Prvi razredi

Zgužvali se prvašići oko vrlih vrata.

Zgužvali se prvašići oko vrlih vrata. Upoznali svjetsku slavu prvog školskog sata. Ispleli im učitelji najtoplija gnijezda. Te su klupe trampolini na putu do zvijezda. Među njima sada trepću glumci i mornari, prodavači, učitelji, sestre i urari. Među njima sada rastu pisci i poete… Svi nek čuju: Nema toga što ne može dijete! Natali Šarić


Ponedjeljak, 23 Listopad 2023 09:22

Poštujte naše znakove

Napisao/la

 

Policijski djelatnici Suzana Iličić Šakić i Milan Pilipović, učenici 1. a, 1. b i 1. c razrednog odjela te njihove učiteljice Ivana Jakubek, Ivana Lončar i Mia Bukvić Majdandžić, prošetali su središtem našega grada u svrhu edukacije o ponašanju u prometu. Izražavajući svoja dosadašnja iskustva, slušajući savjete policijskih djelatnika te prelaženjem kolnika preko pješačkih prijelaza sa semaforom i bez njega, učenici su proširili svoje znanje o sigurnom sudjelovanju u prometu. 

Srijeda, 04 Listopad 2023 12:13

Šarijada za početak Dječjeg tjedna

Napisao/la

 

Učenici prvih razreda Osnovne škole Novska obilježili su početak ovogodišnjeg Dječjeg tjedna prigodnom „Šarijadom“ u školskom dvorištu.Ukrašavali su stazu crtežima koje su stvarali kredama u boji. Uživali su u igranju školice i zajedničkom druženju.

Ponedjeljak, 04 Rujan 2023 16:34

DOČEK PRVAŠIĆA

Napisao/la

 

 
Dana 4. rujna 2023. godine naša škola postala je bogatija za još jednu generaciju prvašića. Ovogodišnji su prvašići hrabro i veselo kročili u našu matičnu školu i dvije područne škole. Svečani doček prvašića i njihovih roditelja počeo je u 13 sati u PŠ Brestača te u 14 sati u PŠ Bročice. Za učenike matične škole organiziran je doček u školskom dvorištu točno u 12 sati. Nakon prvog školskog zvona i himne, učenike i roditelje pozdravili su učenici naše škole prigodnim programom dobrodošlice. Nakon programa, roditelje i učenike pozdravila je ravnateljica Osnovne škole Novska, Antonija Mirosavljević i gradonačelnica grada Novske Marija Kušmiš, koja je u ime grada svim prvašićima uručila poklone iznenađenja. Prvašićima su predstavljene njihove učiteljice, s kojima su se, nakon prve prozivke i fotografiranja, uputili u svoje učionice.
 
Svim prvašićima želimo sretan i uspješan početak školovanja!
Četvrtak, 16 Veljača 2023 08:28

Valentinovo

Napisao/la

 

Na satu Engleskog jezika učenici 1. A razreda sa svojom učiteljicom Antonijom Kotromanović obilježili su Valentinovo. Učenici su bili jako vrijedni i kreativni te su napravili ogrlicu za sebe i magnetić za roditelje. Kroz nekoliko slika pogledajte kako je to izgledalo.

Petak, 14 Listopad 2022 16:42

Svjetski dan hrane

Napisao/la

 

Svjetski dan hrane obilježavamo svake godine 16. listopada. O hrani koju konzumiramo trebamo svakodnevno razmišljati. U svijetu zbog nedostatka hrane svake godine umire veliki broj ljudi i djece. Pretilost je također veliki problem. Učenici 1. b svojim aktivnostima, koje provode na Domaćinstvu, žele povećati svijest o važnoj ulozi voća i povrća u prehrani. Ovih dana okušali su se u pripremi peciva punjenih domaćim pekmezom. Izrađivali su voćne dekoracije i voćna slova. Sve što su pripremili i kušali su.

Uz pomoć učiteljice Ljubice Puškaš ove školske godine provode i projekt „Zdrava hrana“.

Utorak, 06 Rujan 2022 12:57

Doček prvašića

Napisao/la

 

U ponedjeljak, 5. rujna 2022. godine, naša škola bogatija je za još jednu generaciju prvašića. Ovogodišnji su prvašići hrabro i veselo kročili u našu matičnu školu i dvije područne škole.

Svečani doček prvašića i njihovih roditelja počeo je već u 9,00 sati u PŠ Brestača te u 10,00 sati u PŠ Bročice. Za učenike matične škole organiziran je doček u školskom dvorištu točno u 12,00 sati. Nakon prvog školskog zvona i himne, učenike i roditelje pozdravile su ravnateljica Osnovne škole Novska, Antonija Mirosavljević i gradonačelnica Novske, Marija Kušmiš.

Prvašićima su predstavljene njihove učiteljice s kojima su se, nakon prve prozivke i fotografiranja, uputili u svoje učionice. Želimo im sretan početak školovanja.

Petak, 13 Svibanj 2022 13:54

Medicinska sestra u 1.a

Napisao/la
 
Na Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara u 1. A razredu ugostili smo medicinsku sestru, zaposlenicu na odjelu pedijatrije opće bolnice Nova Gradiška, gospođu Katicu Brkić.
Predstavila nam je svoje radno mjesto te opisala posao, pričajući o njezi najmlađih bolesnika. Na satu nam je pokazala i medicinski pribor koji joj je potreban za rad, a učenici su bili oduševljeni novim saznanjima te su sa zanimanjem kroz igru koristili medicinski pribor. Veliko hvala na prekrasnoj prezentaciji ovog hvale vrijednog i humanog zanimanja. Mi smo uživali! 
Petak, 15 Travanj 2022 09:29

Uskrs u 1.a razredu

Napisao/la
 
Sretne i vesele praznike žele vam učenici 1.a razreda. 
 
 
 
 
Petak, 08 Travanj 2022 12:21

Svjetski dan zdravlja u 1. B

Napisao/la
 
Učenici 1. b razreda i njihova učiteljica Ivana Tomić obilježili su Svjetski dan zdravlja. 
Kroz različite radionice osvijestili su važnost brige za osobno zdravlje. Slagali su izreke o zdravlju, razvrstavali zdravu i nezdravu hranu, izradili su zubalo i četkice za zube te mirišljave kupke i prirodna labela. 
Kroz različite pokuse, ponovili su važnost redovnog pranja ruku i oralne higijene. Učenici i njihova učiteljica zahvaljuju se učenici naše škole, Lani Trožić, što im je održala radionicu izrade kupki i labela. 
 
 
Subota, 12 Veljača 2022 14:28

Valentinovo u 1.D

Napisao/la

 

Sreću čine male stvari. Učenici 1.D razreda s učiteljicom Mirjanom ukrašavali su različitim tehnikama modele srca i međusobno se darivali.

Subota, 11 Prosinac 2021 16:22

Školski medni dan 2021.

Napisao/la

 

Svake školske godine pa tako i ove, na dan Svetog Ambrozija (zaštitnika pčelara i pčela) 7. prosinca 2021. u našoj školi proveli smo program pod nazivom “Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka 2021. godine”. Svi naši učenici prvih razreda dobili su prigodnu vrećicu s teglicom meda iz lokalnog OPG-a i slikovnicu “Pčelica Jelica i medo Edo”Cilj programa je potaknuti i educirati djecu i njihove roditelje o važnosti konzumiranja meda. Učiteljice su učenicima prvih razreda tijekom jednog školskog sata održale predavanje o važnosti pčela u prirodi i važnosti konzumiranja meda.

Srijeda, 20 Listopad 2021 15:16

Kulinarska radionica povodom Međunarodnog dana kuhara

Napisao/la

 

Međunarodni dan kuhara obilježava se 20.10. Čestitamo našim školskim kuharima i zahvaljujemo na današnjem gostoprimstvu te kulinarskoj radionici koju su osmislili za 1. A. Vi ste ti bez kojih ne prolazi niti jedan školski dan i dan u boravku. Dio ste našeg tima te vrijedno brinete o našim gladnim trbuščićima. HVALA VAM!

?
Srijeda, 20 Listopad 2021 14:03

Dan jabuka u 1. c

Napisao/la

 

Svake godine 20. listopada obilježava se Svjetski dan jabuka. Nizom aktivnosti učenici 1.c razreda obilježili su taj dan. Jabuke su bile tema priča koje su slušali, pjesama koje su pjevali te motiv likovnih radova. Kušali su ih i birali najslađu jabuku. Učili su o koristima za organizam, ako se redovito jedu jabuke. Na kraju su u školskoj kuhinji uz pomoć kuhara Marijana napravili savijaču od jabuka i pojeli je u slast.

Četvrtak, 14 Listopad 2021 09:21

Sigurno u prometu

Napisao/la

 

U suradnji s PP Novska, policijska službenica Sunčica objasnila je učenicima 1. A i 1. C razreda kako se sigurno kretati u prometu. Zatim je učenike provela gradom kako bi i praktičnim primjerima usvojili nova saznanja o prometnim pravilima.

Četvrtak, 14 Listopad 2021 06:40

Dani kruha

Napisao/la

 

U 1. b i danas miriše! Učenici su prigodnom radionicom obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje!

Petak, 08 Listopad 2021 13:47

Dječji tjedan u 1.B

Napisao/la

 

Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 2021. godinu Međunarodnom godinom voća i povrća. Cilj obilježavanja Međunarodne godine voća i povrća je povećanje svijesti o nutritivnoj i zdravstvenoj dobrobiti voća i povrća i njihovom doprinosu uravnoteženoj i zdravijoj prehrani i životnom stilu. Tim povodom, učenici 1. b razreda i njihova učiteljica Ivana Tomić, održali su radionicu na kojoj su istaknuli važnost voća i povrća u svakodnevnoj prehrani. Učenici su pripremali, rezali, dekorirali te sve dobro pojeli.

Četvrtak, 26 Rujan 2019 21:23

Snalazimo se u prometu

Napisao/la

 

U srijedu, 25. listopada 2019., održano je već tradicionalno druženje prvašića i policije. U 10:15h  učenici 1. a i 1. b razreda, a u 14:00h učenici 1. c razreda, bili su u edukativnoj šetnji našim gradom u pratnji dviju policajki. Na terenu su učili o sigurnosti u prometu, znakovima, semaforu, biciklističkoj stazi... Bilo je zanimljivo i poučno! Učenici su na poklon dobili kišne kabanice. 

 

Povezana slika

Utorak, 04 Lipanj 2019 20:41

Voćni sladoledi

Napisao/la

 

Učenici 1. c, su uz pomoć svoje učiteljice Ljubice, svoju učionicu pretvorili u malu slastičarnicu.

Pravili su voćne sladolede. Naučili su zašto je voće zdravo i kako se treba ponašati za stolom.

Ponedjeljak, 04 Veljača 2019 15:27

Kutić za čitanje i prvi pokušaji u izradi slikovnice

Napisao/la

Učenici 1.c su uz pomoć učiteljice Ljubice, u svojoj učionici, napravili Kutić za čitanje. Prvašići su se okušali i u izradi prve slikovnice.

Petak, 25 Siječanj 2019 14:18

Od starih pastela nove

Napisao/la

Učenici 1. c uz pomoć učiteljice Ljubice uče reciklirati otpad i od otpada stvarati nove uporabne predmete. Ovaj su put reciklirali ostatke pastela i napravili nove pastele. Svaka figura napravljena je od više pastela u boji. Naravno da su prvašići isprobali svoje nove pastele. Nacrtali su pahuljicu (tehnika grataž).

Učenici 1. c oduševljeni su novim pastelama jer su veće, lakše ih je držati, veselije su, raznih su oblika i s više boja.

Četvrtak, 17 Siječanj 2019 14:22

Kućica iz bajke

Napisao/la

Nakon čitanja Grimmove bajke „Ivica i Marica“ učenici 1. c izradili su ukrase za kućicu iz bajke. Ukrase su izrađivali od „domaćeg“ plastelina koji su naučili raditi uz pomoć učiteljice Ljubice.

Srijeda, 16 Siječanj 2019 07:21

Učimo, igramo se i stvaramo

Napisao/la
Kroz igru se najbolje uči. Ono što sami napravimo najbolje zapamtimo. Učenici 1.c ponovili su zbrajanje i oduzimanje do 5 igrajući igre koje je osmislila njihova učiteljica Ljubica (Matematičke žabice, Matematički složenac i Čepotablet).
Na satu Likovne kulture crtali su kape i šalove, ali i izradili vunene loptice (cofleke). Osmislili su i alat za izradu vunenih loptica.
 
Petak, 14 Prosinac 2018 14:17

Promocija dječjeg kalendara za 2019. godinu

Napisao/la

Učenici 1. c, uz pomoć svoje učiteljice Ljubice Puškaš, 13. 12. 2018. hol Osnovne škole Novska pretvorili su u malu dvoranu za promociju svog edukativnog kalendara. Izmjenjivali su se stihovi o mjesecima u godini, plesalo se i pjevalo. Na kraju promocije svojim roditeljima darovali su tiskane kalendare u kojima se nalaze fotografije radova s njihovih radionica. Nagrađeni su velikim pljeskom koji im je poticaj za dalje.

 

Fotografije: Sanja Lozer

Srijeda, 12 Prosinac 2018 14:56

Školski medni dan u Osnovnoj školi Novska

Napisao/la

U petak, na dan Sv. Ambrozija (zaštitnika pčelara i pčela) 7.12.2018. godine i u Osnovnoj školi Novska je obilježen Školski medni dan. Cilj Programa je potaknuti i educirati djecu i njihove roditelje o važnosti konzumiranja meda. Svi naši učenici prvih razreda dobili su promotivnu vrećicu, med s hrvatskih pčelinjaka te edukativnu slikovnicu „Pčelica Jelica i medo Edo“, dok su naše vrijedne učiteljice održale predavanje djeci o važnosti pčela u prirodi.

Četvrtak, 25 Listopad 2018 09:09

Podjela paketića - Danas jedemo ribu

Napisao/la

Ministarstvo poljoprivrede RH provodi promotivnu kampanju u obrazovnim ustanovama na nacionalnoj razini radi podizanja svijesti o održivom ribarstvu i akvakulturi u Hrvatskoj.

U okviru promotivne kampanje Ministarstva poljoprivrede u obrazovnim ustanovama, učenici prvih razreda dobili su prigodan paketić.

Paketić sadrži prerađene proizvode ribarstva i slikovnicu u kojoj je na djeci pristupačan način ispričana priča o važnosti i potrebi konzumacije ribe i ribljih proizvoda.

Kampanja nastoji potaknuti konzumaciju ribe i ribljih proizvoda u prehrani školske djece kao dio dječjih zdravih obroka.

Osim što će kod kuće kušati riblje specijalitete, naši prvašići će sa svojom učiteljicama i učiteljem prelistati, a oni koji znaju čitati i pročitati, zanimljivu slikovnicu.

Četvrtak, 18 Listopad 2018 11:47

Voćna radionica – izrada voćnih dekoracija i slastica

Napisao/la

Jabukoljupci 1. c u ponedjeljak 15. listopada ugostili su gospodina Petra Dižepa koji im je darovao jabuke i ispričao zanimljivosti o jabukama. U goste im je došla i gospođa Danijela Ljubičić koja im je pokazala kako od voća napraviti jestive voćne dekoracije. Uz pomoć gospođe Danijele te učiteljica Ljubice i Andreje stvorili su voćne čarolije kojima su oduševili svoje roditelje. Voćne čarolije bile su jako ukusne.

 

Fotografije: Sanja Lozer

Utorak, 09 Listopad 2018 06:48

Narukvice prijateljstva u 1. c

Napisao/la

Učenici 1. c, uz pomoć učiteljice Ljubice, izradili su narukvice prijateljstva. Za izradu narukvice prijateljstva potrebno su: drveni štapić, gumbi, ljepilo, ime prijatelja ili prijateljice, malo mašte i puno osmijeha.

 

Fotografije: Sanja Lozer

Petak, 21 Rujan 2018 12:21

Čarolija u srcu

Napisao/la

Rujan je mjesec podizanja svijesti o malignim bolestima dječje dobi. Učenice 7. a Barbara Žunić i Miriam Bjelanović čitale su učenicima 1. c slikovnicu Marijane Janjić „Šapica dobrog srca.“ Veliki i mali čitači naučili su da se čarolija krije u srcu. Doria, učenica 1. c, o kojoj govori slikovnica podijelila je za uspomenu straničnike. Svi se raduju sljedećem susretu. Projekt Veliki i mali čitači osmislile su učiteljica Hrvatskoga jezika Andreja i učiteljica Ljubica.

 

Fotografije: Sanja Lozer

 

Ponedjeljak, 17 Rujan 2018 15:27

Školica i razigrana abeceda

Napisao/la

 

Slova i brojevi lakše se usvajaju kroz igru. To znaju učenici 1.c i učiteljica Ljubica. U holu škole napravili su igru školicu i razigranu abecedu. Uče i igraju se.

 

Fotografije: Sanja Lozer

 

Ponedjeljak, 14 Svibanj 2018 12:41

Obitelj je škrinjica s blagom

Napisao/la

     U petak, 11. svibnja u učionici 1.b razreda bilo je posebno veselo i razigrano. Učenici su sa svojom učiteljicom Jasnom priredili malu razrednu svečanost povodom Majčinog dana i Dana obitelji. Željeli su im na taj način zahvaliti za svu ljubav, pažnju i brigu koju im svakodnevno pružaju. Ljubav je zračila iz svih stihova, pjesmica, nota, pa čak i plesnih pokreta, ali i dara koji su sami izradili i na završetku programa svojima najdražima poklonili uz čvrsti zagrljaj. Čemu služe roditelji, čemu služi brat, čemu služi sestra pogotovo ako je od brata veća ili mlađa, kako provesti dan s tatom kako zahvaliti djedu i baki na žvakama i plišanom medi, a što učiniti kada se razboli mama i nema tko čitati novu priču…. – samo su neka „pitanja koja su mučila“ prvašiće tog svibanjskog poslijepodneva, a riječi najviše na svijetu, bile su najviše ponavljane riječi programa, s razlogom - zar ne?

Petak, 11 Svibanj 2018 10:13

Majčin dan

Napisao/la

Bliži nam se Majčin dan…

Vrijedni prvašići 1. A razreda sa svojom učiteljicom Nikolinom i knjižničarkom Sanjom odradili su malu radionicu izrade magneta.

Svojim mamama izradili su poklone za njihov dan.

Drage mame želimo Vam sretan Majčin dan!

Utorak, 10 Listopad 2017 10:01

Poštujte naše znakove

Napisao/la

Danas je učenike 1.c razrednog odjela posjetila djelatnica PP Novska. Sunčica Leimpek održala im je predavanje o sigurnosti u prometu. Učenici su dobili kabanice koje će im omogućiti sigurnije kretanje u prometu.

Srijeda, 05 Travanj 2017 12:26

Likovna radionica u 1.A

Napisao/la

U utorak, 04. travnja, održana je likovna radionica u čast buđenja prirode i nadolazećeg velikog blagdana. Učenicima 1. A u pomoć su priskočili mame, tate i jedna baka. Razmijenili su iskustva i ideje i pomogli nam u ukrašavanja jaja i izradi pilića od papira.

Učenici su upoznali suvremene tehnike i jednu tradicionalnu tehniku izrade pisanica. Sa zanimanjem su pratili proces bojanja jaja ljuskama luka i ukrašavanje travkama, listovima i cvjetićima. Zaključili su kako jaja obojana prirodnim bojama mogu slobodno jesti bez bojazni za svoje zdravlje.

Ugodno druženje s roditeljima ćemo ponoviti nekom drugom prigodom i kada ćemo provoditi nove zanimljive aktivnosti.

                                                                                                                  (Ksenija Lekić)

Srijeda, 13 Srpanj 2016 11:37

Popis prvih razreda

Napisao/la

Popis prvih razreda možete preuzeti ovdje

Četvrtak, 10 Ožujak 2016 19:26

Posjet Caritasu

Napisao/la

8.ožujka su učenici 1.c i 1.d razrednog odjela posjetili župni Caritas župe sv. Luke u Novskoj.Dočekao nas je kapelan Žarko  i na način prihvatljiv djeci objasnio što je Caritas i tko ga je utemeljio.Učenike je darovao slatkišima  a mi smo mu zaželjeli sreću u novoj župi.Učenici su povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa prikupili hranu koju smo danas i donijeli.Nadamo se da će ta hrana nekom uljepšati blagdan Uskrsa i opet ćemo prikupljati  pomoć nekom drugom
prilikom.

Petak, 26 Veljača 2016 14:30

Bliži se Uskrs

Napisao/la

Hodnik ispred učionica prvih i drugih razreda u našem tzv.podrumu u mjesecu veljači krasile su mačke povezane srcima.Izradili su ih učenici 1.c i 1.d razreda. Veljača je gotova i već smo u Korizmi pa naše misli već putuju ka Uskrsu.To smo i pokazali našim veselim zekanima i prozračnim pisanicama 2.c i 2.d razreda.Uživali smo radeći ih i sad nam je hodnik opet šaren!

Četvrtak, 25 Veljača 2016 06:27

Dan ružičastih majica u 1.a

Napisao/la

Učenici 1.a su sudjelovali u obilježavanju Dana ružičastih majica tako što su se odijenuli u ružičasto i izradili ružičaste ogrlice s  porukama nenasilja.

U učionicu 1.a je već stigao i Zekoslav Mrkvica koji s učenicima željno iščekuje Uskrs i bojanje pisanica.

Ponedjeljak, 25 Siječanj 2016 14:42

Zimska čarolija u 1.b

Napisao/la

Na vratima učionice, raširenih ruku,

snjegović Mrzli tople zagrljaje dijeli

te učenike i učiteljicu 1. b veseli.

Njegovi mali prijatelji iznad glava im lete

da ih na zimsku čaroliju sjete.

A pahuljice na prozorima, struja zraka nosi

kao da žele biti na vrhu nečijeg nosića ili u lepršavoj kosi. 

Utorak, 05 Siječanj 2016 13:58

Zima u 1.a

Napisao/la

Učenici 1.a zajedno s učiteljicom su ukrasili učionicu u zimsko ruho, a roditeljima su napravili božićne pop-up čestitke!

Srijeda, 09 Prosinac 2015 07:24

Božićna radionica u 1.b

Napisao/la

U ponedjeljak, 7.12.2015., učiteljica Ivana je organizirala božićnu radionicu u kojoj su sudjelovali učenici 1. B razreda i njihovi roditelji.

U ugodnom ozračju ispunjenom pričom, smijehom i pjesmom napravili su lijepe anđele koje su ponijeli svojim kućama.

Stranica 1 od 2

 

Raspored zvona


raspored sati 2022

Autobusne linije

Prijevoz učenika 2023 page 0001