Treći razredi

Jedna olovka skupa,

posve nova i tupa neprekidno je cvilila da bi se šiljila, pa joj se jedan šiljo smilio i non-stop je olovku šiljio, šiljio, šiljio, šiljio, šiljio, i šiljio. Na kraju kad je shvatila kako se skratila, silno je patila. Srce joj i danas od uzbuđenja zalupa kad se sjeti divnih dana dok je bila tupa. Zvonimir Balog


 

Četvrtak, 22 Listopad 2015 17:51

Pobjednici Međunarodnog haiku natječaja

Napisao/la vanesa
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Učenici 3.a razreda Osnovne škole Novska:Elena Mlinar, Vlatka Kovačević, Dora Šneperger,Patricija Jelinek,Danijela Iličić,Roko Movrić,Noa Domitrović,Filip Tutić i Frano Brtan, pobijedili su na Međunarodnom haiku- natječaju (International Bascho Award) u Italiji, u kategoriji D-osnovne i srednje škole.

Njihovi su haiku radovi bili najbolji od svih osnovnih škola i proglašeni najboljima od svih sudaca.

Pozvani su zajedno s njihovom mentoricom Jasnom Popović Poje, na svečanost dodjele nagrada, 7.studenoga u 16 sati u grad Pordenone (PN), u Italiji, u Bastia of Castle of Torre, Via Vittorio Veneto 19/21. O ovom velikom uspjehu obavijestio ih je Luca Cenisi, predsjednik Talijanskog haiku udruženja IHA(The International Haiku Association.)Stihove ja na engleski prevela koordinatorica međunarodnih haiku natječaja, gospođa Đurđa Vukelić Rožić.

Pročitano 1250 puta
Više u ovoj kategoriji: « Talent show 3.a Tableti u 3.d »

 

Raspored zvona


raspored

Autobusne linije

Prijevoz novi 1