Treći razredi

Jedna olovka skupa,

posve nova i tupa neprekidno je cvilila da bi se šiljila, pa joj se jedan šiljo smilio i non-stop je olovku šiljio, šiljio, šiljio, šiljio, šiljio, i šiljio. Na kraju kad je shvatila kako se skratila, silno je patila. Srce joj i danas od uzbuđenja zalupa kad se sjeti divnih dana dok je bila tupa. Zvonimir Balog


 

Ponedjeljak, 07 Studeni 2022 07:41

Radionica o zdravim obrocima

Napisao/la

 

Dana, 4. studenog 2022.  u sklopu projekta "Pun ceker zdravlja", učenici 3.C razreda i njihovi roditelji sudjelovali su u Radionici o zdravim obrocima za djecu i roditelje. Radionicu je vodila nutricionistica Ana Ilić. Roditelji i djeca izrađivali su primjere jednostavnih obroka koje bi mogli primjenjivati kod kuće.

Četvrtak, 06 Listopad 2022 08:15

Svjetski dan pješaka

Napisao/la

 

Učenici 3.C razreda obilježili su Svjetski dan pješaka koji se obilježava 5. listopada. Sunčano jesensko prijepodne proveli su u šetnji gradom i ponovili kolika je važnost kretanja i pješačenja bitna za zdravlje. 

Utorak, 27 Rujan 2022 06:43

Pozdrav jeseni

Napisao/la

 

U petak, 23. rujna 2022. učenici 3.C razreda pozdravili su jesen raznim aktivnostima. Recitirali su jesenske pjesme, glumili u igrokazu, izrađivali šarene kišobrane i pjevali "Žutu pjesmu".  Nastavili smo jesensku zabavu u prirodi i natjecali se u štafetnoj igri prenošenjem kestena iz jedne u drugu posudu.

Subota, 19 Ožujak 2022 18:04

Pehar za najboljeg tatu!

Napisao/la

 

Učenici 3.b razreda sa svojom učiteljicom Marijanom Carić obilježili su Dan očeva.

Ponedjeljak, 14 Ožujak 2022 08:03

Posjet muzeju i kinu

Napisao/la

 

Učenici 3.c razrednog odjela malo su se zasitili nastave u učionici i prošli tjedan izašli su izvan učionice. U četvrtak, 10. ožujka posjetili smo Zavičajnu zbirku grada Novske - Sajko. Naučili smo puno o prošlosti našeg zavičaja, što upravo i učimo na satovima prirode ali je tamo to sve tako lijepo obogaćeno nizom predmeta, fotografija i raznih dokumenata. U petak, 11. ožujka bili smo u gradskom kinu Novska. Poveli smo i naše prijatelje iz 2.c, 4.c i 4.d razrednog odjela. Zanimljivo nam je bilo gledajući animirani film Banda čupavih redova, što nam se uklopilo u sat medijske kulture.

 

Ponedjeljak, 20 Prosinac 2021 17:00

Donacije 3. c razreda

Napisao/la

 

Isus je govorio: „Blaženije je davati.“ Danas su se ovom Isusovom misli vodili učenici 3. c razreda. Potaknuti našom časnom i učiteljicom, uz angažman naših roditelja, uspjeli smo skupiti puno namirnica i donirati ih u Caritas Župe sv. Luke. Tamo su nas dočekali svećenici i preuzeli namirnice te nam objasnili kome će ih podijeliti. Na kraju posjete, počastili su nas slatkišima, a mi smo na djelu pokazali ono što nas uče. Čekamo Božić i sretni smo što smo drugima pomogli i uljepšali blagdane.

Ponedjeljak, 06 Prosinac 2021 20:23

Advent u 3. c

Napisao/la

 

Na satu likovnog radili smo svoju verziju adventskog vjenčića. Našu učionici već krasi adventski aranžman jedne naše kreativne mame. Živimo advent i kroz druge sadržaje jer Božić dolazi!

Utorak, 19 Listopad 2021 12:54

Dani kruha u 3.c

Napisao/la

 

Obilježavajući Dan kruha, od slanog tijesta oblikovali smo figurice! BILO JE ZABAVNO! Da bismo ipak mogli nešto i pojesti pobrinule su se mame Tina,Tea,Sanela i Josipa! BILO JE UKUSNO!

 

Petak, 15 Veljača 2019 21:51

Ptičji svatovi

Napisao/la

Na Satu razrednika i u nastavi PID smo učili o kulturnoj baštini i narodnim običajima vezanim uz pojedina doba godine. Valentinovo ili Dan zaljubljenih, koji se obilježava 14. veljače, u prošlosti je bio i dan kada su ptičice imale svatove.

Ptičji svatovi su se diljem naše domovine različito obilježavali. Negdje su „same ptičice“ na grančicama nakon svojih svatova ostavljale poklončiće za djecu, a drugdje su pak djeca pecivima i sjemenkama kitila grančice kako bi „počastila“ ptičice u svatovima.

Važnost običaja je da ptice nagovještavaju dolazak proljeća jer dani postaju osjetno duži i topliji, a time promrzlim i gladnim pticama život postaje ljepši i ugodniji. Njihova pjesma je sve glasnija i veselija.

Emin tata nas je danas obradovao i pripremio pravu gozbu za ptičje svatove. Ispekao je peciva, prekrasne male ptičice koje smo postavili na stablo u gradskom parku. Nadamo se da smo pticama uveličali današnje veselje i da će ovim darovima napuniti prazne trbuščiće.

 

3. A razred i učiteljica Ksenija

Ponedjeljak, 11 Veljača 2019 08:00

SVJETSKI DAN ŠKOLSKE IGRE 2019. (GLOBAL SCHOOL PLAY DAY)

Napisao/la

Učenici 3. A razreda obilježili su 6. veljače Svjetski dan školske igre (ili, igre u školi) 2019. 
Umjesto knjiga, u školu su donijeli svoje omiljene igračke. Jedini je uvjet bio da te igračke za pogon ne trebaju baterije ili struju. Cijeli dan su proveli u slobodnoj igri bez intervencije učitelja. Sami su odlučivali što će, kada, koliko i s kime će se igrati. 
Dokazali su da se današnja djeca itekako znaju igrati i družiti. Možda to nisu igre koje je igrala moja generacija ili generacija njihovih roditelja - mada su igrali i "Mlin", "Domino", "Čovječe ne ljuti se", ali svako vrijeme nosi svoje igre. Zabavljali su se 4 školska sata bez ikakvih sukoba ili tenzija. 
Igra je važan dio odrastanja, a današnjom nestrukturiranom igrom su dokazali da su na pravom putu jer su razvijali suradnju, prijateljstvo i toleranciju.
U obilježavanju je sudjelovalo oko 500 000 učenika iz 60-ak zemalja - točni podatci će biti objavljeni tek idući tjedan. 


MI smo registrirani pod brojem 1968, a "kilometarski" popis svih sudionika možete vidjeti na 
https://docs.google.com/…/1OIP_Ofug5GgFtsWg2rr_jMK2yt…/edit…

Srijeda, 17 Listopad 2018 12:26

Dan kravate u 3.c

Napisao/la
Srijeda, 19 Listopad 2016 06:58

Jesenska zavrzlama

Napisao/la

Kroz igru se najbolje uči. Lakše se i brže pamti, a sve je zanimljivije i ljepše. To znaju učenici 3. d i njihova učiteljica  Ljubica.

Ovaj put su učenici sa svojom učiteljicom sami osmislili, napravili i zaigrali igru znanja, Jesenske zavrzlame. Njihovu igru fotoaparatom je zabilježila knjižničarka Sanja.

Igra je oduševila učenike. Turnir znanja se nastavlja igrati pod velikim odmorima. A nagrada? Mmm...čokolada!

Petak, 30 Rujan 2016 16:15

Djeca djeci

Napisao/la

Učenici 3. d posjetili su 23. rujna djecu s posebnim potrebama. Nakon upoznavanja i kratke lutkarske predstave, koju su izveli učenici 3. d, druženje se nastavilo uz pjesmu i igru.
Svojim novim prijateljima učenici 3. d darovali su Ružu i Luku, svoje dvije lutke koje su sami napravili.
Projekt "Djeca djeci" osmislile su: prof. rehabilitacije Ina, socijalna pedagoginja Emira i učiteljica Ljubica.

Tijekom godine realizirat će se: zajedničke radionice učenika 3. d i djece s posebnim potrebama, izložba njihovih radova, predavanje za roditelje i zajednička razredna priredba.
Veselimo se daljnjim zajedničkim susretima i druženju.

Ponedjeljak, 19 Rujan 2016 18:25

Trećaši na Vlaiću

Napisao/la

Učenici 3. a i 3. b razreda su sa svojim učiteljicama Sanjom i Antonijom uživali su u izvanučioničkoj nastavi.

 Na Vlaić brdu naučili su što je to obzor, vidokrug ili horizont. Horizont koji se pružao ispred nas mnoge je oduševio.
Bilo je vruće, ali zanimljivo i poučno.
Utorak, 26 Travanj 2016 18:36

Haiku u japanskom vrtu

Napisao/la

U petak, 22.travnja 2016.učenice 3.a razreda: Patricija Jelinek, Elena Mlinar, Vlatka Kovačević i Dora Šneperger sa svojom mentoricom Jasnom Popović Poje te učiteljicama Nikolinom Rupčić i Mateom Marenić,sudjelovale su na dodjeli nagrada i priznanja za svoje ilustrirane haiku radove u OŠ Vežica, u Rijeci. U japanskom vrtu,koji je u sklopu škole, zajedno s ostalim nagrađenim učenicima kojih je bilo iz nekoliko zemalja Europe pisale su haiku stihove, a zatim ih i čitale. Na kraju susreta, povodom Dana planeta Zemlja, posađeno je drvo prijateljstva u jedinom takvom školskom vrtu u Europi. Zahvaljujemo našoj školi i ravnateljici Antoniji Mirosavljević što je omogućila ovo divno putovanje i druženje u OŠ Vežica u Rijeci našim malim haiđinima.

Petak, 22 Travanj 2016 17:28

Uspjesi malih haiđina

Napisao/la

Za male hađine,učenike 3.a razreda naše škole, ova je školska godina jako uspješna. Pjesnicima haiku stihova ona je donijela čak 18 međunarodnih priznanja:13 nagrada i 5 pohvala. Nakon Italije i osvojenog 1. mjesta u kategoriji osnovnih škola iz cijelog svijeta,učenice Patricija Jelinek i Elena Mlinar dobile su nagrade i pohvale na natječaju koji je raspisao Hrvatski zavod za transfuziju krvi u suradnji s Udrugom „Tri rijeke“ HPOI Ivanić Grad na temu Dobrovoljno darivanje krvi. Na međunarodnom natjecanju za učenike osnovnih škola-Haiku susreti Vežica,učenice Dora Šneperger, Patricija Jelinek, Vlatka Kovačević i Elena Mlinar osvojile su 6 nagrada i pohvala na slobodnu temu - ilustrirani haiku- koje je ocijenila prosudbena komisija na čelu sa Zvjezdanom Prohaska, višom savjetnicom za likovnu kulturu u Agenciji za odgoj i obrazovanje.

Subota, 09 Travanj 2016 17:37

Trećaši na terenskoj nastavi

Napisao/la

U četvrtak,7.travnja, učenici trećih razreda naše škole sa svojim učiteljicama, krenuli su autobusima na terensku nastavu našom županijom.

Petak, 01 Travanj 2016 09:10

Predavanje o prometu

Napisao/la

Učenici trećih razreda OŠ Novska u četvrtak, 31.ožujka nazočili su predavanju policijskih djelatnika , Milana Pilipovića – kontakt policajca i Sunčice Leimpek-policijske službenice za prometnu preventivu. Tema je bila prijevoz djece u vozilima i kretanje pješaka. Ponovljena su pravila o prijelazu preko pješačkog prijelaza, semaforu, kretanju ulicom bez prijelaza, igri na cesti i opasnostima koje prijete. Učenici su govorili o vlastitim iskustvima, ali i vožnji biciklom, prometnoj dozvoli i nošenju kacige i zaštitnog prsluka.

U zanimljivom predavanju s policijskim djelatnicima spomenuta je i opasnost od nepoznatih osoba, ali i o sandučiću povjerenja u kojem se mogu ostaviti poruke i savjeti vezani uz nasilje, krađu i sl. Policijski djelatnici još su upozorili učenike da na početku školske godine trebaju nabaviti školske torbe sa svjetlećim oznakama kao i uočljivu odjeću i obuću.

Srijeda, 02 Ožujak 2016 06:30

Tableti u 3.d

Napisao/la

Petak, 19.02.2016. godine bio je poseban dan u 3.d razredu. Taj dan je svaki učenik dobio tablet. Oduševljenje, sreća i veselje vidjelo se na licu svakog učenika. Odmah smo naučili osnovna pravila ponašanja dok su tableti na klupi.

Cijeli razred je uključen u projekt e- učenje. Djeca će učiti uz pomoć tableta. Tableti će se koristiti kao pomoćno sredstvo u nastavnom procesu.

Cilj je steći osnovna znanja i vještine za pravilno i sigurno korištenje tehnologije. Nadam se da će djeca uskoro klasične udžbenike zamjeniti digitalnim i tako si olakšati školske torbe.

Za ovo kratko vrijeme sam uočila da su djeca veoma motivirana za rad na tabletu, pozorno slušaju sve upute i rade sve zadatke sa zadovoljstvom.

Četvrtak, 22 Listopad 2015 17:51

Pobjednici Međunarodnog haiku natječaja

Napisao/la

Učenici 3.a razreda Osnovne škole Novska:Elena Mlinar, Vlatka Kovačević, Dora Šneperger,Patricija Jelinek,Danijela Iličić,Roko Movrić,Noa Domitrović,Filip Tutić i Frano Brtan, pobijedili su na Međunarodnom haiku- natječaju (International Bascho Award) u Italiji, u kategoriji D-osnovne i srednje škole.

Njihovi su haiku radovi bili najbolji od svih osnovnih škola i proglašeni najboljima od svih sudaca.

Utorak, 17 Ožujak 2015 11:47

Talent show 3.a

Napisao/la

 

Dana 11. ožujka 2015. godine održan je 1. Talent Show u 3.a razredu kojeg su organizirale učiteljice Ksenija Lekić i Ružica Filipović. Učenici su se međusobno natjecali izvodeći točke plesanja, pjevanja, sviranja i glume.

Petak, 03 Listopad 2014 06:54

Kako se snalazimo s dječjim enciklopedijama?

Napisao/la

U četvrtak, 02.10.2014., u školskoj knjižnici gostovao je 3.a razred s učiteljicom Ksenijom Lekić. Povod je bio sat knjižnično – informacijskog odgoja i obrazovanja koji sustavno provode knjižničarke naše škole od prvoga do osmoga razreda. 

Tema sata, tj.nastavna jedinica bila je: Korištenje enciklopedija.

Petak, 06 Lipanj 2014 07:14

Škola u prirodi

Napisao/la

Od 26. do 30. svibnja je 49 učenika trećih razreda Osnovne škole Novska boravilo u Banjolama blizu Pule realizirajući sadržaje Škole u prirodi.

U pratnji učiteljica Nede Subotić ,Ivanke Kotromanović i Ankice Lajh obišli smo otok Krk,Pulu,Brijine,Rovinj,Hum i Trsat.

Četvrtak, 27 Veljača 2014 08:07

Posjet obiteljskom muzeju

Napisao/la

U petak 21.veljače učenici 3.c razrednog odjela posjetili su muzejsku zbirku obitelji Sajko.

S velikim zanimanjem pogledali su posebno zbirku oružja ,odore iz domovinskog rata,kacige i dr.

Domaćini Živko i Željko su izložene predmete popratili zanimljivim pričama i time je gradivo sa sata prirode i društva o povijesti našeg zavičaja postalo zanimljivije.

Subota, 01 Veljača 2014 07:23

Istraživački rad u knjižnici

Napisao/la

U petak, 31.siječnja, u školskoj knjižnici gostovao je 3.a razred s učiteljicom Ivankom Kotromanović.

Povod je bio sat knjižnično – informacijskog odgoja i obrazovanja koji sustavno provode knjižničarke naše škole od prvoga do osmoga razreda.

Tema sata, tj.nastavna jedinica bila je: Korištenje enciklopedija.

Petak, 21 Lipanj 2013 15:14

Škola u prirodi

Napisao/la

ŠKOLA U PRIRODI

Učenici trećih razreda: 3.a, 3.b , 3.c, 3. d i učenici trećih i četvrtih razreda PŠ Brestača i Bročice, sa svojim učiteljima Emili, Sanjom, Ljubicom, Marom, Ljerkom i Domagojem, boravili su na moru od 10. 6. do 14. 6. 2013.

Petak, 24 Svibanj 2013 07:27

Hlapićeve sveznalice

Napisao/la

U srijedu,22.svibnja 2013. održan je kviz Hlapićeve sveznalice. Kviz je odžan povodom stote obljetnice dječjeg romana  Čudnovate zgode šegrta Hlapića.

Ponedjeljak, 20 Svibanj 2013 18:21

Kad se male i velike ruke slože

Napisao/la

Kao i svake školske godine,tako i ove, održana je priredba u 3.c razrednom odjelu. Učionica je 16.5.2013. pretvorena u kazalište.

Subota, 18 Svibanj 2013 13:33

Povratak u prošlost

Napisao/la

14.5.2013. učenici 3.c i 3.d i njihove učiteljice, Ljubica i Mara, posjetili su gospodarski posjed iz 1714.godine "Contessa". Upoznali su: konje lipicance, kozu i jarca Kekeca. Vidjeli su stari napušteni dvorac u Jastrebarskom. Slušali su legendu o hrabrom vitezu koji se borio sa zmajem.

 

Raspored zvona


raspored sati 2022

Autobusne linije

Prijevoz učenika 2023 page 0001