Utorak, 21 Studeni 2017 08:07

Pravobranko u 5.c razredu

Napisao/la sanja
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

S ciljem boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece, 20. studenoga obilježava se Međunarodni dan djeteta s ciljem boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece, zaštiti djece od prekovremenog rada u izuzetno opasnim okolnostima, unaprjeđenja međunarodne združenosti i svijesti među djecom diljem svijeta.


Generalna skupština UN-a je 20. studenoga 1959. godine usvojila "Deklaraciju o pravima djeteta", a 30 godina kasnije (1989.) usvojena je i "Konvencija o pravima djeteta".

Povodom današnjeg dana 5.c je sa svojom razrednicom Tamarom Tomić na satu razrednika odigrao igricu na računalu koju je osmislio i promovira UNICEF. „Čovječe, ispravi se” je igrica o dječjim pravima u kojoj UNICEF poziva svu djecu na igru i zabavno putovanje kroz prava koja pripadaju svakom djetetu na svijetu. Učenici su otkrili zašto su prava jako važna, što su potrebe, a što želje, kakva sve prava postoje i još puno toga, a pri tome su se i zabavili igrajući. Dolaskom na cilj učenici su osvojili diplomu te stekli titulu "Pravobranko".

Pročitano 644 puta

 

Raspored zvona


raspored

Autobusne linije

PRIJEVOZ 1