Četvrtak, 19 Ožujak 2020 14:19

Pismo roditeljima

Napisao/la Matea Marenic
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

 

Poštovani roditelji!

Pred nama je vrijeme održavanja nastave putem virtualnih učionica. Svjesni smo toga da ćete imati puno pitanja i da ćete svakodnevno nailaziti na poteškoće prilikom pristupanju sustavu, no treba imati na umu da smo svi zajedno u ovoj nesvakidašnjoj situaciji te da strpljenjem, međusobnom komunikacijom i razumijevanjem možemo savladati sve prepreke.

Zadatak koji se nalazi pred Vama nije nimalo lagan, ali vas želimo ohrabriti. Ne brinite se te! Iako ste Vi trenutno „zamjenski učitelji“ Vaš zadatak nije preuzeti naš posao u ovoj situaciji, nego pružiti podršku svojoj djeci te ih podsjetiti na važnost obrazovanje u kakvom god obliku se ono odvijalo.

Djeca uče i reagiraju drugačije kada ih poučavaju roditelji, nego kada ih poučavamo mi učitelji. Većina zadataka i aktivnosti koje ćemo zadati u virtualnim učionicama Vaša djeca mogu samostalno obavljati. Učenici će slati svoje radove učiteljima zbog povratnih informacija

Vaš zadatak je da pomognete djeci stvoriti dnevni raspored. Uspostavljanjem rutine djeca uspješnije usvajaju nastavne sadržaje te im ista pomaže u organiziranju školskih aktivnosti koje moraju izvršiti. Time djecu učimo odgovornosti jer učenje i pisanje domaćih zadaća je dužnost učenika, a ne roditelja. Nemojte upasti u zamku i izvršavati njihove dužnosti! Naučimo ih samostalnosti, strpljenju i toleranciji. U ovom trenutku važno je odagnati frustraciju koja se kod djece pojavljuje prilikom neuspješnog rješavanja zadataka. Motivirajte ih pohvalom jer mi vjerujemo da svako dijete samostalnim radom i uz malo truda može sve riješiti.

Također, želimo Vam napomenuti da nastava na daljinu ne znači isključivo online nastavu te da djeca trebaju neprestano biti na računalima. Jako je bitno da učenici sve nastavne sadržaje uče iz svojih udžbenika i radnih bilježnica jer oni su najpouzdaniji izvor znanja te prate nastavni plan i program koje dijete, za određenu školsku godinu, treba usvojiti.

Svaki će učitelj organizirati nastavu na način kako je to najbolje za njegove učenike i javiti Vam načine izvršavanja zadataka. Nemojte uspoređivati način održavanja nastave na daljinu i pitati se zašto se načini razlikuju od učitelja do učitelja. Naši se načini poučavanja i inače razlikuju jer se svi prilagođavamo svom razredu. 

Za sve nas je ovo iznenadna situacija za koju smo se pripremali kroz samo nekoliko dana. Molimo Vas da ovo shvatite ozbiljno te da to što učenici ne sjede u školskim klupama ne znači da su na praznicima. Važno je naučiti djecu da je bitno dati sve od sebe u najtežim situacijama!

Za sva pitanja i nedoumice uvijek se možete obratiti svojim razrednicima koji će Vam rado pomoći, no imajte na umu da je taj dan, vjerojatno, još nekoliko roditelja zatražilo pomoć pa Vas molimo za strpljenje. Također, svjesni smo i toga da i Vi radite stoga smo fleksibilni s rokovima za izvršavanje zadataka Vaše djece.

Ovaj period bit će iznimno težak za sve, ali vjerujemo da ćemo iz ove situacije, uz zajedničku podršku i suradnju, izaći bogatiji za novo iskustvo!

Hvala Vam na razumijevanju, suradnji i toleranciji!

Učitelji Osnovne škole Novska 

Pročitano 175 puta

 

Raspored zvona


raspored

Autobusne linije

Prijevoz novi 1