Utorak, 07 Svibanj 2013 21:06

Zelena čistka

Napisao/la Lana Anišić, 5.a
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Od prošle godine učenici i djelatnici naše škole pridružuju je globalnoj akciji čišćenja okoliša „Zelena čistka- jedan dan za čišći okoliš“ te time su postali i sudionici najveće ekološke kampanje u Hrvatskoj  koja se u sklopu svjetske akcije World Cleanup provodi u 96 zemalja svijeta.

 

Čitavog tjedna u našoj školi tekle su pripreme za petak, 19. travnja, kada je provedena ova hvale vrijedna akcija. Glavna koordinatorica, knjižničarka Melisanda Masnica, s koordinatoricama učiteljicama Zrinkom Desić i Mirjanom Duvandžijom te s učenicima izrađivali su transparente na kojima su bile ispisane ekološke poruke građanima. Domari su pripremali fasadu škole u dvorištu za oslikavanje, učitelji na nastavnim satima osvještavali  učenike o važnosti ove akcije i petak je brzo došao.

Osvanuo je sunčan dan, a učenici i djelatnici zasukali rukave te naoružani rukavicama, vrećama, transparentima, kapama i osvježavajućim napitcima krenuli su u akciju čišćenja svoga grada. Svaki razred je imao određenu lokaciju za čišćenje i šarene povorke vesele djece razmilile su se po čitavom gradu i prema Novljansko jezeru. Skupina učenika oslikavala je zid škole, jedni su sudjelovali u oslikavanju platna ispred gradske knjižnice, neki su u školi sudjelovali u kreativnim radionicama, neki su sadili cvijeće u dvorištu škole. Tih nekoliko sati svi su radili za „spas Majčice Zemljice“ i bilo je prekrasno sudjelovati u tome. Na zelenim površinama zabodeni su transparenti s dječjim ekološkim porukama odraslima. Akcija se bližila kraju, učenici su bili umorni, ali zadovoljni učinjenim. Koordinatorica Melisanda Masnica je na kraju izjavila: „ Vrlo sam zadovoljna ovogodišnjom akcijom. Učenici i djelatnici su sa zadovoljstvom i odgovorno pristupili realizaciji ovog projekta. Dolazili su samoinicijativno s idejama kako poboljšati provedbu akcije. Drago mi je  se što smo se pridružili ostalim ustanovama našeg grada u ovoj akciji. Sudjeovalo je 392 učenika i pedestak djelatnika škole. Hvala svima i veselim se novim akcijama.“

Pročitano 1124 puta

Autobusne linije

PRIJEVOZ 1