NOVLJANSKI OGRC

školska zadruga

Mi smo Učenička zadruga „Novljanski ogrc“ Osnovne škole Novska iz Novske. Djelujemo i radimo od 2000. godine. Ipak, postojimo puno duže, još od daleke 1960. godine kada je zadruga nosila ime „Polet“. Tijekom Domovinskog rata zadruga prestaje s radom i tako sve do 2000. godine kada obnavljamo učeničku zadrugu i koja od tada nosi naziv „Novljanski ogrc“. Ogrc je zaštitni znak naše zadruge, a neki će se zasigurno pitati „Zašto ogrc?“ Nekada davno naš je grad bio dio Panonskog mora i puž ogrc živio je samo na našem području. Danas pronalazimo njegove fosilne ostatke. U našoj učeničkoj zadruzi ustrojeno je 6 sekcija: Mali keramičari, Mlade vezilje, Rukotvorine, Voćarska sekcija, Aranžeri cvjećari i Mali kreativci. Voditeljica učeničke zadruge je učiteljica Ivana Begić Mesić.


Nedjelja, 22 Listopad 2023 18:53

Zadrugari na Kirvaju s daškom prošlosti

Napisao/la

 

Zadrugari učeničke zadruge „Novljanski ogrc“ ove godine marljivo su se pripremali za proslavu Lukova i Kirvaj s daškom prošlosti. Danima prije same proslave pekli su se medenjaci i paprenjaci. U pripremu su se uključili i roditelji, te naše umirovljenice Silva i Zora. Zadrugari su kao u maloj tvornici pakirali slatke paketiće, a u slatkim košarama mogao se naći i pokoji višnjevac i orahovac što su ih voditeljice pripremile. Ukupno je pripremljeno oko 80 kg kolačića. U pripremu medenjaka i suhih kolačića uključili su se svi voditelji i zadrugari: Dražena Potočki, Ivana Tomić, Nataša Tisaj, Antonija Katavić, Kornelija Čavlović, Ivana Jakubek, Zlatko Šagut i Ivana Begić Mesić. Na samom kirvaju koji se održao 14. listopada, voditeljice Kornelija Čavlović i Ivana Begić Mesić zajedno s učenicima uživjeli su se u prikaz muškog i ženskog placa prigodno odjeveni. Marina Križanić je sa svojim veziljama prikazala vezenje u starinskom ruhu.

 

Srijeda, 20 Rujan 2023 15:05

Keramičari 2023./2024.

Napisao/la
 
I ove godine Keramičari nastavljaju s radom. Krenuli smo oblikujući japanske šalice za čaj i zdjelice. Tijekom godine naučit ćemo razne tehnike obrade gline. Oblikujući glinu uz puno mašte, truda i znanja nastati će mnogobrojni keramički predmeti. Iako se okupila velika ekipa i dalje upisujemo nove članove. Javite se nastavnici Korneliji, Draženi ili Jasenki.
 
Četvrtak, 13 Travanj 2023 07:59

USKRSNA PRODAJA UČENIČKE ZADRUGE

Napisao/la
 
Učenička zadruga "Novljanski ogrc" održala je uskrsnu prodaju na središnjem gradskom trgu 5. travnja 2023. godine. Sugrađani su mogli kupiti različite ukrasne i uporabne predmete. Iako je vrijeme bilo vrlo hladno i vjetrovito zadrugari su marljivo i vješto odradili prodaju te su zadovoljni ostvarenim prihodima.
Četvrtak, 22 Prosinac 2022 19:41

Božićna prodaja učeničke zadruge "Novljanski ogrc"

Napisao/la

 

Božićna prodaja učeničke zadruge "Novljanski ogrc" održana je 10.,17. i 19. prosinca 2022. godine. Marljive ruke naših zadrugara sa svojim učiteljicama izložile su brojne ukrase, čestitke i uporabne predmete prigodne za božićne blagdane te privukli veliku pažnju građana Novske. Svi smo uživali i jako smo zadovoljni prodajom!

Četvrtak, 10 Studeni 2022 09:07

Božić je sve bliže

Napisao/la
 
U našoj Učeničkoj zadruzi "Novljanski ogrc" vrijedno se radi u izradi raznovrsnih božićnih ukrasa. Članice sekcije "Vezilje" odlučile su se za izradu platnenih srca i božićnih čestitki. Svoje vještine ručnog vezenja i šivanja razvijaju svakoga tjedna na radionicama sa svojom učiteljicom Marinom Križanić. Ovakav oblik ručnog rada zahtijeva puno vremena i strpljenja kako bi nastao finalni proizvod. Ali ništa nije teško jer uz rad i druženje uvijek je prisutan i smijeh, priče i vedro raspoloženje... a to je ono najbitnije.
I dalje nastavljamo vrijedno raditi kako bismo svoje uratke mogli plasirati na božićnoj prodaji naših zadrugara... tome se svi posebno veselimo!
Četvrtak, 20 Listopad 2022 14:19

Učenička zadruga i Lukovo

Napisao/la

 

Povodom proslave Lukova, zaštitnika grada Novske, učenička zadruga pripremila se za kirvaj s daškom prošlosti, također u starinskom duhu. Voditeljice su zajedno sa svojim učenicima pekle paprenjake i medenjake te sušile jabuke. Sve se  pakiralo u prostoru zadruge. Cijeli podrum škole danima je mirisao na starinske delicije.

Djevojčice spremljene u nošnje, a voditeljice obučene u gospe šetale su gradom i dijelile prolaznicima ono što su pripremile skupljajući pritom dobrovoljne priloge. Nakon vremena korone zadruga je ponovno živnula i krenula u nove kreativne pothvate. Veselimo se zajedničkom radu u zadruzi!

Petak, 08 Travanj 2022 12:31

USKRSNA PRODAJA

Napisao/la
 
Pozivamo Vas na prodajnu izložbu UZ "Novljanski ogrc" OŠ Novska u ponedjeljak
11. travnja 2022. godine od 9h do 12h. - prolaz prema gradskoj tržnici iza Konzuma. Marljivi zadrugari su za Vas pripremili vrlo zanimljive uratke. 
Veselimo se Vašem dolasku! 
 
Sretan Uskrs žele Vam mali zadrugari Osnovne škole Novska! 
 
Utorak, 14 Prosinac 2021 08:11

Božićna prodaja

Napisao/la

 

Učenička zadruga "Novljanski ogrc" održala je prigodnu božićnu prodaju svojih radova. Marljivi zadrugari sa svojim voditeljicama Ivanom Begić Mesić i Ljubicom Bertić u pravom su božićnom duhu izložili svoje radove od stakla i keramike te privukli veliku pažnju građana Novske. Svi smo uživali! 

Četvrtak, 30 Rujan 2021 06:53

Tjedan cjeloživotnog učenja "Provježbaj mozak"

Napisao/la

 

Učenička zadruga "Novljanski ogrc" i ove je godine sudjelovala na 15. Tjednu cjeloživotnog učenja "Provježbaj mozak". Svojim radom, marljivi i vrijedni zadrugari i njihovi voditelji predstavili su Osnovnu školu Novska. Sudjelovali su učenici: Marija Domitrović, Barbara Jurić, Ana Cikojević, Anja Radanović, Jakov Adžam te voditeljice Kornelija Krnić i Ljubica Bertić.

Srijeda, 02 Listopad 2019 16:22

Pripreme vrijednih zadrugara povodom Lukova

Napisao/la

 

Jesen stiže dunjo moja...a i Lukovo skupa s njom :)

Slikovni rezultat za autumn emoji

 Vrijedni zadrugari ove godine s motikama i grabljicama krenuli u nove kreativne pohode. 

Tema ove školske godine su SUKULENTI. Očekujte na našim štandovima razne vrste sadnica u keramičkim i staklenim posudicama, masti i ulja od čuvarkuće, platnenih torbi s motivom sukulenata...ma svega!!! Vidimo se za Lukovo na štandu, OBAVEZNO ZASTANITE I POGLEDAJTE što su male vrijedne ruke napravile!
 
Vole vas zadrugari! 
 
 
Četvrtak, 06 Lipanj 2019 12:48

Županijska smotra učeničkih zadruga

Napisao/la

 

Dana 24. svibnja 2019. godine, Učenička zadruga Novljanski ogrc sudjelovala je na Županijskoj smotri učeničkih zadruga. Domaćin ovogodišnje smotre bila je Osnovna škola Ludina koja je ugostila 22 učeničke zadruge Sisačko – moslavačke županije.

Našu zadrugu predstavile su učenice: Nela Ficko Berić (5.a), Lana Baić (5.a), Patricija Jelinek (6.a) i Elena Poklečki (8.a), pod vodstvom učiteljica Ljubice Bertić i Marine Križanić. Cjelokupna prezentacija odrađena je na visini zadatka. Prosudbeno povjerenstvo uputilo nam je pohvale za naš rad i trud, što nam je svakako motivacija za daljnji napredak.

Zahvaljujući izvrsnoj organizaciji škole domaćina, odlično smo se zabavili, naučili nešto novo i vijeme proveli razmjenjujući iskustva s prijateljima zadrugarima.  Idemo i sljedeće godine!

Marina Križanić

Osnovna škola Novska je 29.3.2019. bila domaćin MEĐUŽUPANIJSKE SURADNJE UČENIČKIH ZADRUGA – Brodsko- posavske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije. 

Četvrtak, 18 Listopad 2018 12:02

Državna smotra zadruga

Napisao/la

Naše učenice Emma Ficko Berić i Iva Vidiček, u pratnji učiteljice Ljubice Bertić, posjetili su Vinkovce. Tamo su predstavljale našu zadrugu „Novljanski ogrc" na 30. državnoj smotri učeničkih zadruga koja je održana od 11. do 14. listopada. Plasman na Državnu smotru ostvarili su na županijskoj smotri održanoj u Petrinji. Na državnoj smotri sudjelovalo je ukupno 78 najboljih učeničkih zadruga OŠ i SŠ iz 21 županije u Republici Hrvatskoj te jedna iz inozemstva. Manifestacija je to koja predstavlja festival stvaralaštva, kreativnosti, inovativnosti i poduzetništva djece i mladih. Na ovoj su smotri pokazali svoje proizvode od keramike, stakla, vezenja, slikanja.. Najviše su ponosni na svoj uradak od gline - zdjelu ogrc, koja se mnogima jako svidjela. Vinkovčani su se pokazali pravim slavonskim domaćinima i lijepo ih ugostili u svom gradu. Kući su se vratili puni lijepih uspomena, novih poznanstava i ideja za daljnji rad u našoj zadrugi.

U gradskom parku, 18.5.2018. u Petrinji održana je 30. Smotra učeničkih zadruga, na kojoj su se predstavile učeničke zadruge s područja Sisačko-moslavačke županije.

Utorak, 20 Ožujak 2018 17:02

Prodajna izložba

Napisao/la
Utorak, 05 Prosinac 2017 08:13

Fuzija stakla

Napisao/la

U srijedu 30. studenog učenici drugog razreda područne škole Bročice zajedno sa svojom učiteljicom Kristinom Kramarić posjetili su matičnu školu i veselu družinu Fuzije stakla. Voditeljica sekcije Ivana Begić Mesić upoznala ih je s priborom i materijalom te načinom rada, a male zadrugarke vještim su ručicama demonstrirale rad sa staklom. Također su se okušali u rezanju stakla. Djeca su se na kraju zasladila čokoladicama i sokovima i dogovorila novi susret na proljeće. Puni oduševljenja i dojmova na kraju svog nastavnog dana napustili su matičnu školu.

Petak, 13 Listopad 2017 08:51

Ja sam zadrugar, a ti?

Napisao/la

Izvrsnim plasmanom na Županijskoj Smotri učeničkih zadruga, učenička zadruga Osnovne škole Novska, Novljanski ogrc, ostvarila je pravo sudjelovanja na 29. Smotri UZ Republike Hrvatske koja se održala 3.- 6. listopada 2017. godine u Zadru.

            Na Smotri je sudjelovalo 70 učeničkih zadruga iz svih županija RH. Na izložbenom štandu i praktičnim prikazom našu su zadrugu predstavljale učenice Elena Poklečki (7.a) i Nika Baić (7.b), zajedno s nastavnicom Marinom Križanić. Kroz temu jabuke prikazali smo bogatstvo i raznovrsnost proizvoda koji su nastali vrijednim radom naših zadrugara u okviru djelovanja pojedinih sekcija. Naš "crveni" štand plijenio je pozornost posjetitelja i prisutnih izlagača koji su imali mogućnost degustirati čips od jabuka, ali i kupiti odabrane proizvode.

Elena i Nika su izvrsno odradile svoj dio posla! Pred Povjerenstvom nije bilo treme, ali niti ispred kamere HRT-a, što se može vidjeti iz priloženog: http://www.hrt.hr/enz/regionalni-dnevnik/408742/  

            Cilj sudjelovanja na Smotri nije biti najbolji, nego pokazati što znamo i možemo, upoznati zadrugare drugih škola, razmijeniti ideje, razvijati kreativnost, stvaralaštvo i poduzetnički duh zadrugara. Hvala svim našim zadrugarima i njihovim voditeljima na trudu i doprinosu! Neka ovo naše iskustvo bude još jedna pozivnica učenicima naše škole za uključenje u neku od mnogobrojnih sekcija jer... ČUDA STVARA MAŠTA MLADIH ZADRUGARA!

Petak, 29 Rujan 2017 09:47

Fuzija stakla

Napisao/la
Četvrtak, 14 Rujan 2017 10:52

Učenička zadruga - obavijest

Napisao/la

Učenička zadruga "Novljanski ogrc" poziva sve učenike naše škole zainteresirane za kreativan i stvaralački rad da se prema svojim interesima uključe u neku od sekcija koje djeluju u zadruzi naše škole.

Početak rada sekcija:

Decoupage - javiti se učiteljici Ivani Jakubek

Ekolozi - voditeljica Zrinka Desić - ponedjeljak 18.9.2017. u 12.25 sati

Fuzija stakla - voditeljica Ivana Begić Mesić - srijeda 20.09.2017. u 12.25 sati

Mali keramičari - voditeljica Jasenka Gugić - subota 16.09.2017. u 9.00 sati

Mlade vezilje - voditeljica Marina Križanić - četvrtak 21.09.2017. u 12.25 sati

Rukotvorine - voditeljica Ljubica Bertić - subota 30.09.2017. u 9.00 sati

Voćari - voditelj Jakov Preksavec

U područnim školama Stari grabovac, Brestača i Bročice djeluju sekcije Mlade vezilje, Mali slikari, Aranžeri cvjećari i Mali kreativci gdje se mogu uključiti svi učenici razredne nastave navedene područne škole. Sekcije vode razredni učitelji Nataša Deklman, Dajana Leški, Danijela Trbojević,  Zlatko Šagut, Ljerka Vukelić i Kristina Kramarić.

Za Marketing zadruge zadužena je učiteljica Nataša Tisaj, a voditeljica učeničke zadruge je učiteljica Ivana Begić Mesić.

Dođite! Veselimo se zajedničkim  druženjima i kreativnim uradcima!

Utorak, 11 Travanj 2017 14:36

Uskrsna prodaja

Napisao/la

Naša učenička zadruga 10. travnja 2017. održala je tradicionalnu uskršnju prodaju. Ove godine smo promijenili  lokaciju i sa središnjeg gradskog trga po prvi preselili štandove na gradsku tržnicu što se pokazalo vrlo uspješnim. Dobru prodaju  zadrugari mogu zahvaliti i vrlo bogatoj ponudi svojih uradaka. Sugrađani su mogli pogledati i kupiti različite uporabne i ukrasne tanjure i zdjele od keramike i stakla, dekupažirane ukrasne kutije i tanjure, vezene stolnjake, čestitke, ukrašene pisanice i različite druge prigodne  dekoracije i poklone.

Utorak, 28 Ožujak 2017 07:05

Uskrsna prodaja

Napisao/la
Nedjelja, 06 Studeni 2016 19:23

Anđeli u školi

Napisao/la

Ako netko još ne zna, neka primi na znanje da subotom u našoj školi neki učenici vrijedno rade.
Članovi Malih keramičara ove su subote počeli izrađivati anđele. Raznoliki su i posebni, svaki na svoj način.
U svojoj punoj ljepoti, naši anđeli će zasjati nakon što se osuše, oboje i ispeku u peći za keramiku.

Subota, 22 Listopad 2016 09:29

Prodajna izložba Učeničke zadruge

Napisao/la

Učenička zadruga "Novljanski ogrc" i ove je godine uspješno sudjelovala u obilježavanju Lukova prodajno- izložbenim štandom 18. listopada 2016. Djelić atmosfere možete pogledati u prilogu. Sudjelovale su sekcije Mlade vezilje voditeljice Marine Križanić, Decoupage Ivane Jakubek i Antonije Katavić, Mali keramičari s voditeljicama Draženom Potočki i Jasenkom Gugić i Mali kreativci i Mlade vezilje iz Starog Grabovca s voditeljicama Natašom Deklman i Danijela Prgomet koje su nam ove godine bile otkriće, zajedno sa svojim učenicima ostvarili su najbolje rezultate. Bravo! Učiteljice Antonija Katavić, Ivana Jakubek, Marija Bjelanović i Nikolina Šepović - Vidović predstavile su naš novi proizvod, sušene jabuke koji je dočekan s oduševljenjem. Učenici sekcije Marketing i promocija pobrinuli su se za ambalažu i detalje za štand, kao i fotografije. U sklupu zadruge učiteljica Nataša Tisaj iz Grabovca napravila je likovnu koloniju u parku ispred škole. Djeca su bila oduševljena, a mi smo oduševljeni njihovim radovima. Nastavnica Tehničkog  Melita Dam izložila je svoje radove grupe Modelari te su učenici demonstrirali izradu pojedinih predmeta.  Voditeljica Ivana Begić Mesić je zadovoljna i ponosna na svoje zadrugare.

Utorak, 04 Listopad 2016 11:41

Tjedan cjeloživotnog učenja

Napisao/la
Već godinama Učenička zadruga "Novljanski ogrc" OŠ Novska sudjeluje na Tjednu cjeloživotnog učenja. Kako u zadruzi imamo puno sekcija odlučili smo ove godine predstaviti najnoviju - FUZIJU STAKLA. Posjetitelji su s oduševljenjem promatrali izložene uratke od stakla i raspitivali se o načinima izrade i tome što se sve može izraditi.
 
 
 
Utorak, 13 Rujan 2016 09:26

Dekupaž u decoupageu

Napisao/la

 

Unutar učeničke zadruge Novljanski Ogrc djeluje sekcija Dekupaž, nova je i mlada ALI uz kreativne članove i voditeljicu njihov rad objavljen je u časopisu koji se prodaje diljem lijepe naše. U časopisu Dekupaž(srpanj/kolovoz) možete vidjeti Chic lampu s cvjetim motivom, ponosni smo na sebe!

Vrijedne članice: Lora Čavlović, Kristina Čevizović, Izabela Vidaković, Emma Ficko Berić, Klara Moguš, Nika Baić, Nela Ficko Berić i voditeljica Kornelija Krnić

Utorak, 13 Rujan 2016 09:10

Mali keramičari

Napisao/la

                                             Mali keramičari

 

Subota, 17.09.2016. u 9.00 ispred učionice likovne kulture (i svake sljedeće subote)

Pozivamo sve zainteresirane učenike da se uključe u rad Malih keramičara!

Nedjelja, 01 Svibanj 2016 12:41

Smotra zadruga

Napisao/la

CHIC LAMPE

Došla sam pred školu rano ujutro, možda malo prerano za mene, ali to sada nije bitno. Nastavnice su već spremale stvari, imali smo ih toliko da je čak morao doći drugi kombi, veći.

Kada smo napokon krenule Nela je odmah počela jesti pa joj je bilo muka, ali to nam nije upropastilo dan. Brzo se oporavila. Nakon skoro dva sata stigli smo u Jabukovac, mjesto u kojem se održavala smotra. Bili smo među prvima. Odmah smo krenuli uređivati štand. Iako smo prvi krenuli uređivati štan završili smo među zadnjima. Dok smo čekali da ocjenjivanje počne s nervozom smo oblilazili druge škole i njihove štandove. Nastavnice su se sprijateljile s domaćinima, a Nela i ja sa psom koji je bio u blizini štanda. Krenulo je ocjenjivanje. Ne znam kako je bilo ostalima, ali prilično sam sigurna da je mene hvatala JAKA trema. Žiri je došao do nas. Nela je predstavljala našu zadrugu, a ja pokazivala praktični rad, dekupaž tehniku na sjenilu za lampu. Zapravo i nije bilo tako strašno kako sam zamišljala jer se žiri ponašao sasvim normalno, kao da i nije žiri. Dok smo čekali da ocjenjivanje završi malo smo izgorjeli (nastavnica iz likovnog i ja). Sunce je bilo baš jako. Nakon nekog vremena ocjenjivanje je završilo i još je trebalo dočekati rezultate. Stigli su i oni, mi smo bili šesti. Malo smo se razočarali jer mislimo da smo zaslužili bolje mjesto. Svi koji su vidjeli naš štand dali su nam odlične kritike.

Nakon ručka spremili smo stvari i krenuli kući. Putem smo pokušavali zaključiti zašto smo šesti, no nismo došli do zaključka. Došli smo kući, nastavnice su raspremile stvari, a Nela i ja otišle kući spavati.

Ja sam sretna kako je sve prošlo i mislim da smo bili najbolji, bez obzira što žiri kaže.

Lora Čavlović, učenica 6.d

Ponedjeljak, 04 Travanj 2016 19:52

Poduzetnički dan Učeničke zadruge

Napisao/la

Složili smo štand. Pripremili sve za našu gošću i s nestrpljenjem očekivali 3.3.2016.!

Nakon pozdrava naše voditeljice zadruge Ivane Begić Mesić i zahvale svim učiteljima koji rade u zadruzi, kao i učenicima koji vrijedno dolaze i rade u zadruzi, otvorili smo naš prvi poduzetnički dan.

Veliki pozdrav i pljesak je dobila naša poduzetnica gošća, Ines Čvorak iz cvjećarnice "Kaktus" kojoj se i ovim putem zahvaljujemo na odazivu! Ines je našim zadrugarima objasnila način rada cvjećarnice. Zašto se baš odlučila za to zanimanje. Kada ima najviše posla i kada je najteže. Nakon predavanja pokazala je učenicima kako se slaže buket. Nakon čega su joj zadrugari postavili zanimljiva pitanja.

Ispred zadruge govor je održala učenica Nela Ficko Berić, učenica 2.a razreda i članica sekcije decoupage. Nela nas je podsjetila kada je zadruga osnovana, koliko i koje sekcije sudjeluju i što sve ostvarujemo zajedničkim druženjem.

Subota, 02 Travanj 2016 09:12

Prodajna izložba

Napisao/la

Učenička zadruga "Novljanski ogrc" već tradicionalno prije Uskrsa održava prigodnu prodajnu izložbu na središnjem gradskom trgu. Ove godine svoje uratke predstavili su mali zadrugari sekcija Cvjećari aranžeri sa svojim voditeljom Zlatkom Šagutom, Decoupage Kornelije Krnić, Mali kreativci s voditeljicama Sanjom Hrvojić i Ivanom Tomić, Mali keramičari Dražene Potočki i Jasenke Gugić, Mlade vezilje s voditeljicom Marinom Križanić te Rukotvorine Ivane Begić Mesić. Sunčani dan na ulice je privukao mnogo naših sugrađana koji su sa zanimanjem obilazili naše štandove i kupili nešto iz našeg bogatog programa.

Ponedjeljak, 14 Ožujak 2016 06:53

Fuzija stakla

Napisao/la

Bile smo....

TKO? Ivana Begić Mesić i Kornelija Krnić

GDJE??   na tečaju FUZIJE STAKLA u Zagrebu

KADA?   26.- 27.2. i 4.-5.3.2016.

KOD KOGA? Karmen Ptičar, slobodne umjetnice, bavi se keramikom i fuzijom!

Što sada?? Nove školske godine, 2016./2017., u zadruzi svoja vrata otvara nova sekcija FUZIJA STAKLA

Petak, 29 Siječanj 2016 14:51

Superjunak čepomanije

Napisao/la

Sa zadovoljstvom vas izvještavamo da se ekološko humanitarni projekt „Čepomanija“ uspješno provodi u našoj školi.

Učenici svih uzrasta naše škole marljivo skupljaju čepove od rujna. Nema učenika koji ne zna za ovaj projekt, ali ni mame, tate, bake i djeda.

Nositelj projekta je Učenička zadruga „Novljanski ogrc“, a glavne koordinatorice projekta Ivana Begić Mesić i Dražena Potočki izrazito su zadovoljne njegovom realizacijom.

U okviru projekta raspisan je i likovni natječaj na temu „Superjunak“. Pristiglo je mnoštvo maštovitih ostvaraja naših učenika, a prosudbeno povjerenstvo u sastavu učiteljica Kornelije Krnić, Dražene Potočki i defektologinje Nikoline Vukšić izabralo je najbolji rad. Najmaštovitijeg superjunaka naslikala je učenica Nela Ficko Berić.

Ponedjeljak, 16 Studeni 2015 20:44

Prodajna izložba za Lukovo

Napisao/la

Učenička zadruga "Novljanski ogrc" i ove je godine uspješno sudjelovala u obilježavanja  Lukova prodajno izložbenim štandom 16. listopada 2015. Djelić atmosfere možete pogledati u prilogu. Sudjelovale su sekcije Rukotvorine s voditeljicom Ivanom Begić Mesić, Mlade vezilje voditeljice Marine Križanić, Decoupage Kornelije Čavlović, Ekolozi Zrinke Desić i Mali keramičari s voditeljicama Draženom Potočki i Jasenkom Gugić.

Nedjelja, 04 Listopad 2015 20:04

Tjedan cjeloživotnog učenja

Napisao/la

2. listopada 2015. ispred POU Novska po deveti puta održao se Tjedan cjeloživotnog učenja na kojemu se predstavila i Učenička zadruga naše škole "Novljanski ogrc". Posjetitelji su na našem štandu mogli vidjeti lampe koje su u suradnji izradili zadrugari sekcija Mali keramičari i Mlade vezilje te saznati čime se sve bavi naša zadruga.

Subota, 03 Listopad 2015 16:44

Dosadno ti je subotom?

Napisao/la

Dosadno ti je subotom? Želiš biti kreativan? Družiti se s drugim učenicima?

U našim sekcijama Rukotvorine i Mlade vezilje preostalo je još nekoliko mjesta, požuri se!

Srijeda, 24 Prosinac 2014 08:18

Božićna prodaja

Napisao/la

 

Božićna prodaja Učeničke zadruge „Novljanski ogrc“ održana je 22. prosinca 2014. godine.

Marljive ruke malih zadrugara sa svojim učiteljicama izložile su brojne ukrasne i uporabne predmete prigodne na božićne blagdane.

Građani našeg grada mogli su, po povoljnim cijenama, kupiti uratke i tako pomoći radu naše zadruge. Saznajemo da su zadrugari jako zadovoljni prodajom.

 

Ponedjeljak, 15 Prosinac 2014 15:00

Prodajna izložba

Napisao/la

 

 

 

Utorak, 28 Listopad 2014 07:38

Dan grada

Napisao/la

Učenička zadruga "Novljanski ogrc" obilježila je Dan grada 18. listopada prodajno izložbenim štandom.

Već tradicionalno naši se zadrugari za Lukovo predstavljaju na trgu, a ove godine imali smo čak četiri štanda na kojima se mogla vidjeti raznolikost proizvoda i dječjih uradaka. Sudjelovale su sekcije Mali keramičari s voditeljicama Draženom Potočki i Jasenkom Gugić, Mlade vezilje voditeljice Marine Križanić, Decoupage Kornelije Čavlović, Ekolozi Zrinke Desić i Mali kreativci - učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama.  

Utorak, 28 Listopad 2014 07:35

Tjedan cjeloživotnog učenja

Napisao/la

Tjedan cjeloživotnog učenja koji se 2. listopada 2014. održavao ispred POU Novska upotpunila je i naša učenička zadruga sa svojim uradcima
učenika, a štand su posjetili učenici naše škole zajedno sa svojim učiteljima.

Utorak, 08 Travanj 2014 09:20

Uskršnja prodajna izložba

Napisao/la

 

Marljivi učenici naše zadruge „Novljanski ogrc“ pod vodstvom učitelja Zlatka Šaguta i učiteljica Sanje Hrvojić, Ljerke Vukelić, Kornelije Čavlović, Marine Križanić, Zrinke Desić, Jasenke Gugić i Dražene Potočki pripremili su prodajnu izložbu simpatičnih ukrasnih predmeta povodom Uskrsa. 

Stranica 1 od 2

Sekcije Mali keramičari, Rukotvorine i Mlade vezilje broje 45 učenika. Redovito se sastajemo subotama jer je, zbog dvosmjenskog rada škole, teško je organizirati ove izvannastavne aktivnosti. Djeca su to izvrsno prihvatila i s veseljem dolaze na aktivnosti. Uvijek nam je zanimljivo i veselo, a vrlo smo kreativni i maštoviti.
Mali keramičari izrađuju predmete od gline – različite vaze, ukrasne posude, figurice, kao i prigodne ukrase za Božić, Uskrs, maškare... Voditeljice su učiteljice Dražena Potočki i Jasenka Gugić. Naročito smo ponosni na našu raku tehniku izrade predmeta od posebne vrste gline koja se peče u peći na temperaturi od 900°C.
Na Rukotvorinama učenice, koristeći različite materijale (prirodne, sintetičke, tkanine, žice, vrpce,...) izrađuju zanimljive predmete, ukrase, nakit, majice, broševe... Voditeljica je učiteljica Ivana Begić Mesić.


Mlade vezilje vezu pregače i vrećice te prigodne detalje koje stavljaju na čestitke, međaše, srca za igle,... Voditeljica je učiteljica Marina Križanić.
Voćarsku sekciju vodi učitelj Jakov Preksavec, a naš se voćnjak nalazi u Područnoj školi Stari Grabovac gdje učenici redovito održavaju voćnjak.
Aranžere cvjećare vodi učitelj Zlatko Šagut u Područnoj školi Brestača gdje učenici sade lončanice i izrađuju aranžmane.
Male kreativce vode učiteljice razredne nastave gdje su uključeni svi učenici od prvog do četvrtog razreda.

Djeca se najviše raduju nagradnim izletima koje organiziramo svake godine, te prigodnim prodajnim izložbama koje imamo pred Božić i Uskrs. Tada sve njihove sposobnosti dođu do izražaja, na trenutak postaju mali trgovci koji ozbiljno shvaćaju svoj „posao“ i istinski se trude slučajnim prolaznicima prezentirati i prodati svoje uratke.

Autobusne linije

Prijevoz učenika 2023 page 0001