Četvrtak, 24 Siječanj 2019 16:42

PROJEKT MEDIJSKA KULTURA NA TERENU – TERENSKA NASTAVA U ZAGREB

Napisao/la sanja
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U utorak, 22. siječnja 2019. godine organizirana je terenska nastava u Zagreb učenika sedmih razreda Osnovne škole Novska. Izvanučionička nastava održana je u sklopu projekta „Medijska kultura na terenu“, koji se provodi drugu školsku godinu za redom.

Učenici sedmih razreda naše škole posjetili su Tehnički muzej Nikola Tesla te u večernjim satima nazočili mjuziklu „Jalta, Jalta“ u Gradskom kazalištu Komedija. Pauza između posjeta muzeju i kazališne predstave predviđena je za skupni obilazak užeg centra Zagreba i slobodno vrijeme za ručak, ali hladan zimski dan je malo promijenio planove. Učenici i učitelji su pauzu za ručak iskoristili na toplome mjestu, u Trgovačkom centru Arena.

Ova terenska nastava organizirana je u suradnji razrednica sedmih razreda, knjižničarke Melisande Masnica, učiteljica hrvatskoga jezika Mire Pejaković, Kristine Grdur, Ljubice Rašo Belši, Željke Draganić i Andreje Puškaš te učiteljica glazbene i tehničke kulture Anje Lekić i Melite Dam. Tijekom provođenja projekta, učenici su se sa svojim učiteljicama i knjižničarkom pripremali za terensku nastavu pronalazeći zanimljivosti o znamenitostima grada Zagreba, učeći o elementima kazališne umjetnosti, elementima mjuzikla i o najvećim hrvatskim izumiteljima iz područja tehnike, a posebice o Nikoli Tesli. Terenskom nastavom ostvarena je korelacija različitih obrazovnih sadržaja i međupredmetnih veza. Tijekom cijeloga dana, učenici su svojim lijepim i primjerenim ponašanjem pokazali da su dovoljno zreli i odgovorni za ovakvu zahtjevnu terensku nastavu.

Posebno ih je oduševio mjuzikl „Jalta, Jalta“ koji je bio i vrhunac završnice projekta sa sedmim razredima. Bez daha su pratili izvedbu ove hvaljene predstave i puni dojmova napustili glavni grad naše domovine s novim iskustvima.

 

Tekst i fotografije: Melisanda Masnica

Pročitano 441 puta

Autobusne linije

Prijevoz novi 1