Srijeda, 19 Prosinac 2012 22:41

Adventski vjenčić – humanitarna akcija Istaknuto

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Sve je počelo 2002.god. kad su u našoj školi napravljeni prvi vjenčići koji su ukrašavali hodnike, učionice i urede. Tada se pojavila ideja da bi se za iduću školsku godinu moglo izrađivati vjenčiće koji bi se poklanjali pred župnom crkvom. Ideja je naišla na odobravanje učenika i roditelja.

Daljnji razrada akcije i radionice je da ljudi koji uzimaju vjenčiće daruju dobrovoljne priloge koji bi bili upotrijebljeni za najpotrebnije.
U međusobnim razgovorima donesena je odluka da se sav prikupljeni prilog daruje nezbrinutoj djeci u domovima koju bi posjećivali učenici petih razreda naše škole. Do sad su posjećivani domovi u Zagrebu, Lekeniku i Brezovici. Sredstva koja su prikupljena i darovana kroz niz ovih godina prelaze iznos od 10 000,00 kuna( ove godine prikupljeno je 1 850,00 kuna).
U izradi vjenčića sudjelovala su djeca svih uzrasta predmetne nastave, a ove školske godine 2012./2013. to su učenici 5.b, 7.a i 8.e. te vjeroučitelji Šimun Klarić i Ivica Lalić. Prikupljanju sredstava za materijale pomogla je sama osnovna škola. Tijekom radionica napravljeno je preko 500 vjenčića, a ove godine 75 komada.
Da ovo nije završetak radionica potiče nas, slučajno otkrivena, činjenica o prvom adventskom vjenčiću. Napravljen je u Hamburgu u domu za nezbrinutu djecu. Nakon tog saznanja akcija i radionice dobivaju potpuni smisao.
Zahvaljujemo se svima koji su svojom dobrom voljom podržali dobro djelo.
Hvala!

 

 

Pročitano 1900 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 15 Travanj 2013 20:36

 

Raspored zvona


raspored