Treći razredi

Jedna olovka skupa,

posve nova i tupa neprekidno je cvilila da bi se šiljila, pa joj se jedan šiljo smilio i non-stop je olovku šiljio, šiljio, šiljio, šiljio, šiljio, i šiljio. Na kraju kad je shvatila kako se skratila, silno je patila. Srce joj i danas od uzbuđenja zalupa kad se sjeti divnih dana dok je bila tupa. Zvonimir Balog


 

Subota, 01 Veljača 2014 07:23

Istraživački rad u knjižnici

Napisao/la vanesa
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

U petak, 31.siječnja, u školskoj knjižnici gostovao je 3.a razred s učiteljicom Ivankom Kotromanović.

Povod je bio sat knjižnično – informacijskog odgoja i obrazovanja koji sustavno provode knjižničarke naše škole od prvoga do osmoga razreda.

Tema sata, tj.nastavna jedinica bila je: Korištenje enciklopedija.

 

Knjižničarka Melisanda Masnica je putem prezentacije učenike uputila u svijet knjiga referentne ili priručne zbirke, a zatim im je pokazala i demonstrirala način snalaženja u njima.

Upoznavši dječje enciklopedije i način traženja informacija u njima, učenici su vrlo rado prihvatili skupni rad. Nakon što ih je knjižničarka podijelila u 3 skupine, svaka skupina je dobila listić sa zadacima na kojima je bio popis enciklopedija i zadanih pojmova za pronalaženje. Učenici su oduševljeno krenuli u potragu za informacijama o pojmovima koji su bili zadani.

Na kraju su predstavnici skupina pročitali podatke o pojmovima koji su bili zadani i u veselom ozračju je završio malo drugačiji nastavni sat hrvatskoga jezika.

Pročitano 1494 puta

 

Raspored zvona


raspored

Autobusne linije

Prijevoz novi 1