KUTAK

ZA UČITELJE


Petak, 29 Rujan 2023 13:47

Dr. sc. Kristijan Sedak u OŠ Novska

Napisao/la

 

U četvrtak, 28. rujna 2023. godine održana je sjednica Učiteljskog vijeća OŠ Novska na kojoj je kao predavač gostovao dr. sc. Kristijan Sedak, komunikolog. Kristijan Sedak je održao interaktivno predavanje za djelatnike OŠ Novska na temu "Inspirativno liderstvo – zalet za uspjeh u učionici; predavanje o motivaciji i inspiraciji, komunikaciji i vođenju, razvoju vještina i poučavanju". Učitelji su sa zanimanjem pratili predavanje o ulozi učitelja, izazovima učiteljskog poziva te promišljali na koje sve načine inspirirati i motivirati svoje učenike. Usavršavali su različite tehnike kojima mogu unaprijediti svoj rad i kreativnost u učionici. Zahvaljujemo Kristijanu Sedaku na predavanju i ravnateljici Antoniji Mirosavljević koja je organizirala edukaciju učitelja.

Petak, 21 Travanj 2023 14:34

Bruno Šimleša u OŠ Novska

Napisao/la

 

U srijedu, 19. travnja 2023. godine održana je sjednica Učiteljskog vijeća na kojoj je gostovao pisac, kolumnist, televizijski voditelj i sociolog Bruno Šimleša. Bruno je održao predavanje za djelatnike OŠ Novska i goste na temu "Edukacija o stresu i kontrola emocija". Učitelji su sa zanimanjem pratili predavanje i doznali na koje sve načine stres utječe na naše živote te zašto su opasne potisnute emocije. Upoznali su različite tehnike kojima mogu smanjiti stres i poboljšati svoje profesionalne kompetencije. Zahvaljujemo Bruni na predavanju i ravnateljici Antoniji Mirosavljević koja je organizirala događaj. 

Srijeda, 22 Ožujak 2023 14:43

Dan žena u Brestači

Napisao/la
 
Osnovna škola Novska, 4. ožujka 2023. godine, tradicionalno je obilježila Dan žena u Društvenom domu Brestača. Uz tamburice i bogatu tombolu naši djelatnici i sugrađani su uživali u svečanoj večeri. Prikupljeno je 2110 eura kojima će se opremiti i modernizirati zajedničke prostorije za učenike. Večer su organizirali djelatnici OŠ Novska: Zlatko Šagut, Blanka Šagut, Ljerka Vukelić, Ivana Tomić, Anita Ivandić i Ana Šlibar.
Zahvaljujemo našim učiteljima, djelatnicima, sugrađanima i svim divnim ženama na prekrasnoj večeri!
Utorak, 20 Rujan 2022 14:49

Radionica Bubnjarski krug na Učiteljskom vijeću

Napisao/la

 

Učiteljsko vijeće Osnovne Škole Novska je 14. rujna 2022. godine održano na jedan drugačiji i inovativniji način. Organizirane su dvije radionice bubnjanja pod nazivom Bubnjarski krug, koje je članovima Vijeća održao Branko Trajkov Trak, dugogodišnji bubnjar poznatoga benda Zabranjeno pušenje. Osim što svira u bendu, Trak već dugi niz godina organizira slojevite kreativne i glazbeno terapijske bubnjarske radionice za djecu i odrasle.

Osnovni cilj radionica bio je omogućiti polaznicima povezivanje sa zvukom i glazbom, tijekom koje bubnjanje stimulira tjelesni, umni i duhovni svijet zdravlja, odnosno, pomaže ljudima da vrate svoj ritam. Svaka od radionica trajala je sat i pol na kojima je voditelj radionice upoznao polaznike s tim instrumentom, ali i omogućio svima da se sami okušaju u bubnjanju koje je opustilo, zabavilo učitelje i stručne suradnike te ostvarilo jedinstveni zvučni, glazbeni doživljaj.

Radionice je organizirala ravnateljica škole Antonija Mirosavljević, u suradnji s nakladničkom kućom Školska knjiga, želeći na početku nove školske godine svojim djelatnicima omogućiti duševni mir, opuštenost te bolje i učinkovitije radno ozračje.

Tekst: Melisanda Masnica

Foto: Antonija Mirosavljević

 

U četvrtak 17. ožujka 2022. god. u Poduzetničkom inkubatoru PISMO 2, od 14,00 do 18,00 sati održana je sjednica Učiteljskog vijeća OŠ Novska koja je organizirana s ciljem stručnog usavršavanja učitelja i stručnih suradnika. Uvaženi gost i predavač bio je dr. sc. Nikša Sviličić, koji je održao višesatno edukacijsko predavanje na temu "Tehnike i metode komunikacijsko-prezentacijskih vještina u radu djelatnika osnovne škole". Nakon uvodnog pozdrava i riječi dobrodošlice, ravnateljica Antonija Mirosavljević pozdravila je predavača i pozvala ga na virtualnu šetnju našom školom, projekcijom video-uratka koji je pripremila učiteljica Ljubica Rašo-Belši.

Tijekom izuzetno korisne i zanimljive edukacije dr. Sviličića, učitelji i stručni suradnici imali su mogućnost usvajanja vrlo širokog spektra znanja iz domene uspješne komunikacije, timskog komuniciranja i strateške percepcije u komunikaciji, koja je od iznimne važnosti u uspješnom poslovanju. Sudionicima stručnoga skupa ukazalo se na važnost proaktivnog pristupa prezentaciji, kao i na kvalitetnu pripremu te osmišljen pristup prezentacijskim aktivnostima sa svrhom što uspješnije promidžbe usluga, ideja i projekata.

Nakon edukacije uslijedio je domjenak na kojemu su, u neformalnom razgovoru s dr. Sviličićem, sudionici Učiteljskoga vijeća razmjenjivali svoje dojmove i impresije na predavanje.

Utorak, 01 Veljača 2022 07:47

Edukacija Zimska parada BookWidgets

Napisao/la

Edukacija Zimska parada

Završetkom međunarodng BookWidgets natječaja Zimska parada i pobjedom učiteljice Dražena Potočki postali smo dobitnici vrijedne nagrade: BookWidgets licence za cijelu školu.

Učiteljica Dražena Potočki održala je za ostale učitelje edukaciju o korištenju ovog alata, uz pomoć učiteljice Ksenije Lekić. Obje su, ujedno i Bookwidgets ambasadorice.

Ponedjeljak, 06 Prosinac 2021 20:31

Mentalno zdravlje

Napisao/la

 

U srijedu 1. prosinca i četvrtak 2. prosinca na Razrednim vijećima održano je predavanje psihologinje Rebeke Škulić naslova „Mentalno zdravlje“ s ciljem unaprjeđenja i očuvanja mentalnog zdravlja školske djece.
Mentalno zdravlje dio je fizičkog zdravlja, ne možemo dopustiti da ga i dalje promatramo drugačije. Istraživanja pokazuju da 20 % djece (svako 5. dijete) živi s mentalnim poremećajem, a od njih tek 20 % dobiva adekvatnu stručnu pomoć. Mentalno zdravlje i dobrobit djece i mladih još je više ugroženo pojavom pandemije COVID-19 te je naša dužnost da im pomognemo i zaštitimo ih. To možemo učiniti gradnjom kvalitetnih odnosa s djecom temeljeći ih na međusobnom poštivanju, povjerenju, spremnosti za razgovor, na toleranciji i empatiji. Također, rad na djetetovoj socijalnoj i emocionalnoj inteligenciji uvelike ih štiti od razvitka mentalnih problema i poremećaja. Za zaštitu mentalnog zdravlja djece i adolescenata ključno je rano prepoznavanje i rane intervencije te vas ovim putem pozivamo da zatražite pomoć stručnog tima, ukoliko primijetite da je ona potrebna, kako bi se djeci na vrijeme pomoglo.

Petak, 28 Veljača 2020 07:30

Putevima digitalnih kompetencija

Napisao/la

 

Jučer je u našoj školi održana CARNET-ova edukacija e-Škole: Putem digitalnih kompetencija. Cilj edukacije je informirati odgojno-obrazovne djelatnike o programu obrazovanja koji će se provoditi u sklopu projekta e-Škole i koji će im omogućiti razvoj digitalnih kompetecija potrebnih za provedbu suvremene nastave i obrazovanje budućih digitalno kompetentnih učenika. Zahvaljujemo prof. Damiru Petraviću na edukativnom predavanju! 

 

Slikovni rezultat za e škole carnet

Četvrtak, 13 Veljača 2020 18:39

Postoji vrijeme kada se i učitelji igraju

Napisao/la

Postoji vrijeme kada se i učitelji igraju

Ali čak i tada oni uče.

Danas su neki učitelji sudjelovali u dvjema edukacijama koje će im pomoći u oživljavanju njihove nastave:Tjelesna aktivnost i učenje temeljeno na igrama I. i SmartNotebook .

Drugi dio edukacije, Tjelesna aktivnost i učenje temeljeno na igrama II., učitelji će imati 26.2.2020.

Edukacije je provela/provest će učiteljica Dražena Potočki.

Petak, 07 Veljača 2020 10:22

Novi izgled zbornice

Napisao/la

 

Uz preuređenje prostora za učenike, na red je došla i zbornica. Zahvaljujemo Ravnateljici što je naš prostor za rad učinila ugodnim! 

Stranica 1 od 2

Autobusne linije

Prijevoz učenika 2023 page 0001