Dražena Potočki

Dražena Potočki

Srijeda, 30 Studeni 2022 10:19

Matematički adventski kalendar 2022.

Matematički adventski kalendar i ove je godine spreman za naše učenike 5. i 8. razreda!

Svaki radni dan na kalendaru sadrži matematički zadatak, križaljku, memory i slične aktivnosti. U matematičkom adventskom kalendaru možete otvoriti svaki dan samo jedan prozorčić i to onaj koji odgovara datumu tog dana. Ne možete otvarati prozorčiće unaprijed. Svaka aktivnost se otvara klikom na broj dana (datum).

Vikendom su dostupne različite zabavne aktivnosti, nepovezane s matematikom.

Advenstki kalendar 5. razreda: https://view.genial.ly/635da91bba042d0019dc6680

Advenstki kalendar 8. razreda: https://view.genial.ly/6368467de17d69001adee916

 

Učiteljica Dražena Potočki

 

 

Srijeda, 19 Listopad 2022 15:47

Srijeda za glinu

SRIJEDA ZA GLINU

Nova generacija učenika koja pohađaju INA Keramičari srijedom uspješno savladava svoje prve koraka u radu s glinom. Uspješno smo tehnikom dubljenja napravili svoje japanske  šalice za čaj i prve posude tehnikom namatanja gline. Nakon pečenja i ukrašavanja bojom priredit ćemo i svoju prvu čajanku.

Voditeljice: Kornelija Krnić i Dražena Potočki

Utorak, 18 Listopad 2022 18:54

eTwinning oznake kvalitete 2022.

Učenički eTwinning tim Osnovne škole Novska bio je u školskoj godini 2021./2022. iznimno aktivan. Pod mentorstvom učiteljica Ksenije Lekić i Dražene Potočki učenici su aktivno sudjelovali u različitim projektima s više partnerskih škola.
Nacionalna oznaka kvalitete dodjeljuje se učiteljima koji su surađivali na izvrsnim eTwinning projektima što znači da je projekt dosegnuo određenu razinu kvalitete u njihovoj zemlji. Šest projekata na kojima su radile učiteljice Ksenija Lekić i Dražena Potočki sa svojim učenicima prepoznati su kao izvrsni.

Učiteljici Kseniji Lekić i njezinim učenicima dodijeljene su oznake kvalitete za 3 projekta: Dani jabuka, dani zdrave hrane, Pokusi su nova fora 2021./2022. i Webučionica /Webclassroom.
Učiteljici Draženi Potočki i njezinim učenicima dodijeljene su također 3 oznake kvalitete za projekte: PixelArt - CodeWeek II, Webučionica/Webclassroom i PiMath.

Kriteriji za oznaku kvalitete su pedagoška inovativnost, uključenost u kurikulum, komunikacija, razmjena sadržaja i suradnja među partnerskim školama, uporaba tehnologije, te rezultati, učinak i dokumentacija o provedenim projektima.

Petak, 14 Listopad 2022 09:30

Dan Ade Lovelace 2022.

Godine 2009. utemeljen je Dan Ade Lovelace koji se obilježava drugi utorak u listopadu i slavi postignuća žena u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici. Adin potencijal i strast za tehnologijom učinili su je snažnim simbolom za suvremene žene u znanosti. Smatra se prvom programerkom. I jedan računalni program nazvan je Ada njoj u čast.

Učenici osmih razreda sa svojom učiteljicom Draženom Potočki obilježili su ovaj dan rješavajući različite zadatke i otkrivajući time nove zanimljivosti o životu Ade.

Srijeda, 18 Svibanj 2022 13:20

Međuškolski Kahoot kviz

Približava se kraj školske godine pa tako provodimo i završne aktivnosti u različitim eTwinning projektima. Učenici 8.c razreda su na satu matematike sudjelovali u međuškolskom Kahoot kvizu. Znanje smo odmjerili s učenicima Osnovne škole Rajić i OŠ Zorke Sever iz Popovače. Zadatke je pripremio tim učenika pod mentorstvom svojih učiteljica matematike iz 3 navedene škole (Dražena Potočki, Elvisa Sekulić i Antonela Matajić). S navedenim školama surađujemo u dva eTwinning projekta, PiMath i Math or Game, u kojima često možemo povezati određene teme i aktivnosti. Nakon provedenog kviza, učenici su ispunili evaluacijske upitnike u kojima su iskazali svoje zadovoljstvo provedenim projektima i projeknim aktivnostima. Dio aktivnosti proveden je i u sklopu projekta Webučionica.

Nedjelja, 01 Svibanj 2022 22:17

Rezultati natjecanja Klokan bez granica 2022.

Objavljeni su rezultati  međunarodnog natjecanja „Klokan bez granica“ s imenima  učenika koji su se plasirali u 10 % najboljih.

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 17. ožujka 2022. održano je Međunarodno matematičko natjecanje “Klokan bez granica”.

Učenici naše škole opet su bili dio ovog natjecanja (mentorice: Ksenija Lekić, Anita Ivandić, Marija Šugić, Marijana Carić, Emili Arbanas, Ljubica Puškaš, Ivana Jakubek, Tamara Tomić i Dražena Potočki). Učenici su se natjecali u 5 kategorija (Pčelice, Leptirići, Ecolier, Benjamin i Cadet).

Ovih su nas dana obradovali rezultati natjecanja. Objavljeni su rezultati  s imenima  učenika koji su se plasirali u 10 % najboljih. Među njima su i učenici naše škole. To su: Frano Mesić, Ema Poturica, Fran Borojević, Petra Kalcina, Filip Brtan, Mia Spahić, Filip Blažeković, Sebastian Ćumurdžić, Eleonora Debeljak i Anja Šulekić.

Čestitamo 2.a i njihovoj učiteljici Kseniji Lekić na velikom uspjehu (7 učenika u 10% najuspješnijih), a posebno Frani Mesiću i Emi Poturici koji su test riješili bez greške!

Dragi učenici i mentorice, čestitamo Vam na ostvarenim rezultatima!

Srijeda, 27 Travanj 2022 22:13

Matematička potraga za rješenjima

Matematička potraga za rješenjima

Matematička potraga za rješenjima odvijala se tijekom travnja u učionici matematike, ali i online. Izazovno, zabavno i drukčije. Točnim rješenjem zadataka učenici otkrivaju lokaciju sljedećeg zadatka.

Matematička potraga za rješenjima dio je i eTwinning projekata Webučionica i Math or Game.

https://padlet.com/drazena_potocki/xd6r2y2tmzcik1ih

Petak, 01 Travanj 2022 16:03

Matematički ožujak

Tijekom ožujka obilježavamo Dan broja Pi i Svjetski dan matematike, sudjelujemo na različitim natjecanjima kao što su Međuškolsko natjecanje o broju Pi, Klokan bez granica, Europski kviz o novcu i Županijsko natjecanje iz matematike. Satovi  matematike obogaćeni su različitim zanimljivim aktivnostima koje su i dio različitih školskih i eTwinning projekata: „PiMath“, „Webučionica“ i „Math or Game“. Naše aktivnosti zabilježene su i na službenoj stranici Međunarodnog dana matematike (https://www.idm314.org/).

Srijeda, 30 Ožujak 2022 18:38

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

U četvrtak, 24.3.2022., održalo se Županijsko natjecanje iz Matematike u Osnovnoj školi Zorke Sever u Popovači. Među najuspješnijim matematičarima bilo je i četvero učenika naše škole: Eleonora Debeljak, Ivan Marijan, Lana Crnojević i Nela Ficko Berić.

Njihove mentorice, Tamara Tomić i Dražena Potočki ponosne su na pokazano znanje svojih učenika.

Srijeda, 30 Ožujak 2022 18:35

Europski kviz o novcu 2022

Ožujak, kao pravi matematički mjesec, prepun je i različitih natjecanja. Timovi naših sedmaša uspješno su se natjecali u Europskom kvizu o novcu.

Stranica 1 od 10

Autobusne linije

Prijevoz učenika 2023 page 0001