eTwinning

EUROPSKA ŠKOLSKA ZAJEDNICA


 

Komuniciraj, surađuj, radi projekte, dijeli i osjećaj se kao dio najveće školske europske zajednice.
Najnovije obavijesti vezane uz ovu tematiku u našoj školi možete pratiti na ovim stranicama.

Srijeda, 13 Listopad 2021 10:11

Ada Lovelace

Napisao/la sanja
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Svakog drugog utorka u listopadu obilježava se Dan Ade Lovelace s ciljem slavljenja postignuća žena i djevojčica u STEM području. Adin potencijal i strast za tehnologijom učinili su je snažnim simbolom suvremene žene u znanosti. Učenici osmih razreda sa svojom učiteljicom Draženom Potočki obilježili su ovaj dan rješavajući različite zadatke i otkrivajući time nove zanimljivosti o životu Ade.

Augusta Ada King-Noel Lovelace (1815.-1852.) bila je engleska matematičarka i spisateljica. Bila je i suradnica Charlesa Babbagea, slavnog izumitelja analitičkog stroja. Adine bilješke o stroju sadrže ono što se danas smatra prvim algoritmom  koji se napravio da bi ga stroj mogao obraditi. Zbog ovog, Adu se smatra prvom računalnom programerkom. Njen interes za matematikom je dominirao cijelim njezinim životom.

Obilježavanje ovog dana ujedno je bio i sastavni dio eTwinning projekta STEM Days. Ovih je dana, ovaj projekt nagrađen Nacionalnom oznakom kvalitete za provedene aktivnosti učenika i učiteljice.

Pročitano 290 puta

Autobusne linije

vozni red