Petak, 14 Svi 2021 19:45

Međunarodni dan obitelji

Napisao/la
Proglasili su ga Ujedinjeni narodi 1989. godine želeći naglasiti neprocjenjivu ulogu obitelji.
Tim povodom učenici 4.r. PŠ Stari Grabovac zajedno su da svojom učiteljicom Natašom Deklman proveli projekt "Moja obitelj". Svakom članu obitelji posvećena je jedna stranica "Obiteljske slikovnice". Mali su istraživači doznali  puno zanimljivosti o svojoj obitelji. Izradili su medalje za najbolju sestru i brata. Bakama i djedovima su u cvijet-srce pisali lijepe poruke. Zajedno s roditeljima osmislili su slogan svoje obitelji te nacrtali obiteljski grb. Zaključili su da su ljubav i zajedništvo najvažniji te su napisali i recept za sreću. Ove će slikovnice vjerujemo rado prolistati cijela obitelj. 
 

 

Javno otvaranje ponuda MATURALAC  2020./2021. bit će održano u Osnovnoj školi Novska u ponedjeljak, 17.5.2021. u 13h.

 

ravnateljica: Antonija Mirosavljević

Srijeda, 12 Svi 2021 20:46

Matematika u prirodi

Napisao/la

 

Učenici četvrtog, petog i osmog razreda uz vodstvo svojih učiteljica Ivane Tomić i Tamare Tomić proveli su matematički projekt pod nazivom "Matematiku u prirodi". Učenici su istraživali gdje se sve pojavljuje matematika u svakodnevnom životu. Izradili su i izabrali najbolji logo projekta, izradili su prezentaciju i plakate, osmislili su kvizove i križaljke te su naučeno prezentirali ostalim učenicima u razredu.

Više detalja o njihovom projektu možete vidjeti na poveznici: https://fb.watch/5uzO-9nb5W/ 

Srijeda, 12 Svi 2021 20:23

Državno natjecanje Mladih tehničara

Napisao/la

 

Prošlog tjedna (od 5. do 7.  svibnja 2021.) održano je 63. državno natjecanje mladih tehničara. Iako je plan bio putovanje u  Primošten, zbog epidemioloških mjera održano je virtualno natjecanje. Našu školu su na ovogodišnjem natjecanju predstavljali županijski prvaci Lucija Erjavec, učenica 6.d razreda, u području graditeljstva, Gabriel Kitonić, učenik 7.d razreda u području automatike i po drugi put na Držanom natjecanju mladih tehničara bio je Jakov Vukelić, učenik 8.b razreda, iz područja robotike. Lucija je za zadatak imala izradu ograde s dvokrilnim vratima. Gabrielov zadatak je bio sastaviti i programirati automatizirani proces modela automatiziranog dozatora. Jakov je za zadatak dobio izradu i programiranje robota koji broji kupce kada ulaze u malu prodavaonicu igračaka „Semafor“. Robot je svjetlom signalizirao kupcima popunjenost prodavaonice te u slučaju prevelikog broja kupaca blokirao prolazak. Nakon tri dana natjecanja naši  učenici su prezentirali svoje tvorevine. Na ponos naše škole i mentora Melite Dam i Dragan Vlajinića naši učenici su uložili dodatan trud u učenju i ostvarili izvrsne rezultate na ovogodišnjem Državnom natjecanju mladih tehničara.

Petak, 07 Svi 2021 16:39

Majčin dan u 2. c

Napisao/la

 

Učenici 2.c razrednog odjela su u četvrtak, 6. svibnja 2021., na satu likovne kulture izradili čestitke tehnikom djelomičnog origamija za Majčin dan koje su danas ponijeli kućama te će ih uručiti mamama u nedjelju.

Danas smo na satu hrvatskog radili prigodnu pjesmicu, a na satu glazbenog učili pjesmu Majka!
Jučer su članovi likovne družine izradili plakat za Majčin dan!
 
Sretan Majčin dan svim našim dobrim majkama!!
Subota, 08 Svi 2021 16:32

Majčin dan

Napisao/la
Subota, 08 Svi 2021 16:26

Jelovnik za mjesec svibanj

Napisao/la

svibanj

Stranica 1 od 167

Autobusne linije

pri