Četvrtak, 08 Travanj 2021 16:29

Svjetski dan zdravlja

Napisao/la

 

Učenici iz Starog Grabovca proveli su niz aktivnosti povodom Svjetskog dana zdravlja. Kroz prezentacije ponovili smo važnost kretanja, tjelovježbe, zdrave prehrane, mentalne vježbe te znanje provjerili kroz kviz te piramidu zdrave prehrane. Predavanjem o pčelama asistentica Tanja Štivojević govorila nam je o utjecaju pčela i njihovih proizvoda na ljudsko zdravlje, a kušali smo i med iz sače. Cijelu priču smo zaokružili  cvjetnim sadnicama kojima smo uredili okoliš škole i time pokazali kako je kretnja vrlo važna za očuvanje fizičkog zdravlje. 

Srijeda, 07 Travanj 2021 15:38

Svjetski dan zdravlja

Napisao/la

 

Učenici 1. r. PŠ Stari Grabovac i učiteljica Danijela Prgomet su kroz nekoliko aktivnosti obilježili Svjetski dan zdravlja. Napravili su piramidu zdrave prehrane, a uz vožnju biciklom su posjetili "Apis Jo", gdje ih je teta Josipa upoznala sa važnosti pčela. Na kraju su se zasladili sa zdravim voćnim ražnjićima. 

 

Petak, 02 Travanj 2021 08:20

Proljetni praznici

Napisao/la

 

Poštovani roditelji i učenici, 

danas, 2. travnja 2021., počinju proljetni praznici povodom uskrsnih blagdana.

Redovna nastava, nakon praznika, počinje u utorak, 13. travnja 2021. godine, učenicima "A" smjene poslijepodne od 14:00 sati, a učenicima "B" smjene ujutro od 08:00 sati.

Nastava se održava prema redovnom rasporedu za IV. blok

 

Ugodne praznike žele vam djelatnici i ravnateljica OŠ Novska! 

Happy Easter SVG Cut file by Creative Fabrica Crafts · Creative Fabrica

Četvrtak, 01 Travanj 2021 09:14

Egg hunt

Napisao/la

 

Učenici 3.c sa svojom učiteljicom Engleskog jezika Kristinom Virovac Đurić zaigrali su Easter Egg Hunt na svoj način, a nije izostalo ni slatko iznenađenje! Pogledajte u galeriji kako su se zabavljali! 

Decorative Easter Eggs Vector Elements, Decorative - Easter Egg Vector Png  , Transparent Cartoon, Free Cliparts & Silhouettes - NetClipart

Četvrtak, 01 Travanj 2021 08:56

Debata u 7.b

Napisao/la
 
Učenici 7.b razreda danas su sudjelovali u debati na temu „Djeci do 10 godina treba zabraniti uporabu digitalne tehnologije“. Afirmacijska i negacijska skupina iznijele je svoje pomno istražene argumente i vješto branile stavove. Debata je organizirana u sklopu projekta “'Neću biti ROBoT“ koji je usmjeren na prevenciju elektroničkog nasilja nad i među djecom i mladima te prevenciju ovisnosti o računalima i Internetu među mladima, a pokrovitelj projekta je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.
Debati su nazočile ravnateljica Antonija Mirosavljević, pedagoginja Emilija Novotni, Jasmina Jovev i Koraljka Djetlić, voditeljice projekta.
Učenici su bili jako zadovoljni ovakvim načinom rasprave, a učiteljice Ljubica Rašo Belši i Kristina Grdur, koje su ih pripremale, obećale su da će debata biti još u skorijoj budućnosti.
Četvrtak, 01 Travanj 2021 08:43

Vanjski stručnjak- Područje mladih Erasmus+

Napisao/la
 
Kako ne bismo bili tako uspješni kad smo satkani od ovakvih učitelja.
Draga naša Marijana čestitamo! 
Congratulations banner Vector Images, Royalty-free Congratulations banner  Vectors | Depositphotos®
 
 
Srijeda, 31 Ožujak 2021 22:36

Matematički ožujak 2021

Napisao/la

Matematički ožujak u OŠ Novska

Tijekom ožujka obilježili smo Dan broja Pi i Svjetski dan matematike različitim aktivnostima. Učenici su na satovima matematike sudjelovali u razrednim Pub kvizovima, rješavali različite zagonetke, slagalice, … Učenici osmih razreda pripremili su digitalnu izložbu izrađujući zanimljive plakate. Aktivnosti su bile mnogobrojne, raznovrsne, zanimljive i izazovne. Na sam Dan broja Pi, koji je ovo godine bio u nedjelju (14.3.) učenci su imali priliku sudjelovati u online izazovu Čudna priča gdje su rješavanjem zadataka kreirai svoju Čudnu priču.

Sve aktivnosti učenici su uspješno realizirali uz svoje učiteljice matematike, Teu Preksavec, Tamaru Tomić, Anku Cikojević, Manuelu Grgić i Draženu Potočki.

https://view.genial.ly/604f0ad9128fa80d27ad0d2a/presentation-dan-broja-pi

Utorak, 30 Ožujak 2021 22:43

Županijsko natjecanje iz matematike

Napisao/la

Županijsko natjecanje iz matematike održano je 29.ožujka 2021. godine. Na županijskom natjecanju sudjelovali su:

Melissa Jakubek, 5.r (mentor: M.Grgić),

Sara Mišljan, 5.r (mentor T.Preksavec),

Roko Klepac, 5.r (mentor: T.Preksavec),

Pavle Komljenović, 6.r (mentor: D.Potočki),

Nela Ficko Berić, 7.r-mentor: D:Potočki),

Gabriel Kitonić, 7.r (mentor: A.Cikojević)

Svim učenicima čestitamo na izvrsnim rezultatima koje su postigli na natjecanju.

 

Nedjelja, 28 Ožujak 2021 20:32

Uskrs u 4.a

Napisao/la

 

Učenici 4. a razreda s učiteljicom Mirjanom, izrađivali su uskrsne dekoracije kojima su uljepšali hodnik. U galeriji, pogledajte njihove vesele  radove! 

Happy Easter Logo Stock Illustrations – 13,409 Happy Easter Logo Stock  Illustrations, Vectors & Clipart - Dreamstime

 

 

Petak, 26 Ožujak 2021 20:04

Marijini obroci

Napisao/la

 

Međunarodna udruga  Marijini obroci djeluju u 18 zemalja svijeta, a među tim zemljama je i Republika Hrvatska. Udruga je osnovana 2002. godine, a u Republici Hrvatskoj 2009.godine.

Cilj Udruge je pružanje humanitarne pomoći u obliku hrane i obrazovanja za siromašnu i gladnu djecu u svijetu, bez obzira na vjeru i nacionalnost.

Marijini obroci daju jedan obrok dnevno najsiromašnijoj djeci u svijetu, svakog školskog dana. Pružajući dnevni obrok na mjestu obrazovanja, zadovoljavaju potrebe gladne djece te ih potiču da idu u školu i obrazuju se, što im kasnije u budućnosti može poslužiti za izlaz iz siromaštva.

Mnoge škole u Republici Hrvatskoj uključile su se u ovaj projekt, a među njima je i naša škola, Osnovna škola Novska. S projektom u našoj školi započeli smo školske godine 2019./2020., i te godine u školi smo prikupili 16.740,00 kn. Te školske godine u projektu su sudjelovale i mnoge ustanove i pojedinci na području grada Novske, tako da je i od svih njih prikupljeno 3.510,00 kn.

Projekt smo nastavili i ove školske godine, 2020./2021. S projektom smo započeli početkom korizme, a u projektu su sudjelovali učenici i djelatnici, tako što su mogli dati svoj prilog za najsiromašniju djecu u svijetu. Ove godine prikupili smo 13.500,00 kn.

Za prehranu jednog djeteta tijekom školske godine potrebno je 132 kn, tako da smo prikupljenim sredstvima ove godine osigurali prehranu za 102 učenika. Prikupljena sredstva bit će preko naše Škole uplaćena na račun Marijinih obroka u Hrvatskoj, a oni će ta sredstva proslijediti u jednu školu u Zambiji, škola Goner, gdje Marijini obroci iz Hrvatske imaju jednu od svojih kuhinja koje financiraju  prikupljenima sredstvima.

Voditelj projekta u našoj školi je vjeroučitelj Damir Potalec, u zajedništvu s drugim vjeroučiteljima, djelatnicima i učenicima.

Svim roditeljima, učenicima i djelatnicima velika hvala na uključenosti u ovaj i mnoge druge projekte koji se  u školi provode!

 

Marijini obroci – Wikipedija

Stranica 1 od 152

 

Raspored zvona


Raspored zvona 2020 2021 22

Autobusne linije

pri