Obavijest možete preuzeti na ovoj poveznici.

Četvrtak, 30 Studeni 2023 17:17

Dabar u 4. A razredu

Napisao/la

 

Učenici 4. A razreda su i ove godine sudjelovali u online natjecanju Dabar i postigli zapažene rezultate. Međunarodna inicijativa Dabar potiče razvoj računalnog razmišljanja od prvog razreda osnovne škole kroz rješavanje problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za rješavanje problema te programiranje, čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga Suradnici u učenju uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ove godine je natjecanje održano od 13. do 17. studenog, a sudjelovalo je ukupno 49 065 učenika iz Hrvatske u pet različitih kategorija. Učenicima 4. A razreda je ovo četvrto natjecanje za koje se redovito pripremaju na izvannastavnoj aktivnosti Malci digitalci i DOD nastavi Matematike. Ove godine su se natjecali u kategoriji MiliDabar namijenjenoj učenicima 3. i 4. razreda osnovne škole u kojoj je sudjelovalo 12 590 učenika. Svim natjecateljima su dodijeljene Diplome za sudjelovanje koje su preuzete iz njihovog korisničkog računa u kolegiju Dabar@učitelji.hr2023, a posebne Diplome za postignut izvrstan uspjeh u natjecanju dodijeljene su učenicima čiji je rezultat uvršten u 10% najuspješnijih. Zlatni Dabrovi iz 4. A razreda Osnovne škole Novska u kategoriji MiliDabar su: Mia Spahić koja je osvojila 1. mjesto, te Frano Mesić, Petra Kalcina, Leo Milinković i Ema Poturica čiji su rezultati među 10% najuspješnijih učenika.

Za natjecanje ih je pripremala njihova učiteljica Ksenija Lekić.

Četvrtak, 30 Studeni 2023 15:43

Praznik odbojke

Napisao/la

 

Dana, 29. studenog 2023. u našoj dvorani ugostili smo naše prijatelje iz Lipovljana i Jasenovca. Konačno da smo okupili 60-tak učenika koji su željni natjecanja u odbojci. To je pravi praznik. Naši dječaci: David Kitonić (7.c), Ilija Komljenović (7.d), Sandro Pehar (7.b), Rafael Prelesnik (7.b), Marin Kos (7.b), Antonio Zekić (8.a), Maksim Basarić (8.b), Josip Matoš (8.c), Filip Tutić (8.c), Filip Bogunović (8.d), Antonio Mudri-Brežni (8.d), Mihael Došlović (8.e) i Duško Dragaš (8.e) osvojili su prvo mjesto i samim tim plasman na Županijsko natjecanje koje će se održati 13. prosinca u Glini. Naše djevojčice: Inja Dragočajac (8.b), Lucija Bilogrević (8.b), Danna Kukla (8.b), Klara Jurić (8.a), Chiara Idžojtić (8.e), Dunja Bogatić (8.e), Matea Rajić (8.b), Marija Čevizović (8.e), Petra Iličić (7.b), Lena Matoš (7.a), Mia Blažeković (6.c), Marta Galešić (6.b) i Bruna Šulekić (6.b) pobijedile su suparnice iz OŠ Jasenovac i OŠ Josipa Kozarca iz Lipovljana i također izborile plasman na Županijsko natjecanje. Čestitke voditeljima Mladenu Šulekiću i Ireni Vuković.

Čestitke ekipama i sretno!

Poredak na Gradsko-općinskom natjecanju u odbojci kod dječaka:

  1. ŠSD Novska
  2. ŠSD Slavonac

Poredak na Gradsko-općinskom natjecanju u odbojci kod djevojčica:

  1. ŠSD Novska
  2. ŠSD Jasenovac
  3. ŠSD Slavonac
Četvrtak, 30 Studeni 2023 14:04

Natjecanje Naboj 2023.

Napisao/la
 
Dana, 24. studenog 2023. tri ekipe učenika 7. i 8. razreda su sudjelovale u međunarodnom online natjecanju Naboj Junior, pod mentorstvom učiteljica Dražene Potočki i Tamare Tomić. Natjecanje se održava u Hrvatskoj, pod organizacijom Udruge Mladi nadareni matematičari “Marin Getaldić”. Međunarodno natjecanje se istovremeno održava u Belgiji (online), Češkoj, Hrvatskoj (online), Nizozemskoj (online), Poljskoj, Slovačkoj i Španjolskoj (online). Najuspješniji školski tim B su činili: Pavle Dabrović, Filip Nikić, Lilu Marenić i  Ana Pezer, a uspješno su ih pratili i ostala dva tima, tim A: Teuta Tahiri, Tea Tušek, Eleonora Debeljak i Filip Bogunović, zatim tim C: Jakov Ivaštinović, Petra Iličić i Matea Mareš. Pokazali su vrlo visoko znanje te su se uspješno nadmetali sa vršnjacima iz cijelog svijeta!

 

Poziv na testiranje možete preuzeti na ovoj poveznici.

Srijeda, 29 Studeni 2023 17:22

Napredovanje u zvanje mentora

Napisao/la
 
Izuzetno smo ponosni što u našoj školi imamo još jednu mentoricu. Učiteljica edukacijske rehabilitacije, Ivana Čelar, svojim je radom, trudom i zalaganjem u radu s djecom s posebnim potrebama, zasluženo napredovala u učiteljicu edukacijsku rehabilitatoricu mentoricu. Od srca joj čestitamo!
 
 
istockphoto 1199025903 612x612
Srijeda, 29 Studeni 2023 17:03

Dan Fibonaccijevih brojeva

Napisao/la

 

Obilježili smo Dan Fibonaccijevih brojeva tijekom nastave matematike u sklopu eTwinning projekta Primjena matematike. Niz brojeva  1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89,  . . . je danas poznat kao Fibonaccijev niz brojeva. Pojavljuju se u geometriji, algebri, teoriji brojeva i mnogim drugim granama matematike, a sto je još zanimljivije, njihovo pojavljivanje je sveprisutno i u prirodi. Povezujući ovaj zanimljivi niz brojeva sa umjetnošću nastalo je mnoštvo umjetničkih radova koji sada ukrašavaju učionice matematike. U eTwinning projektu Primjena matematike sudjeluju učiteljice Dražena Potočki i Tamara Tomić sa svojim učenicima.

 

Srijeda, 29 Studeni 2023 16:57

Svjetski dan tablice množenja

Napisao/la

 

U našoj školi obilježili smo Svjetski dan tablice množenja. Rješavali smo zadatke koristeći tablicu množenja. Najuspješniji učenici dobili su MT Expert Certificate. Natjecanje je pratila i provela učiteljica Tamara Tomić, a aktivnosti su sa svojim razredima proveli učiteljice Dražena Potočki, Tea Preksavec i Matea Grabovac.

 

Obavijest možete preuzeti na ovoj poveznici.

Utorak, 28 Studeni 2023 14:04

Regionalno natjecanje Sudoku

Napisao/la

 

Osnovna škola Novska u subotu, 25. studenog bila je domaćin Regionalnog natjecanja Sudoku. Natjecanje se održava u tri dobne kategorije: Mali bistrići, Kadeti i Juniori. Četvero učenika naše škole sudjelovalo je na natjecanju: Niko Brkić, Nikola Popović, Ema Androšević i Dora Vagner Dragić. Najmlađi učenici naše škole ostvarili su izvrsne rezultate u kategoriji Mali bistrići. Nikola Popović osvojio je prvo, a Niko Brkić treće mjesto. Povjerenik natjecanja bila je učiteljica Tamara Tomić, a mentori učenika su učiteljice: Nataša Tisaj, Ivana Tomić, Dražena Potočki i Matea Grabovac.

Stranica 1 od 247

Autobusne linije

Prijevoz učenika 2023 page 0001