Srijeda, 23 Listopad 2013 17:45

Starinske radionice

Napisao/la vanesa
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Učenici Osnovne škole Novska pridružili su se 18. listopada obilježavanju Lukova radionicama u Starinskoj učionici. To je svojevrstan nastavak projekta „Starinska učionica“ u kojem učenici i učitelji oživljavaju  školski život učenika s početka 20. stoljeća.

 

Dvadesetak učitelja i učiteljica te 90-tak učenika odjevenih u radne nošnje i odore s prijelaza 19. u 20. st. održali su niz radionica smještenih u gradskom parku, ispred gradske knjižnice i na glavnom gradskom trgu.

Građani su mogli vidjeti izvrsnu kostimografiju i scenografiju Radionica herbarija ( učiteljica Tamara Tomić), vezilja (učiteljica Marina Križanić),  lijepog čitanja (učiteljica Vanesa Ficko Berić),likovne radionice (učiteljice Sanja Hrvojić i Dubravka Kokan), pisanja poezije (učiteljica Željka Draganić), krasopisa (učiteljice Kristina Kramarić i Ivana Jakubek), pjevanja (učiteljica Ivana Valentić), starinskih igara (učiteljice Antonija Katavić i Emili Jurjević),  starinskih plesova (učiteljica Marijana Carić)  te naučiti ponešto o objedovanju (učiteljica Marija Bjelanović) i katoličkom ćudoređu (Marija Štivojević).

Zanimanje je privukla i izložba najstarijih knjiga iz školske knjižnice koju su pripremile knjižničarke Melisanda Masnica i Sanja Graovac te učitelj Marin Piletić.

Na glavnom trgu bili su i prodajni štandovi Učeničke zadruge „Novljanski ogrc“ u organizaciji učiteljica Dražene Potočki, Ljerke Vukelić, Kornelije Čavlović, Jasenke Gugić i gospođe Silve Preksavec, a učitelji Neda Subotić i Zlatko Šagut s učenicima su posjetili  domove za starije osobe u našem gradu darivajući štićenike kolačima. Kolači, koje su ispekle marljive ruke mama i baka, podjeljeni su i građanima na glavnom trgu.

Koordinatorice ovog događaja bile su učiteljice Kristina Grdur i Kornelija Čavlović te defektologinje Emira Navijalić i Una Mikša.

Učenici i učitelji, koji nisu bili uključeni u organizaciju radionica,obilazili su radionice i događanja u gradu u vremenu od 10 do 13 sati.
Slobodno i bez lažne skromosti možemo reći da se Osnovna škola Novska pridružila obilježavanju Lukova bogatim programom i velikim pripremama koje su trajale od rujna.
Ne zaboravimo na Lino višebojac čiji su koordinatori učitelji Ksenija Lekić,Tamara Tomić, Ivo Nikić,Donald Veble uz pomoć desetak učitelja koji su sudjelovali u uređenju škole, dvorane i grada promovirali naš grad i osnovnu školu  u odličnom svjetlu. Organizatori ovog sportskog natjecanja zadivljeni su organizacijom i gostoprimstvom koje su osjetili u našem gradu i u našoj školi.
Ova događanja svojim fotoaparatom i kamerom ovjekovječili naši učitelji Miroslav Matić i Domagoj Pešut.

Pročitano 1517 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 02 Travanj 2014 12:53
Više u ovoj kategoriji: « Ljetne radionice Vrtim zdravi film »

Autobusne linije

Prijevoz novi 1