Srijeda, 27 Listopad 2021 20:05

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU NASTAVE

Napisao/la

 


Dragi učenici i roditelji, 1. studenoga, 2. studenoga i 3. studenoga (ponedjeljak, utorak i srijeda) jesenski su praznici i učenici neće imati nastavu. Učenici će sljedeći tjedan u četvrtak (4. studenoga) i petak (5. studenoga) pohađati nastavu na daljinu zbog nepovoljne epidemiološke situacije. Obavijest vrijedi za sve razredne odjele.

Ponedjeljak, 25 Listopad 2021 10:00

EU Code Week 2021

Napisao/la

 

EU Code Week 2021 proveden je od 9. do 24. listopada. Učenici 2. A razreda i učiteljica Ksenija Lekić prijavili su i proveli 3 zanimljive aktivnosti s osnovama programiranja. Provedene su aktivnosti: „Računalno razmišljanje“, „Čovječe, ne ljuti se“ i „Potapanje podmornica, online“.

Na besplatnoj platformi Microsoft MakeCode izradili su jednostavne programe koje su pohranili u micro:bit. Za provođenje aktivnosti „Računalno razmišljanje“, prvo su programirali micro:bit za nasumično prikazivanje jednog od brojeva u skupu brojeva do 100. Učenici su se služili tablicama i brojevnim crtama do 100. Postavljali su pitanja, logički razmišljali, zaključivali i eliminirali brojeve dok ne bi stigli do konačnog rješenja, odnosno broja koji je zadao micro:bit.

Isti program su uredili za slučajan odabir brojeva od 1 do 6. Odigrali su „čovječe, ne ljuti se“, a umjesto kockica, brojeve za kretanje figura po ploči je zadavao micro:bit.

Treća aktivnost je bila najzanimljivija jer su uživo odigrali igru „Potapanje podmornica“ s 2. razredom iz Iloka. Učiteljice Kristina Čobanković iz Iloka i Ksenija Lekić iz Novske su sa svojim drugašićima postavile podmornice na polja koja su zatim pogađali i „potapali“ njihovi micro:bitovi. U obje učionice je istovremeno na interaktivnoj ploči bio postavljen predložak za igru izrađen u alatu Genially. Videokonferencija je bila zakazana i objavljena na eTwinning platformi, a ova aktivnost je ujedno i dio međunarodnog eTwinning projekta Webclassroom/Webučionica 2.0, u kojem sudjeluju oba razreda sa svojim učiteljicama.

Videozapise o provedenim aktivnostima možete vidjeti na poveznici

https://view.genial.ly/617469b7c434990e00f2fc0e

                                                                                    Ksenija Lekić

Petak, 22 Listopad 2021 14:00

Virtualna mobilnost u Slovačku

Napisao/la

 

U razdoblju od 11.- 15. listopada u Osnovnoj školi Novska provodila se virtualna mobilnost u Slovačku u sklopu Erasmus+ ka229 projekta “Our natural heritage, food and folklore”. U mobilnosti su sudjelovale učenice: Gabriela Bjelanović, Matea Ćosić, Lucija Erjavec, Lucija Gračaković i Melanija Tomasović te učiteljice Marijana Čevizović i Vanesa Ficko Berić. Svojim plesačkim sposobnostima oduševili su nas Iva Mirković, Lana Domitrović, Andrea Tobijaš, Korina Rijetković, Laura Pezer, Mihaela Buha, Sara Plažanin i Anamarija Kozić. S obzirom da nismo imali mogućnosti upoznati se uživo tijekom projekta, učenici su za vrijeme mobilnosti predstavili svoju zemlju, grad, školu i običaje. Fokus mobilnost je bio na tradicionalnim plesovima i glazbi te su učenici izvodili tradicionalne plesove, predstavljali povijest glazbe i najdraže pjevače. Također smo učili pjevati slovačke pjesme i plesati njihove plesove. Učenici su sudjelovali i u glazbeno-sportskom natjecanju, gdje je učenica Marija Veble oduševila partnere svojom izvedbom na gitari. Na kraju mobilnosti su učenici rješavali kviz znanja o temama mobilnosti i izradili digitalni poster o dojmovima tijekom mobilnosti, a učitelji su imali mogućnost dogovarati slijedeće korake u projektu. Po završetku mobilnosti su sudionici ispunili anketu o zadovoljstvu sudjelovanjem u mobilnosti.

Petak, 22 Listopad 2021 13:54

Europski tjedan programiranja

Napisao/la

 

Cilj Europskog tjedna programiranja promocija je računalnog razmišljanja i programiranja kroz zabavan sadržaj.

Učiteljica informatike Romana Jovanović i učenici od prvog do četvrtog razreda, kroz rješavanje mozgalica i igranje popularnih online igara (Minecraft, CodeCombat, Blocky Games, Scratch, Run Marco) učili su programirati. Igranje se pokazalo vrlo uspješnim, u smislu toga da za učenje osnova programiranja nije bilo potrebno predznanje, tako da su i učenici koji nisu skloni računalnom razmišljanju, uspješno savladali osnovne korake i što je najvažnije, zabavili se.

Petak, 22 Listopad 2021 13:01

ATLETIKA – ŽUPANIJSKO NATJECANJE

Napisao/la

 

U Kutini 20.10. 2021. održano je Županijsko natjecanje u atletici za učenike i učenice u konkurenciji za 7. i 8. razred.

Naši su dječaci osvojili 1. mjesto. Članovi ekipe su: Fabijan Šimunović (8.a), Bartol Vidaković (7.a), Leonardo Iličić (8.e), Patrik Krmpotić (7.f), Filip Dujmović (8.e), Filip Škariot (8.a), Luka Zekić (8.b), Roko Pehar (8.a), Borna Škariot (8.a), Karlo Lipičanin (8.a) i rezerva Luka Slišković (8.a).

Naše djevojke su bile u zlatnoj sredini. Članovi ekipe su: Ivana Šneperger (7.d), Ena Carić (8.a), Anja Šulekić (7.a), Marijana Kasmiler (7.e), Emily Molnar (8.d), Dora Špoljarić (8.b), Majamarija Žunić (8.b), Lana Baić (8.a).

Čestitamo našim atletičarima!

Dječaci su osvajanjem prvog mjesta ostvarili pravo nastupa na Državnom prvenstvu koje će se održati 13. i 14. svibnja u Puli.

Srijeda, 20 Listopad 2021 15:16

Kulinarska radionica povodom Međunarodnog dana kuhara

Napisao/la

 

Međunarodni dan kuhara obilježava se 20.10. Čestitamo našim školskim kuharima i zahvaljujemo na današnjem gostoprimstvu te kulinarskoj radionici koju su osmislili za 1. A. Vi ste ti bez kojih ne prolazi niti jedan školski dan i dan u boravku. Dio ste našeg tima te vrijedno brinete o našim gladnim trbuščićima. HVALA VAM!

?
Srijeda, 20 Listopad 2021 14:40

Svjetski dan kuhara

Napisao/la

 

Međunarodni dan kuhara obilježavamo danas i u našoj školi. Svake godine, 20. listopada, članovi Svjetskog udruženja kuharskih saveza (WACS) slave Međunarodni dan kuhara. Na ovaj dan, kuhari širom svijeta slave i promiču ovu struku i uzmu malo više vremena kako bi pomogli mlađim kolegama i obrazovali mlađe naraštaje o važnostima i značaju zdrave prehrane. Ove godine taj je dan obilježen u preko 100 zemalja svijeta, a Hrvatska nije iznimka.

Pogledajmo aktivnosti u kuhinji OŠ Novska i hvala našim kuharima i kuharici na ukusnim jelima koje pripremaju našim učenicima.

Srijeda, 20 Listopad 2021 14:03

Dan jabuka u 1. c

Napisao/la

 

Svake godine 20. listopada obilježava se Svjetski dan jabuka. Nizom aktivnosti učenici 1.c razreda obilježili su taj dan. Jabuke su bile tema priča koje su slušali, pjesama koje su pjevali te motiv likovnih radova. Kušali su ih i birali najslađu jabuku. Učili su o koristima za organizam, ako se redovito jedu jabuke. Na kraju su u školskoj kuhinji uz pomoć kuhara Marijana napravili savijaču od jabuka i pojeli je u slast.

Srijeda, 20 Listopad 2021 13:03

Svjetski dan jabuka u Brestači

Napisao/la

 

U PŠ Brestača učenici i djelatnici su obilježili Svjetski dan jabuka. Uz razgovor o jabukama, djeca su dobila i poklon jabuku – donaciju OPG-a Bačić iz Brestače. 

 

Stranica 1 od 161

 

Raspored zvona


Raspored zvona 2020 2021 22

Autobusne linije

novi prijevoz