar (7.a) osvojile su odlično 9. mjesto.
 
Čestitke ekipi i voditelju Mladenu Šulekiću!
Četvrtak, 13 Travanj 2023 08:17

Županijsko natjecanje u graničaru

Napisao/la

 

U dvorani Brezovica u Sisku, 5. travnja 2023. održano je Županijsko natjecanje u graničaru za učenike 4. razreda osnovnih škola. Od 37 osnovnih škola koje su u našoj županiji, natjecanje je izborilo 6 ekipa. Svi su bili odlični, borbeni, veseli, iznimno pošteni i fer igrači. Natjecanje smo započeli Lijepom našom koju su otpjevali sami natjecatelji i to je bio zaista nevjerojatan doživljaj. Naši učenici: Patrik Horvat (4.c), Dora Čelar (4.b), Ema Poturica (4.a), Ivona Bilić (4.a), Josip Đurić (4.a), Ivano Potalec (4.b), Lovro Grgić (4.c), Tia Vuković (4.c), Jelena Popović (4.b), Emilie Idžojtić (4.c), Fran Lončarević (4.a) i Marko Čvorak (4.b) osvojili su izvrsno 3. mjesto i brončanu medalju. Sve u svemu bio je to još jedan prekrasan školski sportski dan. Voditeljica je bila Irena Vuković.

Čestitamo!

Četvrtak, 13 Travanj 2023 08:07

Županijsko natjecanje u rukometu za 5. i 6. razred

Napisao/la

 

Osnovna škola Glina ugostila je 4. travnja 2023. godine, šest najboljih od 37 škola iz svih dijelova naše županije. Naši dječaci: Marin Kos (6.b), Rafael Prelesnik (6.b), Lovre Klanac (6.c), Dario Tobijaš (6.d), Niko Egredžija (5.d), Marko Lacković (5.c), Ilija Komljenović (6.d), Niko Miholić (6.a), Lovro Šimičić (5.b), Sandro Pehar (6.b), Roko Tobijaš (5.b), Janko Popović (5.b), Fran Brtan (6.d) i Filip Čavlović (6.d) osvojili su 6. mjesto. Voditelj je bio Jakov Preksavec.

Čestitamo!

Srijeda, 12 Travanj 2023 07:49

DRŽAVNO NATJECANJE U ATLETICI - IVAN PRVAK HRVATSKE!

Napisao/la
 
U Puli je početkom mjeseca travnja održano Državno natjecanje u atletici. Dječaci: Matija Vidaković (8.e), Damjan Preksavec (8.c), Šimo Vidić (8.a), Ivan Marijan (8.a), Zvonimir Rajković (8.b), Luka Horvat (8.f), Patrik Krmpotić (8.f), Moris Marenić (8.d), Ante Grdur (8.a) i Bartol Vidaković (8.a) ostvarili su odličan rezultat zauzevši 14. mjesto. Ivan Marijan je bacivši vorteks 67,10 m oborio osobni rekord i postao PRVAK HRVATSKE! Voditeljica je bila Irena Vuković,prof.
 
Čestitamo!
Ponedjeljak, 03 Travanj 2023 19:46

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ HRVATSKOGA JEZIKA

Napisao/la

 

U Srednjoj školi Novska 28. ožujka održano je Natjecanje iz hrvatskoga jezika na županijskoj razini. Natjecanje se za osnovne škole provodi u sedmom i osmom razredu. Na županijsko je natjecanje pozvano dvoje učenika naše škole. Oni su svojim uspjehom na školskom natjecanju zaslužili sudjelovati na županijskom. Učenica Sara Plažanin (8. e) osvojila je peto mjesto. Mentorica je Andreja Puškaš. Učenik Roko Klepac (7. a) osvojio je jedanaesto mjesto. Mentorica je Helena Buljan.

Subota, 01 Travanj 2023 12:08

NOVI USPJESI NAŠIH RUKOMETAŠICA

Napisao/la

 

U osnovnoj školi Josipa Kozarca u Lipovljanima, 30. ožujka 2023. održano je Županijsko natjecanje u rukometu za djevojčice u konkurenciji 5. i 6. razreda. Naše djevojčice: Lena Matoš (6.a), Lucija Mesić (5.a), Ana Bilandžija (6.c), Gabrijela Čutić (6.c), Katja Komljenović (5.b), Bruna Šulekić (5.b), Dora Čelar (4.b), Ivona Bilić (4.a), Iva Pauk (4.b), Jelena Popović (4.b), Marta Galešić (5.b), Leona Kovačević (5.a), Maja Majdandžić (6.a) i Nela Preksavec (5.b) pobijedile su sve svoje protivnice, osvojile zlatnu medalju i samim time ostvarile plasman na Poluzavršnicu Državnog natjecanja koje će se održati u Sv. Ivanu Zelini, 4. svibnja 2023. Voditelj je Mladen Šulekić, prof.

 Čestitke ekipi i sretno!

Četvrtak, 30 Ožujak 2023 11:09

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U ODBOJCI

Napisao/la
 
U Osnovnoj školi Glina, 28. ožujka 2023. održano je Županijsko natjecanje u odbojci za djevojčice i dječake 5. i 6. razreda osnovnih škola.
Naši dječaci: Sebastijan Ćumurdžić (5.c), Marin Kos (6.b), Fran Brtan (6.d), Rafael Prelesnik (6.b), Lovre Klanac (6.c), Dario Tobijaš (6.d), Ilija Komljenović (6.d), Sandro Pehar (6.b), Mauro Čvorak (6.a), Luka Veble (5.d) i David Kitonić (6.c) zauzeli su odlično 4. mjesto. Voditelj je bio Donald Veble.
Naše djevojčice: Katja Komljenović (5.b), Lena Matoš (6.a), Ana Bilandžija (6.c), Gabrijela Čutić (6.c), Lucija Mesić (5.a), Matea Matoš (6.b), Mia Blažeković (5.c), Ana Kalanja (6.b), Maja Majdandžić (6.a), Marta Galešić (5.b) i Bruna Šulekić (5.b) zauzele su 6. mjesto. Voditelj je bio Mladen Šulekić. 
Čestitamo!

 

U Novskoj u dvorani Srednje škole, 20. ožujka 2023. održano je Županijsko natjecanje u futsalu za dječake za 5. i 6. razrede. Naši dečki: David Kitonić, 6.c, Ilija Komljenović, 6.d, Marin Kos, 6.b, Sven Šoufek, 5.d, Sandro Pehar, 6.b, Mateo Rogulja, 5.d, Mauro Čvorak, 6.a, Patrik Horvat, 4.c i Borna Gavrić, 6.b, zauzeli su odlično 4. mjesto. Voditelj je Mladen Šulekić,prof.

 

Četvrtak, 23 Ožujak 2023 14:26

Županijsko natjecanje iz Povijesti

Napisao/la
 
U utorak, 14. ožujka 2023. godine u Osnovnoj školi Mladost u Lekeniku održano je Županijsko natjecanje iz Povijesti. Na natjecanju su sudjelovali i naši učenici u kategoriji 8. razreda. Izvrsno 3. mjesto osvojio je učenik Ivano Vukelić (8.c), Kevin Đurić (8.e) osvojio je 5. mjesto, a Robert Ranogajec (8.b) 15. mjesto. Mentorice učenicima su nastavnice Marija Dragić i Marina Križanić.
 
Čestitamo našim dječacima na postignutom uspjehu!
Nedjelja, 19 Ožujak 2023 12:45

Klokan bez granica 2023.

Napisao/la
 
Međunarodno natjecanje “Klokan bez granica” je iza nas. I ove godine veliki broj prijavljenih učenika, njih čak 80-ak, suočilo se s matematičkim izazovima. Preostaje nam strpljivo čekati rezultate.
Subota, 18 Ožujak 2023 14:35

Županijsko natjecanje mladih tehničara

Napisao/la

 

U Sisku je 16. ožujka održano Županijsko natjecanje mladih tehničara. Našu školu predstavljalo je deset učenika. Učenici su se natjecali u sedam kategorija. Mia Blažeković (modelarstvo i maketarstvo), Petra Iličić (graditeljstvo), Marija Veble (elektronika), Marko Brtan (elektrotehnika), Lana Crnojević i Filip Nikić (robotika), Gabrijel Zednik (robotsko spašavanje žrtve), Pavle Komljenović, David Preksavec i Pavle Dabrović (automatika). Mentori učenika su Melita Dam, Maja Vlajinić i Dragan Vlajinić.

Učenici su osvojili četiri prva mjesta, jedno drugo mjesto, nešto trećih, četvrto, peto i šesto mjesto.

Županijski prvaci su:

Elektronika – Marija Veble

Robotika – Lana Crnojević

Elektrotehnika – Marko Brtan

Automatika – Pavle Dabrović

Čestitamo ekipi na odličnim rezultatima!

Subota, 18 Ožujak 2023 11:47

Županijsko natjecanje u atletici

Napisao/la
 
U Kutini, 14. ožujka 2023. održano je Županijsko natjecanje u atletici za učenike i učenice u konkurenciji za 7. i 8. razred. Naši su dječaci osvojili 1. mjesto. Članovi ekipe su: Zvonimir Rajković (8.b), Matija Vidaković (8.e), Luka Horvat (8.f), Šimo Vidić (8.a), Moris Marenić (8.d), Renato Idžojtić (6.a), Patrik Krmpotić (8.f), Bartol Vidaković (8.a) i Ivan Marijan (8.a). Dečki su osvojili zlatnu medalju! Ivan je bio prvi sa 65,60 m u bacanju vortexa. Prebacio je osobni i školski rekord za 7 m. Bartol je bio prvi u skoku u vis, također oborivši osobni i školski rekord sa 165 cm. Patrik je bio drugi sa skokom 4,52 m. Šimo je bio treći na 100 m otrčavši za izvanrednih 12:86. Matija je bio odličan šesti u bacanju kugle sa 10,00 m. Luka je usprkos padu koji je prouzročio trkač protivničke ekipe uspio osvojiti 3 dragocjena boda. U štafeti smo bili 6. i tako došli do pobjede. Čestitke dečkima na lavovskoj borbi za svaki centimetar i stotinku. Voditelj je bila Irena Vuković, prof. Dječaci su osvajanjem prvog mjesta ostvarili pravo nastupa na Državnom prvenstvu koje će se održati 3. i 4. travnja u Puli.
Naše djevojke su bile u zlatnoj sredini. Članovi ekipe su: Marijana Kasmiler (8.e) koja je sa skokom u dalj od 3,99 m zauzela 2. mjesto, Gabrijela Čutić (6.c), Anja Šulekić (8.a), Ana Bilandžija (6.c), Matea Rajić (7.b), Klara Jurić (7.a), Inja Dragočajac (7.a) i Katja Komljenović. Voditelj je bio Mladen Šulekić, prof.
 
Čestitamo našim atletičarima!
Srijeda, 15 Ožujak 2023 11:28

Županijsko natjecanje iz Biologije

Napisao/la
 
U Tehničkoj školi u Sisku 10. ožujka 2023. održano je Županijsko natjecanje iz Biologije. Među najuspješnijim učenicima naše županije našlo se i četiri učenika iz naše škole: Anja Šulekić, Izabela Marenić, Marta Mitrović i Marko Brtan. Najviše se istaknula učenica Anja Šulekić osvojivši peto mjesto. Mentorica je Ivana Begić Mesić.
 
Čestitamo našim učenicima!
Utorak, 14 Ožujak 2023 09:41

Futsal za dječake i djevojčice - 5. i 6. razred

Napisao/la

 

U Novskoj u dvorani Srednje škole 9. ožujka 2023. održano je gradsko-općinsko natjecanje u futsalu za dječake i djevojčice za 5. i 6. razrede. Naši dečki: Renato Idžojtić, 6.a, Niko Egredžija, 5.d, David Kitonić, 6.c, Ilija Komljenović, 6.d, Marin Kos, 6.b, Borna Gavrić, 6.b, Sven Šoufek, 5.d, Mateo Rogulja, 5.d, Sandro Pehar, 6.b i Mauro Čvorak, 6.a, pobijedili su i ostvarili plasman na županijsko natjecanje koje će se održati u Novskoj, 20. ožujka 2023. Djevojčice u sastavu: Mia Blažeković, 5.c, Petra Iličić, 6.b, Gabrijela Čutić, 6.c, Ana Bilandžija, 6.c, Lucija Mesić, 5.a, Marta Spahić, 5.a, Marta Galešić, 5.b, Bruna Šulekić, 5.b, Katja Komljenović, 5.b i Lena Matoš, 6.a su osvojile 2. mjesto. Voditelj je Mladen Šulekić, prof. Čestitke učenicima i voditelju.

Bravo dečki i sretno na županijskom!

Četvrtak, 09 Ožujak 2023 15:45

LiDraNo

Napisao/la

 

U Osnovnoj školi Vladimira Vidrića u Kutini 3. ožujka održana je županijska Smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva (LiDraNo). Naša škola predstavljena je u dvije kategorije. Učenik 5. razreda Lovro Šimičić izveo je monolog „Lice“ autora Ratka Bjelčića. Mentorica je Ljubica Rašo Belši. U novinarskom stvaralaštvu sudjelovao je školski list „Žubor“. Novinari su učenici: Dea Bajević, Lana Domitrović, Lucija Erjavec, Viktorija Koran, Matija Miličević, Laura Pezer, Sara Plažanin, Korina Rijetković, Andrea Tobijaš. Glavna urednica je učenica Lucija Erjavec. Odgovorna urednica, lektorica i voditeljica novinarske skupine je Andreja Puškaš. „Žubor“ je predložen za državnu smotru! Čestitamo!

Četvrtak, 09 Ožujak 2023 15:40

Državno natjecanje u badmintonu

Napisao/la

 

Od 1. do 3. ožujka 2023. godine svoje badmintonske vještine u Poreču predstavile su 92 ekipe osnovnih i srednjih škola na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza. I naše dvije ekipe, ženska i muška bile su dio toga natjecanja. Djevojčice u sastavu: Danna Kukla, 7.b, Mia Kujundžić, 7.a, Larisa Herceg, 5.a i Anja Šulekić, 8.a osvojile su odlično 9. mjesto. Voditelj djevojčicama je bio Mladen Šulekić, prof. Dječaci u sastavu: Noa Divić, 8.c, Endi Ladišić, 5.b, Marko Mišljan, 7.e i Filip Bogunović, 7.d osvojili su izvrsno 3. mjesto i brončanu medalju i tako nastavili tradiciju osvajanja medalja na Državnim prvenstvima u badmintonu! Voditelj dječacima je bio Donald Veble, prof. Čestitke učenicima i njihovim voditeljima!

Četvrtak, 09 Ožujak 2023 15:32

Županijsko natjecanje u košarci za dječake

Napisao/la
 
U dvorani Srednje škole Novska, 28. veljače 2023. održano je županijsko natjecanje u košarci za dječake osnovnih škola. U vrlo zanimljivom natjecanju i odličnoj atmosferi, sudjelovanje na državnom natjecanju izborili su dječaci ŠSD VIKTOROVAC - OŠ Viktorovac Sisak. Srebro je otišlo u Kutinu, osvojili su ga dječaci ŠSD DUNJA - OŠ Stjepana Kefelje, a brončane medalje izborili su dječaci ŠSD GLINA - OŠ Glina. Naši dječaci u sastavu: Marin Kos - 6.b, Jan Pucić - 8.f, Ivan Marijan - 8.a, Patrik Kujundžić - 7.a, Roko Klepac - 7.a, Damjan Preksavec - 8.c, Pavle Komljenović - 8.b, Patrik Krmpotić - 8.f, Sandro Pehar - 6.b, David Marinković - 7.a, Marko Berić - 8.a i Luka Horvat - 8.f osvojili su 6. mjesto. Sudjelovali su još i dječaci ŠSD VIDRIĆ i ŠSD RIBARI.
 
Čestitamo svima, a pobjednicima želimo puno uspjeha na državnom natjecanju!
Stranica 1 od 6

 

Raspored zvona


raspored sati 2022

Autobusne linije

Prijevoz učenika 2023 page 0001