Ponedjeljak, 30 Listopad 2017 14:51

ZIG ZAG 2.a

Napisao/la sanja
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Učenici i roditelji 2.a razreda s učiteljicom Ksenijom Lekić od početka školske godine provode projekt „NAVIJAČ , a ne RAZBIJAČ“. Cilj projekta je odgojiti mlade navijače i sportaše, tj. razvijati navijačku kulturu koja obuhvaća bodrenje sportaša i sportskih klubova bez vrijeđanja, nasilja ili uništavanja.

Priprema projekta i dogovor o njegovoj realizaciji počeli su još 11. rujna, na prvom roditeljskom sastanku, kada su roditelji dali suglasnost za njegovo provođenje i pristali aktivno sudjelovati u njemu.

Jedna od dobrodošlih ideja roditelja je bila i tiskanje majica s nazivom projekta i logom naše škole za učenike te slična majica za roditelje na kojima na leđima piše naziv našeg grada. Mama Kalcina je uspjela pronaći i sponzora majica za učenike pa se na njihovim majicama, uz naziv projekta našao i logo Quercusa. Majice će učenici i roditelji redovito nositi na terensku nastavu i sve aktivnosti vezane uz ovaj projekt.

U sklopu projekta su uz upoznavanje različitih sportova i pravila ponašanja publike - navijača, terenska nastava, odnosno zajednički odlasci učenika i njihovih roditelja na utakmice. Na roditeljskom sastanku je dogovoreno da će prva utakmica biti hokej na ledu. Pripreme za odlazak u Ledenu dvoranu počele su još 12. rujna kada je učiteljica Ksenija poslala dopis i opis projekta upravi KHL Medveščaka. Već sljedeći dan se javio direktor komunikacija i marketinga, Ranko Vučinić i javio radosnu vijest da je Uprava pozdravila takvu aktivnost, da im se svidio projekt i da su odobrili 60 besplatnih ulaznica. Osim toga, izrazili su i želju upoznati i pozdraviti male navijače. Kako ne bi išli „praznih ruku“, Matejev djed je izradio drveni sat koji su učenici, u znak zahvale, predali kapetanu momčadi Medveščaka, Nathanu Prkovichu.

Utakmica HKL Medveščak – Vienna Capitals održana je 26. listopada. U poslijepodnevnim satima vesela skupina navijača iz Novske, svi učenici 2. A i njihovi roditelji, krenula je autobusom u Ledenu dvoranu Doma sportova. Učenike su na ulazu u dvoranu dočekali Ranko Vučinić (direktor komunikacija i marketinga KHL Medveščak), Markoantonio Belinić (direktor hokejskih operacija) i Nathan Perkovich (kapetan momčadi). Pozdravili su učenike i roditelje te im zaželjeli ugodnu zabavu.

Učiteljica, učenici i roditelji 2.A razreda su sudjelovali i u humanitarnoj akciji KHL Medveščak te zajedno kupili 2 paka koji će kao uspomena biti izloženi u učionici. Prihod od prodaje šarenih pakova namijenjen je opremanju onkološkog odjela Klaićeve bolnice.

Medveščak je uspio prekinuti pobjednički niz Vienne koja je trenutno prva na tablici i u svom brlogu uzeti velika 3 boda pobjedom 4:1. Prvi puta je nastupio i novi vratar Medveščaka, Kevin Poulin, koji je briljirao s 50 obrana i proglašen je hokejašem utakmice.

Tijekom cijele utakmice, učenici i roditelji su navijali na tribinama zajedno s udrugom navijača Medveščaka koji su ih prihvatili te ih učili navijačkim pjesmama. Fotografije malih navijača objavljene su i na FB stranici KHL Medveščak.

Utakmica je, očekivano, prošla u najboljem redu, bez ikakvih nereda. Pravi obiteljski doživljaj.

Još dugo nam je u ušima odzvanjalo „ZIG ZAG MEDVEŠČAK!“

                                                                         sportske novinarke Nika i Lucija

Pročitano 1010 puta

Autobusne linije

Prijevoz novi 1