Petak, 14 Svi 2021 19:45

Međunarodni dan obitelji

Napisao/la
Proglasili su ga Ujedinjeni narodi 1989. godine želeći naglasiti neprocjenjivu ulogu obitelji.
Tim povodom učenici 4.r. PŠ Stari Grabovac zajedno su da svojom učiteljicom Natašom Deklman proveli projekt "Moja obitelj". Svakom članu obitelji posvećena je jedna stranica "Obiteljske slikovnice". Mali su istraživači doznali  puno zanimljivosti o svojoj obitelji. Izradili su medalje za najbolju sestru i brata. Bakama i djedovima su u cvijet-srce pisali lijepe poruke. Zajedno s roditeljima osmislili su slogan svoje obitelji te nacrtali obiteljski grb. Zaključili su da su ljubav i zajedništvo najvažniji te su napisali i recept za sreću. Ove će slikovnice vjerujemo rado prolistati cijela obitelj. 
 
Srijeda, 12 Svi 2021 20:46

Matematika u prirodi

Napisao/la

 

Učenici četvrtog, petog i osmog razreda uz vodstvo svojih učiteljica Ivane Tomić i Tamare Tomić proveli su matematički projekt pod nazivom "Matematiku u prirodi". Učenici su istraživali gdje se sve pojavljuje matematika u svakodnevnom životu. Izradili su i izabrali najbolji logo projekta, izradili su prezentaciju i plakate, osmislili su kvizove i križaljke te su naučeno prezentirali ostalim učenicima u razredu.

Više detalja o njihovom projektu možete vidjeti na poveznici: https://fb.watch/5uzO-9nb5W/ 

Srijeda, 12 Svi 2021 20:23

Državno natjecanje Mladih tehničara

Napisao/la

 

Prošlog tjedna (od 5. do 7.  svibnja 2021.) održano je 63. državno natjecanje mladih tehničara. Iako je plan bio putovanje u  Primošten, zbog epidemioloških mjera održano je virtualno natjecanje. Našu školu su na ovogodišnjem natjecanju predstavljali županijski prvaci Lucija Erjavec, učenica 6.d razreda, u području graditeljstva, Gabriel Kitonić, učenik 7.d razreda u području automatike i po drugi put na Držanom natjecanju mladih tehničara bio je Jakov Vukelić, učenik 8.b razreda, iz područja robotike. Lucija je za zadatak imala izradu ograde s dvokrilnim vratima. Gabrielov zadatak je bio sastaviti i programirati automatizirani proces modela automatiziranog dozatora. Jakov je za zadatak dobio izradu i programiranje robota koji broji kupce kada ulaze u malu prodavaonicu igračaka „Semafor“. Robot je svjetlom signalizirao kupcima popunjenost prodavaonice te u slučaju prevelikog broja kupaca blokirao prolazak. Nakon tri dana natjecanja naši  učenici su prezentirali svoje tvorevine. Na ponos naše škole i mentora Melite Dam i Dragan Vlajinića naši učenici su uložili dodatan trud u učenju i ostvarili izvrsne rezultate na ovogodišnjem Državnom natjecanju mladih tehničara.

Subota, 08 Svi 2021 16:32

Majčin dan

Napisao/la
Petak, 07 Svi 2021 16:39

Majčin dan u 2. c

Napisao/la

 

Učenici 2.c razrednog odjela su u četvrtak, 6. svibnja 2021., na satu likovne kulture izradili čestitke tehnikom djelomičnog origamija za Majčin dan koje su danas ponijeli kućama te će ih uručiti mamama u nedjelju.

Danas smo na satu hrvatskog radili prigodnu pjesmicu, a na satu glazbenog učili pjesmu Majka!
Jučer su članovi likovne družine izradili plakat za Majčin dan!
 
Sretan Majčin dan svim našim dobrim majkama!!
Srijeda, 05 Svi 2021 12:36

OBAVIJEST! Povratak u školu

Napisao/la

 

Dragi učenici i roditelji,

od ponedjeljka, 10. svibnja 2021. godine, zbog poboljšanja epidemiološke situacije, učenici predmetne nastave, posebnih skupina i Malog rehabilitacijskog centra vraćaju se u školske klupe.

Učenicima „B“ smjene nastava počinje UJUTRO, a učenicima „A“ smjene POSLIJEPODNE.

Prijevoz autobusom za učenike putnike organiziran je prema redovnom rasporedu.

Podsjećamo Vas da su na snazi i dalje epidemiološke mjere, tako da ne zaboravite svoje maske jer su Vam potrebne prilikom vožnje u autobusu i na školskim hodnicima.

Veselimo se Vašem povratku!

 

Welcome Back! – Fox Covert Primary

Utorak, 04 Svi 2021 11:47

Školsko testiranje budućih prvašića

Napisao/la

 

Dragi roditelji, 

ukoliko Vaše dijete polazi u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2021./2022., podsjećamo Vas da će se idući tjedan održati školska testiranja. Testiranja će se održati prema već unaprijed dodjeljenim terminima na predupisima.

U ponedjeljak, 10. svibnja 2021. godine, i utorak, 11. svibnja 2021. godine, u 12:00 sati u Osnovnoj školi Novska.

U srijedu, 12. svibnja 2021. godine, u 12:00 sati u Područnoj školi Stari Grabovac, u četvrtak, 13. svibnja 2021. godine, u 12:00 sati u Područnoj školi Brestača i u petak, 13. svibnja 2021. godine, u 12:00 sati u Područnoj školi Bročice.

Djeca trebaju ponijeti svoje olovke i gumice zbog epidemiološke situacije vezane uz virus Covid-19. Molimo roditelje, ako su oni ili djeca bili u kontaktu sa zaraženom osobom ili su u samoizolaciji, da ne dolaze i dovode dijete na testiranje, već kontaktiraju stručnu službu na kontakt telefon 044/691-468 i dogovore novi termin.

Petak, 30 Travanj 2021 07:43

Povratak u školske klupe

Napisao/la

 

Poštovani roditelji,

Zbog poboljšanja epidemiološke situacije u našoj školi, od ponedjeljka, 3. svibnja 2021. godine, učenici razredne nastave vraćaju se u školske klupe.

U matičnoj školi, nastava će biti organizirana u jutarnjoj smjeni za sve učenike razredne nastave, a u područnim školama učenici su u smjenama- „A“ smjena ujutro, „B“ smjena popodne.

Učenici predmetne nastave, posebne skupine i učenici Malog rehabilitacijskog centra nastavljaju s online nastavom do poboljšanja situacije u njihovim razrednim odjelima..

Podsjećamo Vas da su na snazi još uvijek pojačane epidemiološke mjere, te Vas molimo da upozorite svoju djecu na važnost pridržavanja istih.

 

Veselimo se povratku naših učenika te se nadamo da ćemo kraj nastavne godine dočekati zajedno!

 

S poštovanjem,

Antonija Mirosavljević, ravnateljica

Četvrtak, 22 Travanj 2021 19:59

Dan planeta Zemlje

Napisao/la

 

Učenici 1. razreda PŠ Bročice sa svojom učiteljicom engleskog jezika Antonijom Kotromanović obilježili su Dan planeta Zemlje. Vrijedno su i složno radili i uljepšali ulaz škole. I ono najbitnije, super su se zabavili!

Četvrtak, 22 Travanj 2021 18:06

Dan planeta Zemlje

Napisao/la

 

Učenici 2. i 3. razreda PŠ Bročice obilježili su  Dan planeta Zemlje različitima aktivnostima. Jedna od aktivnosti je bila izrada makete našeg planeta kaširanjem recikliranog papira. Istaknuli smo važnost očuvanja i zaštite prirode s naglaskom na ledene pokrivače. Aktivnosti smo završili s eko porukom:  ČUVAJMO I ŠTITIMO ZEMLJU - NAŠ JEDINI DOM.

 

Free Free Earth Day Clipart, Download Free Free Earth Day Clipart png  images, Free ClipArts on Clipart Library

Stranica 1 od 153

 

Raspored zvona


Raspored zvona 2020 2021 22

Autobusne linije

pri