Četvrtak, 22 Travanj 2021 18:02

Dan hrvatske knjige

Napisao/la Matea Marenic
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Odlukom Hrvatskog sabora iz 1996. godine, 22. travnja obilježava se Dan hrvatske knjige, kao simboličan čin sjećanja na Marka Marulića, autora epa Judita, dovršenog u Splitu na današnji datum 1501. godine.

Učenici 1. A razreda su još premali da bi proučavali lik i djelo Marka Marulića, ali su proveli niz aktivnosti i radionica uz pristupačnu i njima razumljivu literaturu.

U sklopu projekta „Naša mala knjižnica“ dobili su na početku školske godine slikovnice iz nekoliko europskih država. Slikovnicu „Pe pita o nebu“ je napisala hrvatska autorica Silvija Šesto i upravo su nju odabrali za aktivnosti vezane uz obilježavanje Dana hrvatske knjige.

Glavni lik Pe je, baš poput njih, radoznao dječak i postavlja pitanja na koja je teško ili nemoguće dati odgovore. Učenici su se igrali jezikom, rješavali labirinte, križaljke, slagalice i pročitanoj slikovnici dodali nastavak. Napisali su pitanja na koja bi željeli čuti odgovore i poslali ih raketom u  svemir.

Aktivnosti su za učenike 1. A razreda organizirali i osmislili učitelj Mladen, knjižničarka Melisanda i učiteljica Ksenija.

Pročitano 62 puta

 

Raspored zvona


Raspored zvona 2020 2021 22

Autobusne linije

pri