Petak, 23 Veljača 2018 17:32

Medijska kultura na terenu

Napisao/la sanja
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

U srijedu, 21. veljače 2018. godine, organizirana je terenska nastava učenika šestih razreda u Zagreb u sklopu projekta „Medijska kultura na terenu“.

              Učenici su se sa svojim učiteljicama hrvatskoga jezika i knjižničarkom pripremali za terensku nastavu učeći o elementima kazališne umjetnosti, bontonu u kazalištu, izražajnim sredstvima kazališta, upoznajući se s podatcima o najvećim hrvatskim izumiteljima. Glavni cilj terenske nastave bio je poticanje kod učenika interesa i ljubavi prema kazališnoj umjetnosti, važnosti posjećivanja kazališta, muzeja i izložbi te ponašanje na tim kulturnim mjestima.

              Predstava za mlade „Debela“ u Kazalištu Mala scena na učenika je ostavila poseban dojam jer su glumci dali sve od sebe kako bi nasmijali cijelo gledalište. Nakon šetnje gradom, vrhunac je bio posjet izložbi „Mind from the future“, posvećenu Nikoli Tesli, na kojoj su učenici i učitelji uz stručno vodstvo otputovali u vrijeme velikih izuma i industrijske revolucije. Pogledavši tu svjetski hvaljenu izložbu koja se za mjesec dana seli u New York, učenici i učitelji su se, još puni dojmova, uputili u Arena centar na zasluženi ručak i slobodno vrijeme za osobne potrebe.

              Terenskom nastavom ostvarena je korelacija različitih obrazovnih sadržaja, a učenici su svojim lijepim i primjerenim ponašanjem pokazali da su dovoljno zreli i odgovorni za ovakvu zahtjevnu terensku nastavu.

              Osim učenika osmih razreda, na terenskoj nastavi sudjelovale su i učiteljice hrvatskoga jezika Mira Pejaković, Kristina Grdur, Ljubica Rašo Belši i Andreja Puškaš, Anja Lekić, učiteljica glazbene kulture, Nataša Tisaj i Zrinka Desić, razrednice, defektologica Đurđica Kanižaj-Gizdić sa svojim učenicima te knjižničarka Melisanda Masnica koja je i organizatorica terenske nastave u Zagreb.

             

Melisanda Masnica, knjižničarka

 

Pročitano 487 puta

Autobusne linije

PRIJEVOZ 1