KUTAK

ZA UČITELJE


Petak, 29 Rujan 2023 13:47

Dr. sc. Kristijan Sedak u OŠ Novska

Napisao/la

 

U četvrtak, 28. rujna 2023. godine održana je sjednica Učiteljskog vijeća OŠ Novska na kojoj je kao predavač gostovao dr. sc. Kristijan Sedak, komunikolog. Kristijan Sedak je održao interaktivno predavanje za djelatnike OŠ Novska na temu "Inspirativno liderstvo – zalet za uspjeh u učionici; predavanje o motivaciji i inspiraciji, komunikaciji i vođenju, razvoju vještina i poučavanju". Učitelji su sa zanimanjem pratili predavanje o ulozi učitelja, izazovima učiteljskog poziva te promišljali na koje sve načine inspirirati i motivirati svoje učenike. Usavršavali su različite tehnike kojima mogu unaprijediti svoj rad i kreativnost u učionici. Zahvaljujemo Kristijanu Sedaku na predavanju i ravnateljici Antoniji Mirosavljević koja je organizirala edukaciju učitelja.

Petak, 21 Travanj 2023 14:34

Bruno Šimleša u OŠ Novska

Napisao/la

 

U srijedu, 19. travnja 2023. godine održana je sjednica Učiteljskog vijeća na kojoj je gostovao pisac, kolumnist, televizijski voditelj i sociolog Bruno Šimleša. Bruno je održao predavanje za djelatnike OŠ Novska i goste na temu "Edukacija o stresu i kontrola emocija". Učitelji su sa zanimanjem pratili predavanje i doznali na koje sve načine stres utječe na naše živote te zašto su opasne potisnute emocije. Upoznali su različite tehnike kojima mogu smanjiti stres i poboljšati svoje profesionalne kompetencije. Zahvaljujemo Bruni na predavanju i ravnateljici Antoniji Mirosavljević koja je organizirala događaj. 

Srijeda, 22 Ožujak 2023 14:43

Dan žena u Brestači

Napisao/la
 
Osnovna škola Novska, 4. ožujka 2023. godine, tradicionalno je obilježila Dan žena u Društvenom domu Brestača. Uz tamburice i bogatu tombolu naši djelatnici i sugrađani su uživali u svečanoj večeri. Prikupljeno je 2110 eura kojima će se opremiti i modernizirati zajedničke prostorije za učenike. Večer su organizirali djelatnici OŠ Novska: Zlatko Šagut, Blanka Šagut, Ljerka Vukelić, Ivana Tomić, Anita Ivandić i Ana Šlibar.
Zahvaljujemo našim učiteljima, djelatnicima, sugrađanima i svim divnim ženama na prekrasnoj večeri!
Utorak, 20 Rujan 2022 14:49

Radionica Bubnjarski krug na Učiteljskom vijeću

Napisao/la

 

Učiteljsko vijeće Osnovne Škole Novska je 14. rujna 2022. godine održano na jedan drugačiji i inovativniji način. Organizirane su dvije radionice bubnjanja pod nazivom Bubnjarski krug, koje je članovima Vijeća održao Branko Trajkov Trak, dugogodišnji bubnjar poznatoga benda Zabranjeno pušenje. Osim što svira u bendu, Trak već dugi niz godina organizira slojevite kreativne i glazbeno terapijske bubnjarske radionice za djecu i odrasle.

Osnovni cilj radionica bio je omogućiti polaznicima povezivanje sa zvukom i glazbom, tijekom koje bubnjanje stimulira tjelesni, umni i duhovni svijet zdravlja, odnosno, pomaže ljudima da vrate svoj ritam. Svaka od radionica trajala je sat i pol na kojima je voditelj radionice upoznao polaznike s tim instrumentom, ali i omogućio svima da se sami okušaju u bubnjanju koje je opustilo, zabavilo učitelje i stručne suradnike te ostvarilo jedinstveni zvučni, glazbeni doživljaj.

Radionice je organizirala ravnateljica škole Antonija Mirosavljević, u suradnji s nakladničkom kućom Školska knjiga, želeći na početku nove školske godine svojim djelatnicima omogućiti duševni mir, opuštenost te bolje i učinkovitije radno ozračje.

Tekst: Melisanda Masnica

Foto: Antonija Mirosavljević

 

U četvrtak 17. ožujka 2022. god. u Poduzetničkom inkubatoru PISMO 2, od 14,00 do 18,00 sati održana je sjednica Učiteljskog vijeća OŠ Novska koja je organizirana s ciljem stručnog usavršavanja učitelja i stručnih suradnika. Uvaženi gost i predavač bio je dr. sc. Nikša Sviličić, koji je održao višesatno edukacijsko predavanje na temu "Tehnike i metode komunikacijsko-prezentacijskih vještina u radu djelatnika osnovne škole". Nakon uvodnog pozdrava i riječi dobrodošlice, ravnateljica Antonija Mirosavljević pozdravila je predavača i pozvala ga na virtualnu šetnju našom školom, projekcijom video-uratka koji je pripremila učiteljica Ljubica Rašo-Belši.

Tijekom izuzetno korisne i zanimljive edukacije dr. Sviličića, učitelji i stručni suradnici imali su mogućnost usvajanja vrlo širokog spektra znanja iz domene uspješne komunikacije, timskog komuniciranja i strateške percepcije u komunikaciji, koja je od iznimne važnosti u uspješnom poslovanju. Sudionicima stručnoga skupa ukazalo se na važnost proaktivnog pristupa prezentaciji, kao i na kvalitetnu pripremu te osmišljen pristup prezentacijskim aktivnostima sa svrhom što uspješnije promidžbe usluga, ideja i projekata.

Nakon edukacije uslijedio je domjenak na kojemu su, u neformalnom razgovoru s dr. Sviličićem, sudionici Učiteljskoga vijeća razmjenjivali svoje dojmove i impresije na predavanje.

Utorak, 01 Veljača 2022 07:47

Edukacija Zimska parada BookWidgets

Napisao/la

Edukacija Zimska parada

Završetkom međunarodng BookWidgets natječaja Zimska parada i pobjedom učiteljice Dražena Potočki postali smo dobitnici vrijedne nagrade: BookWidgets licence za cijelu školu.

Učiteljica Dražena Potočki održala je za ostale učitelje edukaciju o korištenju ovog alata, uz pomoć učiteljice Ksenije Lekić. Obje su, ujedno i Bookwidgets ambasadorice.

Ponedjeljak, 06 Prosinac 2021 20:31

Mentalno zdravlje

Napisao/la

 

U srijedu 1. prosinca i četvrtak 2. prosinca na Razrednim vijećima održano je predavanje psihologinje Rebeke Škulić naslova „Mentalno zdravlje“ s ciljem unaprjeđenja i očuvanja mentalnog zdravlja školske djece.
Mentalno zdravlje dio je fizičkog zdravlja, ne možemo dopustiti da ga i dalje promatramo drugačije. Istraživanja pokazuju da 20 % djece (svako 5. dijete) živi s mentalnim poremećajem, a od njih tek 20 % dobiva adekvatnu stručnu pomoć. Mentalno zdravlje i dobrobit djece i mladih još je više ugroženo pojavom pandemije COVID-19 te je naša dužnost da im pomognemo i zaštitimo ih. To možemo učiniti gradnjom kvalitetnih odnosa s djecom temeljeći ih na međusobnom poštivanju, povjerenju, spremnosti za razgovor, na toleranciji i empatiji. Također, rad na djetetovoj socijalnoj i emocionalnoj inteligenciji uvelike ih štiti od razvitka mentalnih problema i poremećaja. Za zaštitu mentalnog zdravlja djece i adolescenata ključno je rano prepoznavanje i rane intervencije te vas ovim putem pozivamo da zatražite pomoć stručnog tima, ukoliko primijetite da je ona potrebna, kako bi se djeci na vrijeme pomoglo.

Petak, 28 Veljača 2020 07:30

Putevima digitalnih kompetencija

Napisao/la

 

Jučer je u našoj školi održana CARNET-ova edukacija e-Škole: Putem digitalnih kompetencija. Cilj edukacije je informirati odgojno-obrazovne djelatnike o programu obrazovanja koji će se provoditi u sklopu projekta e-Škole i koji će im omogućiti razvoj digitalnih kompetecija potrebnih za provedbu suvremene nastave i obrazovanje budućih digitalno kompetentnih učenika. Zahvaljujemo prof. Damiru Petraviću na edukativnom predavanju! 

 

Slikovni rezultat za e škole carnet

Četvrtak, 13 Veljača 2020 18:39

Postoji vrijeme kada se i učitelji igraju

Napisao/la

Postoji vrijeme kada se i učitelji igraju

Ali čak i tada oni uče.

Danas su neki učitelji sudjelovali u dvjema edukacijama koje će im pomoći u oživljavanju njihove nastave:Tjelesna aktivnost i učenje temeljeno na igrama I. i SmartNotebook .

Drugi dio edukacije, Tjelesna aktivnost i učenje temeljeno na igrama II., učitelji će imati 26.2.2020.

Edukacije je provela/provest će učiteljica Dražena Potočki.

Petak, 07 Veljača 2020 10:22

Novi izgled zbornice

Napisao/la

 

Uz preuređenje prostora za učenike, na red je došla i zbornica. Zahvaljujemo Ravnateljici što je naš prostor za rad učinila ugodnim! 

FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE od 1.siječnja do 31.prosinca za 2017.godinu

 

OSNOVNA ŠKOLA NOVSKA                                                            Razina 1)                         31

Trg dr. F. Tuđmana 1                                                                         Matični broj:                 3201627

p.p.14                                                                                                Šif.oznaka:                  03-054-001

IBAN:HR11 2340 0091 1000 5287 8                                      OIB:                             57416166936

 

BILJEŠKE UZ FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOLJE OD 01. SIJEČNJA DO 31. PROSINCA ZA 2017. GODINU

 

 

  1. I. BILJEŠKE UZ IZVJEŠTAJ B I L A N C A

Bilješka broj 1.

Svota od 458.934 kn AOP 030 odnosi se na knjige u učeničkoj i nastavničkoj knjižnici.

Provedena je inventura u školskoj knjižnici i usklađena je analitika šk. knjižnice i financijskog knjigovodstva. Unesene su dobivene knjige – donacija i rashodovane knjiga u 2017. godini

Bilješka broj 2.

 Prilog uz bilješke za BILANCU: Tablice 1.2.3.4.

 

  1. II. BILJEŠKE UZ IZVJEŠTAJ O PRIHODIMA I RASHODIMA, PRIMICIMA I IZDACIMA

 

Bilješka broj 3.

 Svota od 553.125 kn AOP 055 knjižena na računu 6331 Tekuće pomoći – prihodi iz županijskog, gradskog i općinskog proračuna i zajednice sportskih udruga odnosi se na:

  • Sufinanciranje besplatne prehrane za socijalno ugrožene učenike 159.768 kn
  • Zajednica sportskih udruga-grada-sufinanciranje ŠŠK                     15.000 kn
  • Natjecanja- županijska (Zaj. sporta i teh. Kulture)                             4.263 kn
  • Sufinanciranje Grada po Planu aktivnosti                                         257.342 kn
  • Sufinanciranje Grada –produženi boravak (plaća učitelja)               116.752 kn

Bilješka broj 4.

 Svota od 12.412.800 kn AOP 064 knjižena na račun Tekuće pomoći proračunskim korisnicima iz proračuna koji im nije nadležan odnosi se na:

- MZOŠ-financiranje plaća i ostalih primanja djelatnika                                          12.010.746 kn

- ŽUPANIJSKI proračun-Projekt-PRONATALITETNA politika 50%-prehrana               51.948 kn

- ŽUPANIJSKI proračun-Projekt-EU (Pomoćnici u nastavi )                                        259.139 kn

- PROJEKT EU „Djeca u riziku od siromaštva-100% prehrana                                     90.967 kn

Bilješka broj 5.

Svota od 532.496 kn AOP 116 knjižena na računu 6526 Ostali nespomenuti prihodi:

- Prihodi od uplate učenika za šk. kuhinju                                                                     372.208 kn

- Prihodi od uplate učenika za produženi boravak                                                          42.268 kn

- Prihodi od uplate učenika-terenska nastava, šk. u prirodi i ekskurzije                          43.330 kn

- Prihodi (radionice učitelja i učenika-nabava opreme )                                                    5.760 kn

- Ostale uplate učenika (osiguranje, KPK, Žubor, testovi, i dr.)                                       30.037 kn

- Ostali prihodi (povrat troškova za sud. presudu)                                                           38.893 kn

Bilješka broj 6.

 Svota od 8.448 kn AOP 125 knjižena na računu 6614 Prihodi od prodaje proizvoda i roba odnosi se na prihode od Učeničke zadruge „Novljanski ogrc“

Bilješka broj 7.

 Svota od 194.256 kn AOP 125 knjižena na računu 6615 – Prihod od pruženih usluga odnosi se na prihod za isporučenu toplinsku energiju-grijanje (sporazum).

Bilješka broj 8.

 Svota od 15.438 kn AOP 127 knjižena na računu 6631 Tekuće donacije

- Prihod –donacija-žene HNS,                                                                                         4.000 kn

- Prihod (Eko mlaz – pos. Skupina-5.000; Osiguranje-5000,papir)                                10.088 kn

- Prihodi sponzora povodom Blagdana Sv. Nikole                                                           1.350 kn

Bilješka broj 9.

 Svota od 1.166.480 kn AOP 133 knjižena na računu 6712 Prihodi za fin. Rashoda za nabavu nefinancijske imovine odnosi se na dobivena sredstva iz ŽUPANIJE

-Županija- Vanjsko igralište-569.458 kn

   I tehnički projekti za energ. učinkovitost EU-121.000 kn)                                           690.458 kn

- Županija-nabava opreme ( os.auto-92520,knjige 4000 kn

Projekt-uređenje šk. kuhinja-MŠ -122.651 kn )                                                               219.171 kn                    

- Županija-HI- (, Projekt-uređenje šk. kuhinje i

                     Arhitektonski projekt za Energetsku učinkovitost)                                      256.851 kn

Bilješka broj 10.

 Dio svote od 116.752 kn AOP 151 Plaće za redovan rad odnosi se na plaću djelatnice Marijane Carić za rad u produženom boravku koji se financira iz sredstava GRADA NOVSKE.

 Bilješka broj 11.

 Svota od 55.961 kn AOP 181 knjižena na računu 3237 intelektualne i osobne usluge odnosi se na:

- ugovor o djelu – učitelj islamskog vjeronauka                                                             19.617 kn

- odvjetničke usluge (Tužbe SHU za neisp. jubilarne 2013-ref.SHU)                            36.344 kn

- intelektualne usluge                                                                                                                                        -  

Bilješka broj 12.

 Svota od 41.725 kn AOP 183 knjižena na računu 3239 – Ostale usluge odnosi se na:

- usluge tiskare (uvez imenika, otisci na dresove i dr.)                                                     8.630 kn

- usluge snimanja i fotografije                                                                                           2.714 kn

- usluge vođenja poslova zaštite na radu                                                                        12.538 kn

- usluge najma fotokopirnog stroja                                                                                  14.606 kn

- ostale usluge (šivanja i dr.)                                                                                                 437 kn

- ostale usluge –PROJEKT ERASMUS+                                                                           2.800 kn

 Bilješka broj 13.

 Svota od 86.993 kn AOP 184 knjižena na računu 3241 – Naknada tr. Osobama izvan radnog odnosa odnosi se na:

- isplatu za STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE (1 učitelj)-fin. sredstva HZZ-a            2.523 kn

- isplata za JAVNE RADOVE ( 4 djelatnika)- fin. sredstva HZZ-a                             84.470 kn

Bilješka broj 14.

 Svota od 118.297 kn AOP 192 knjižena na računu 3299- Ostali nespomenuti rashodi poslovanja odnosi se na:

- izdaci za nagrade učenicima                                                                                                   2.225 kn

- izdaci za učenička natjecanja                                                                                                18.165 kn

- izdaci za terensku nastavu-izlete (9.000-Grad, 9.000-Županija-sufinancir)         43.670 kn

- ostali izdaci za učenike (Osiguranje, UČ zadruga, ŠŠK, testovi i dr.)                   43.774 kn

- ostali rashodi                                                                                                         10.463 kn

Bilješka broj 15.

Svota od 37.118 kn AOP 278 obračunati prihodi poslovanja – nenaplaćeni – odnosi se na ispostavljene račune za centralno grijanje u sezoni grijanja 2017./2018.

- neplaćeni računi za grijanje u 2017.                                                                               37.118 kn

 

 Bilješka broj 16.

Svota od 3.660 kn AOP 303 Prihod od prodaje građevinskih objekata –stambeni objekti odnosi se na otplatu stanova u vlasništvu Škole.

Bilješka broj 17.

Svota od 1.267.994 kn AOP 354 Rashodi za nabavu proizvodne dugotrajne imovine odnosi se na:

- građevinski objekti (Projekti EU-216.350 kn

i Vanjsko igralište- 698.201 kn )                                                                               914.551 kn

- nabavu opreme i učila ( Županija, Škola ŠŠK)                                                      235.766 kn

- nabava osobnog automobila                                                                                    92.520 kn

- nabavu lektire (KPK, Županija)                                                                                25.157 kn

Bilješka broj 18.

 Svota od 128.805 kn AOP 405 VIŠAK PRIHODA u 2017. godini

Bilješka broj 19.

 U osnovnoj školi Novska na dan 31.12.2017. godine zaposleno je 81 službenik i 21 namještenik.

 

  1. IV. BILJEŠKA UZ OBRAZAC PROMJENE U VRIJEDNOSTI I OBUJUM IMOVINE I OBVEZA

 

Bilješka broj 20.

 Svota od 22.028 kn na AOP 020- promjena u obujmu imovine odnosi se na povećanje obujma imovine- donacija knjiga

- donacija knjiga                                                                                                                    1.124 kn

- donacija opreme (tableti RN- K. Lekić)                                                                           20.904 kn                                                                                    

 

U Novskoj, 30.01.2018.

              Osoba za kontakt:                                                  Zakonski predstavnik:

              Silva Preksavec                                                        Antonija Mirosavljević

 

Ponedjeljak, 25 Rujan 2017 11:00

Dan učitelja 2017.

Napisao/la

Dragi učitelji, nastavnici i djelatnici naše škole,
odbrojavanje do Dana učitelja može započeti!
Odradite treninge bacanja, hvatanja, skakanja, trčanja, pečenja kolača, okretanja mesa na roštilju...

I ove ćemo godine ekipno odmjeriti snage.
Iznenađenja pripremaju vaše kolegice Ivana i Tamara Tomić.
KEEP CALM AND LOVE TEACHERS‛ DAY !
Ovako je to nekako izgledalo prošle godine:

Ponedjeljak, 25 Kolovoz 2014 09:17

Obavijest učiteljima

Napisao/la

Učiteljsko vijeće održat će se u ponedjeljak, 01. rujna 2014. godine s početkom u 9 sati.

Četvrtak, 30 Siječanj 2014 17:07

Nadopune Kurikuluma

Napisao/la

Dopuna:

Nedjelja, 18 Kolovoz 2013 06:50

Obavijest učiteljima

Napisao/la

Učiteljsko vijeće održat će se u utorak, 27. kolovoza u 11,00 sati.

Autobusne linije

Prijevoz učenika 2023 page 0001