Treći razredi

Jedna olovka skupa,

posve nova i tupa neprekidno je cvilila da bi se šiljila, pa joj se jedan šiljo smilio i non-stop je olovku šiljio, šiljio, šiljio, šiljio, šiljio, i šiljio. Na kraju kad je shvatila kako se skratila, silno je patila. Srce joj i danas od uzbuđenja zalupa kad se sjeti divnih dana dok je bila tupa. Zvonimir Balog


 

Subota, 09 Travanj 2016 17:37

Trećaši na terenskoj nastavi

Napisao/la vanesa
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

U četvrtak,7.travnja, učenici trećih razreda naše škole sa svojim učiteljicama, krenuli su autobusima na terensku nastavu našom županijom.

Najprije su posjetili Kutinu i baroknu crkvu Marije Snježne, a zatim su se uputili u Sisak, županijsko središte Sisačko-moslavačke županije. Najprije su trećaši posjetili Muzej Grada Siska, a zatim se uputili u zgradu Županije gdje ih je u njezinim prostorijama primila zamjenica župana, gospođa Anita Sinjeri- Ibrišević kojoj su učenici postavljali zanimljiva pitanja. Nakon malog predaha začinjenog darovanim slatkišima, krenulo se u obilazak grada Siska i njegovih kulturno-povijesnih spomenika te Starog grada. Ručalo se u Mc Donaldsu,a zatim krenulo prema Lonjskom polju i selu roda Čigoču, gdje se predahnulo uz kratko predavanje o ovom selu u kojem ima više roda nego stanovnika. Nakon zanimljivog zadatka brojanja roda i dimnjaka, krenulo se prema Krapju- selu graditeljske baštine, a zatim na turistički brod koji je oduševljene male putnike vozio rijekom Savom. Nakon ugodne vožnje,putovanje se završilo sladoledom i kolačima u jasenovačkoj slastičarnici.

Pročitano 1158 puta

 

Raspored zvona


raspored

Autobusne linije

Prijevoz novi 1