Utorak, 14 Svi 2013 14:24

Petaši u Zagrebu

Napisao/la Vanesa
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

PETAŠI U DOMU
ZA NEZBRINUTU DJECU
“Slava Raškaj”


 U pratnji svojih razrednika, ravnateljice,defektologa i vjeroučitelja Damira Potalca učenici petih razreda Osnovne škole Novska su, 8. svibnja 2013., posjetili Dom za djecu s poteškoćama s govorom i sluhom  "Slava Raškaj" te se upoznali sa životnim uvjetima i svakodnevnicom djece koja tamo žive.

Za ovaj posjet pripremali su se tjednima ranije prikupljajući igračke i potrepštine za nove prijatelje. Ovaj posjet samo je jedan u nizu koje naša škola organizira svake godine kako bi kod učenika potaknula senzibilitet za djecu koja odrastaju u drugačijim uvjetima od njihovih. Naši učenici su dočekani srdačno, a štićenici doma su se potrudili organizirati program i popodnevno druženje.

Zatim smo išli na Mirogoj gdje smo posjetili grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, Zid boli, grob Dražena Petrovića i ostalih velikana značajnih za povijest hrvatskog naroda. Potom smo došli u Zagrebačku katedralu gdje smo se pobliže upoznali sa životom i djelovanjem blaženog Alojzija Stepinca, a u okviru čega smo posjetili i njegovu spomen zbirku. Dio slobodnog vremena razrednice su s učenicima iskoristile za posjet Gornjem gradu i Kamenitim vratima. Na kraju, prije polaska kući, svi smo zajedno posjetili Zagrebačku džamiju gdje nas je vjeroučitelj islamskog vjeronauka upoznao s njihovim molitvenim prostorom i nekim značajkama islama u odnosu na kršćanstvo nakon čega su učenici imali mogućnost postavljati pitanja.

Pročitano 2412 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 14 Svi 2013 14:38

 

Raspored zvona


raspored

Autobusne linije

PRIJEVOZ 1