Petak, 04 Prosinac 2020 12:54

Dabar 2020.

Napisao/la

Dabar 2020.

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar održalo se od 9. do 13. studenog 2020.

Natjecanju su i  ove godine pristupili učenici naše škole, sa svojim mentoricama/mentorom Ksenijom Lekić, Ivanom Jakubek, Ivanom Tomić, Snježanom Kasumović, Natašom Deklman, Draganom Vlajinićem, Ankom Cikojević, Teom Preksavec, Tamarom Tomić, Manuelom Jurić i Draženom Potočki. Od najmlađih u kategoriji MikroDabar, do najstarijih u kategoriji MegaDabar.

Naši su učenici postigli izvrsne rezultate . Učenici koji su ušli u 10% najuspješnijih u ovoj godini su: Karlo Iveljić, Mihael Jelenić, Matej Gojak, Karlo Kaurinović, Eleonora Debeljak, Pavle Komljenović, Anja Šulekić, Ivan Marijan, Sara Šlibar,  Jakov Vukelić, Dominik Jolić,  Domagoj Potočki i Gabriel Kitonić.

Čestitamo im!

Petak, 04 Prosinac 2020 12:09

OBAVIJEST! Nastava na daljinu

Napisao/la

 

Poštovani naši djelatnici, učenici i roditelji,

želimo vas obavijestiti kako smo, na temelju cijele epidemiološke situacije u našoj školi vezane uz Covid-19,  donijeli odluku da učenici predmetne nastave od V. do VIII. razreda i posebna skupina B – predmetna nastava, od ponedjeljka, 7. prosinca do 23. prosinca 2020. godine nastavu pohađaju prema Modelu C/ nastava od kuće.

Razredna nastava od I. do IV. razreda i posebne skupine u matičnoj zgradi od ponedjeljka 7. prosinca 2020. godine nastavu pohađaju i dalje u školi, samo u jutarnjoj smjeni prema posebnom rasporedu učionica i ulaza u školu.

Područne škole Brestača, Bročice i Stari Grabovac te Mali rehabilitacijski centar, također, ostaju u školskim klupama po svom redovnom rasporedu u smjenama.

Učenici predmetne nastave, koji nemaju u svom domu uređaj ili internet preko kojega mogu pratiti nastavu od kuće, isto će dobiti u školi. Nastava od kuće će se odvijati preko aplikacije Teams kao i u prethodnoj školskoj godini. Učenici su potrebnu edukaciju dobili tijekom nastave Informatike.  

RAVNATELJICA

Antonija Mirosavljević

  

Četvrtak, 03 Prosinac 2020 13:15

NATJEČAJ- Učitelj/ica u produženom boravku

Napisao/la

Natječaj možete preuzeti na ovoj poveznici.

Četvrtak, 03 Prosinac 2020 13:12

NATJEČAJ- Učitelj/ica u produženom boravku

Napisao/la

Natječaj možete preuzeti na ovoj poveznici.

Srijeda, 02 Prosinac 2020 07:37

Novo u knjižnici!

Napisao/la

 

Novi naslovi lektire prerađene prema smjernicama građe lagane za čitanje.                                      

Građa lagana za čitanje je termin koji obuhvaća jezičnu i grafičku prilagodbu teksta koja je namijenjena učenicima koji imaju poteškoće u čitanju i razumijevanja teksta.

Knjižničarka, M. Masnica

Obavijest možete preuzeti na ovoj poveznici.

Ponedjeljak, 30 Studeni 2020 11:30

Akcija „Gradovi i općine - prijatelji djece“

Napisao/la

 

U petak, 27. studenog 2020. godine, naša Ravnateljica sudjelovala je, kao član, na sastanku koordinacijskog odbora koji utvrđuje ostvarenost kriterija za dobivanje statusa "Grad prijatelj djece". Sastanak se, zbog epidemiološke situacije, održao online preko Zoom aplikacije. 

Više informacija o akciji "Gradovi i općine- prijatelj djece" možete pročitati na poveznici: https://savez-dnd.hr/sto-radimo/gradovi-opcine-prijatelji-djece/

 

Stjecanje statusa Grada prijatelja djece - Grad Daruvar

Srijeda, 18 Studeni 2020 17:55

Tjedan sjećanja

Napisao/la

 

Studeni. Posvuda kida lišće a u nama, komadić srca, iznova i iznova. Stavi nam ga u ruke, zamagli nam pogled, i onda, iz te magle, uvijek izroni isti GRAD. Stoji, pruža nam ruke i čeka naš zagrljaj.

U tom ozračju, svake godine, diše i Osnovna škola Novska. Ona s ponosom može reći kako ima svoju tradiciju, a ta je tradicija dostojanstveno i svečano obilježiti Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Dana 17. studenog 2020. godine, povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u središnjem dijelu škole postavljena je izložba najuspješnijih likovnih i literarnih učeničkih radova, povijesnih istraživačkih radova nastavnica Marije Dragić i Marine Križanić, te prigodna izložba knjižničarki, Melisande Masnice i Suzane Pranjić Plažanin, koje su organizirale cjelokupni događaj nazvavši ga Tjednom sjećanja.

Učenici su, tijekom cijeloga dana, predvođeni svojim učiteljima i nastavnicima, minutom šutnje i paljenjem svijeća, odali svoju počast svim žrtvama Domovinskog rata.

Kao i svake godine, cijela škola je u sebi osvijestila emociju zvanu VUKOVAR. Učenici zahvaljujući svojim učiteljima, nastavnicima, knjižničarkama, svi ostali zahvaljujući svojim srcima koja, u ovim danima mjeseca studenoga, osobito gore, jer Vukovar i Domovinski rat su VRIJEDNOST hrvatskog naroda.

To Novska zna, to Novska jako dobro pamti i, sudeći po svemu, pamtit će još jako dugo.

Ponedjeljak, 16 Studeni 2020 07:13

Međunarodni projekt "NAŠA MALA KNJIŽNICA"

Napisao/la

 

U projektu sudjeluju učenici iz Hrvatske - 1. A razred Osnovne škole Novska, Slovenije i Latvije. Namijenjen je učenicima koji tek otkrivaju svijet knjiga.

U doba kada smo usmjereni i prinuđeni na rad u digitalnim alatima i kada je digitalna pismenost jednako važna u edukaciji, stvaramo ovakve OAZE kako bismo učenicima približili pisanu riječ. Važno je da učenici slikovnice, a kasnije i "prave" knjige, dožive kao vrata u svijet mašte i kreativnosti pomoću kojih će bogatiti aktivan rječnik. Svi učenici 1. A razreda su uz slikovnice dobili i Dnevnike čitanja sa zanimljivim zadatcima za interpretaciju pojedinih slikovnica (labirinti, anagrami, križaljke, bojanke, zanimljivi zadatci, ilustracije,...).

Danas smo uredili svoj "ČITATELJSKI KUTIĆ" gdje ćemo cijelu školsku godinu čitati slikovnice, bajke, provoditi radionice i poticati interes za samostalno čitanje. Projekt je ugrađen u Kurikulum Osnovne škole Novska i provodi se u 1. A razredu u sklopu nastave Hrvatskoga jezika, Dodatne nastave Hrvatskoga jezika, Sata razrednika, Likovne kulture, INA Klub prijatelja knjige i u produženom boravku. Voditeljice projekta su knjižničarka Melisanda Masnica i razrednica 1. A razreda, Ksenija Lekić.

Četvrtak, 12 Studeni 2020 14:37

NATJEČAJ za pripravnika- Stručni suradnik- PEDAGOG

Napisao/la

Natječaj možete preuzeti na ovoj poveznici.

Stranica 1 od 147

 

Raspored zvona


Raspored zvona 2020 2021 22

Autobusne linije

pri