Srijeda, 03 Siječanj 2018 10:56

Terenska nastava učenika osmih razreda u Zagreb - prosinac 2017.

Napisao/la sanja
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

            U utorak, 19. prosinca 2017. godine, organizirana je terenska nastava učenika osmih razreda u Zagreb u sklopu projekta „Medijska kultura na terenu“.

            Aktivnosti koje smo provodili u školi tijekom projekta pripremajući se za terensku nastavu su: istraživanje o adventskim običajima u našemu zavičaju, izrada i prodaja adventskih vjenčića – vjeroučitelji i učenici, kulturnim i povijesnim znamenitostima Zagreba i usustavljivanje stečenoga znanja o kazalištu; knjižničarka M. Masnica i učiteljice hrvatskoga jezika. Jedan od preduvjeta za terensku nastavu u Zagreb bio je i upoznavanje učenika osmih razreda sa sustavom i ulogom pojedinih vrsta knjižnica u Republici Hrvatskoj što su vrlo uspješno odradile knjižničarke naše škole. Glavni cilj terenske nastave bio je poticanje kod učenika interesa i ljubavi prema kazališnoj umjetnosti, upoznavanje s znamenitostima i povijesti grada Zagreba te upoznavanje s najznačajnijom i najvažnijom knjižnicom u Hrvatskom – Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom. Drugi cilj bio je učenicima omogućiti doživljaj glavnoga grada za vrijeme Adventa.

            Osim učenika osmih razreda, na terenskoj nastavi sudjelovale su i učiteljice hrvatskoga jezika Mira Pejaković, Kristina Grdur, Ljubica Rašo Belši i Andreja Puškaš, vjeroučitelj Ivica Lalić, Anja Lekić, učiteljica glazbene kulture, socijalna pedagoginja Nikolina Matković te knjižničarka Melisanda Masnica koja je i organizatorica terenske nastave u Zagreb.

            Kako su učenici i učitelji proveli terensku nastavu u Zagrebu obilazeći Gornji grad, Trg sv. Marka, svetište Kamenita vrata, Žive jaslice na Kaptolu ispred Zagrebačke katedrale, Tunel Grič, Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu, Hrvatski povijesni muzej te glavni grad u adventskom ozračju - prosudite sami, nakon pregledanih fotografija.

Melisanda Masnica, knjižničarka

Pročitano 655 puta