Dražena Potočki

Dražena Potočki

Srijeda, 18 Svibanj 2022 13:20

Međuškolski Kahoot kviz

Približava se kraj školske godine pa tako provodimo i završne aktivnosti u različitim eTwinning projektima. Učenici 8.c razreda su na satu matematike sudjelovali u međuškolskom Kahoot kvizu. Znanje smo odmjerili s učenicima Osnovne škole Rajić i OŠ Zorke Sever iz Popovače. Zadatke je pripremio tim učenika pod mentorstvom svojih učiteljica matematike iz 3 navedene škole (Dražena Potočki, Elvisa Sekulić i Antonela Matajić). S navedenim školama surađujemo u dva eTwinning projekta, PiMath i Math or Game, u kojima često možemo povezati određene teme i aktivnosti. Nakon provedenog kviza, učenici su ispunili evaluacijske upitnike u kojima su iskazali svoje zadovoljstvo provedenim projektima i projeknim aktivnostima. Dio aktivnosti proveden je i u sklopu projekta Webučionica.

Nedjelja, 01 Svibanj 2022 22:17

Rezultati natjecanja Klokan bez granica 2022.

Objavljeni su rezultati  međunarodnog natjecanja „Klokan bez granica“ s imenima  učenika koji su se plasirali u 10 % najboljih.

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 17. ožujka 2022. održano je Međunarodno matematičko natjecanje “Klokan bez granica”.

Učenici naše škole opet su bili dio ovog natjecanja (mentorice: Ksenija Lekić, Anita Ivandić, Marija Šugić, Marijana Carić, Emili Arbanas, Ljubica Puškaš, Ivana Jakubek, Tamara Tomić i Dražena Potočki). Učenici su se natjecali u 5 kategorija (Pčelice, Leptirići, Ecolier, Benjamin i Cadet).

Ovih su nas dana obradovali rezultati natjecanja. Objavljeni su rezultati  s imenima  učenika koji su se plasirali u 10 % najboljih. Među njima su i učenici naše škole. To su: Frano Mesić, Ema Poturica, Fran Borojević, Petra Kalcina, Filip Brtan, Mia Spahić, Filip Blažeković, Sebastian Ćumurdžić, Eleonora Debeljak i Anja Šulekić.

Čestitamo 2.a i njihovoj učiteljici Kseniji Lekić na velikom uspjehu (7 učenika u 10% najuspješnijih), a posebno Frani Mesiću i Emi Poturici koji su test riješili bez greške!

Dragi učenici i mentorice, čestitamo Vam na ostvarenim rezultatima!

Srijeda, 27 Travanj 2022 22:13

Matematička potraga za rješenjima

Matematička potraga za rješenjima

Matematička potraga za rješenjima odvijala se tijekom travnja u učionici matematike, ali i online. Izazovno, zabavno i drukčije. Točnim rješenjem zadataka učenici otkrivaju lokaciju sljedećeg zadatka.

Matematička potraga za rješenjima dio je i eTwinning projekata Webučionica i Math or Game.

https://padlet.com/drazena_potocki/xd6r2y2tmzcik1ih

Petak, 01 Travanj 2022 16:03

Matematički ožujak

Tijekom ožujka obilježavamo Dan broja Pi i Svjetski dan matematike, sudjelujemo na različitim natjecanjima kao što su Međuškolsko natjecanje o broju Pi, Klokan bez granica, Europski kviz o novcu i Županijsko natjecanje iz matematike. Satovi  matematike obogaćeni su različitim zanimljivim aktivnostima koje su i dio različitih školskih i eTwinning projekata: „PiMath“, „Webučionica“ i „Math or Game“. Naše aktivnosti zabilježene su i na službenoj stranici Međunarodnog dana matematike (https://www.idm314.org/).

Srijeda, 30 Ožujak 2022 18:38

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

U četvrtak, 24.3.2022., održalo se Županijsko natjecanje iz Matematike u Osnovnoj školi Zorke Sever u Popovači. Među najuspješnijim matematičarima bilo je i četvero učenika naše škole: Eleonora Debeljak, Ivan Marijan, Lana Crnojević i Nela Ficko Berić.

Njihove mentorice, Tamara Tomić i Dražena Potočki ponosne su na pokazano znanje svojih učenika.

Srijeda, 30 Ožujak 2022 18:35

Europski kviz o novcu 2022

Ožujak, kao pravi matematički mjesec, prepun je i različitih natjecanja. Timovi naših sedmaša uspješno su se natjecali u Europskom kvizu o novcu.

Četvrtak, 17 Ožujak 2022 20:13

Klokan bez granica 2022

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva ove se godine po dvadeset i četvrti put održalo Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica".

Učenici naše škole opet su dio ovog natjecanja (mentorice: Ksenija Lekić, Anita Ivandić, Marija Šugić, Marijana Carić, Emili Arbanas, Ljubica Puškaš, Ivana Jakubek, Tamara Tomić i Dražena Potočki).

Službene rezultate i nagrade očekujemo početkom svibnja, a prvi neslužbeni rezultati bit će dostupni 21. 4. 2022.

Ponedjeljak, 14 Ožujak 2022 17:23

Sretan Dan broja PI!

Današnji datum prepun je matematičke simbolike. Danas obilježavamo Dan broja Pi, jedne od najvažnijih matematičkih konstanti, broj pi (π, 3.1415926535…). Osim toga, na današnji datum preminuo je Stephen Hawking, a rođen je Albert Einstein, dvojica znanstvenih velikana 20. stoljeća.

Petak, 18 Veljača 2022 10:25

Matematička veljača

Matematička veljača

Veljača je bila zanimljiva za male matematičare. Školsko natjecanje iz matematike, Dan zaljubljenih, Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti, Dan palindroma, eTwinning pojekti "PiMath" i "Math or Game" ...

Utorak, 01 Veljača 2022 07:47

Edukacija Zimska parada BookWidgets

Edukacija Zimska parada

Završetkom međunarodng BookWidgets natječaja Zimska parada i pobjedom učiteljice Dražena Potočki postali smo dobitnici vrijedne nagrade: BookWidgets licence za cijelu školu.

Učiteljica Dražena Potočki održala je za ostale učitelje edukaciju o korištenju ovog alata, uz pomoć učiteljice Ksenije Lekić. Obje su, ujedno i Bookwidgets ambasadorice.

Stranica 1 od 9

Autobusne linije

vozni red