Poštovani roditelji, 

sredstva za nabavu udžbenika za obvezne i izborne nastavne predmete učenicima osnovnih škola osigurana su u Državnome proračunu. U nastavku Vam donosimo Odluku o odabiru novoodobrenih udžbenika te kataloge udžbenika za razrednu i predmetnu nastavu koji će se koristiti u 2020./2021. školskoj godini. Udžbenici će biti podijeljeni učenicima, prvoga dana nastave u novoj školskoj godini. 

 

Odluka o odabiru novoodobrenih udžbenika za 2020./2021. školsku godinu

Katalog udžbenika za učenike razredne nastave

Katalog udžbenika za učenike predmetne nastave

 

 

S poštovanjem, 

ravnateljica Antonija Mirosavljević, prof.

 

Poštovani roditelji, 

sukladno Odluci o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala donosimo Vam katalog koji možete preuzeti na ovoj poveznici. Navedene materijale potrebno je kupiti za rad u novoj 2020./2021. školskoj godini. 

S poštovanjem, 

ravnateljica Antonija Mirosavljević, prof. 

Utorak, 30 Lipanj 2020 09:13

Završna svečanost učenika osmih razreda

Napisao/la

 

Na školskom igralištu u petak, 26. lipnja 2020. godine održana je svečanost podjele svjedodžbi, pohvala i nagrada učenicima osmih razreda.

Svečanost su započeli učenici Miriam BjelanovićDorian JakovljevićLucija FilepJana Šimičić Lara Milašinović koji su održali su govor zahvale svima koji su im pomogli u osmogodišnjem školovanju. Nazočne je pozdravila i naša ravnateljica, Antonija Mirosavljević.

Nazočne je pozdravio i zamjenik gradonačelnika Siniša Kesić, koji je istaknuo važnost obrazovanja i poželio puno uspjeha u daljnjem školovanju.

Razrednice Zrinka DesićLjubica Rašo BelšiKristina GrdurŽeljka Draganić Ljubica Bertić podijelile su svjedodžbe i pohvale svojim učenicima.

Nagrade su primili i učenici koji su se posebno istaknuli tijekom osmogodišnjeg školovanja odličnim uspjehom, uzornim vladanjem i sudjelovanjem na različitim natjecanjima. Ove godine nagrađeni su učenici: 

Miriam Bjelanović,

Andrija Ivaštinović,

Žana Josić,

Lucija Grdur,

Dorian Jakovljević,

Valentina Jelenić,

Martina Kraljić,

David Malbaša,

Ella Rupčić,

Laura Tvorek,

Iva Šerić,

Lucija Filep,

Petra Vidaković,

Oliver Musić,

Zara Mance,

Magdalena Preksavec,

Lukrecia Prka,

Iva Vidiček,

Anita Zekić,

Chiara Bogović,

Jakov Čavlović,

Lucija Čevizović,

Borna Kuruzović,

Ira Sogonić i Ivan Idžaković.

Učenici koji su svaku godinu osmogodišnjeg školovanja završili odličnim uspjehom, ali i ocijenjeni ocjenom odličan iz svih nastavnih predmeta dodatno predstavljeni su kao učenici generacije, a to su Miriam BjelanovićLaura TvorekZara Mance Ira Sogonić.

Prikazane su i fotografije iz školovanja generacije osmaša, te ovogodišnji film koji je nastao u projektu Osmaši 2020. u kojem je sudjelovalo 105 učenika slavljenika.

Večer je završila puštanjem balona, a stotinjak balona završilo je u zraku s najljepšim željama za doba koje slijedi, srednju školu.

 

Utorak, 30 Lipanj 2020 08:48

Završetak školske godine uz igre

Napisao/la

 

Završetak nastavne godine obilježili smo igrama, roštiljem i međusobnim druženjem. 

U natjecateljskom dijelu nastupile su ekipe: Sindikalisti, Reformaši, Koronaši i Štrajkaši.

Uz smijeh, veselje i zabavu završili smo i ovu izazovnu školsku godinu.

Također, oprostili smo se i od naših dragih kolegica, Mare Šulekić Jasna Popović Poje, koje odlaze u zasluženu mirovinu. 

OneNote- digitalna bilježnica iz matematike

Sve digitalne sadržaje izrađene u digitalnoj bilježnici OneNote koje koristimo tijekom školske godine 2019./2020. možete pronaći na poveznici OneNote mat 6a.

učiteljica Dražena

Utorak, 17 Ožujak 2020 20:39

Osnovna škola Novska je eTwinning škola

Napisao/la

 Osnovna škola Novska ponovila je uspjeh i opet je u društvu eTwinning škola.

Među 2139 europskih škola  koje su stekle status eTwinning škole, nalazi se 86 hrvatskih osnovnih i srednjih škola te vrtića, a jedna od njih je i Osnovna škola Novska.

 Nagrađene škole prepoznate su po svom uspješnom radu te inovativnom i kreativnom pristupu nastavi, razvoju informacijske pismenosti, razvoju e-sigurnosti, promicanju stručnog usavršavanja učitelja, poticanju suradnje među učenicima i učiteljima.

Oznaka eTwinning škola, nagrada je školi, cijelom učiteljskom timu i učenicima za aktivno sudjelovanje u eTwinning projektima i stručnim usavršavanjima na eTwinning platformi.

Popis nagrađenih eTwinning škola pročitajte ovdje.

 

U petak, 19. lipnja 2020., održana je svečana dodjela priznanja najuspješnijim sportašima, ekipama, sportskim nadama, trenerima i sportskim djelatnicima Grada Novske za 2019. godinu.

Učenici naše škole proglašeni su sportskim nadama našeg grada.

 Iva Vidiček (8.d) naša slavna badmintonašica koja je dvije godine zajedno s ekipom bila prvakinja Hrvatske, ali i članica atletske ekipe na prvenstvu Hrvatske.

Viktor Barešić (7.d) naš atletičar (bacač) koji je prvi u bacačkim disciplinama već dvije godine za redom u županiji te član atletskog kluba JAK. Nedavno je u Osijeku oborio rekord u bacanju kugle od 4kg (14,12m). Proglašen je i sportskom nadom Sisačko-moslavačke županije.

Mihael Prelesnik (7.b) je član atletskog kluba JAK. U našoj školi nastupa u svim sportovim, ali naravno najuspješniji je u atletici (skokovi). Prošle godine na županijskom natjecanju osvojio je 2. mjesto u skoku uvis.

Marko Krunić (7.d) član je NK Libertasa i naravno našeg školskog sportskog društva. Golgeter lige. Postigao je preko 40 golova u sezoni.

Mia Nikić (6.c) je članica ribolovnog društva Karas, ali i ŽRK Novska te našeg sportskog društva.

Hana Basarić (7.d) članica je ŽRK Novska i našeg školskog sportskog društva. Kapetanica ekipe.

Za najuspješniju ekipu u gradu proglašen je ŽRK Novska. Sve članice su učenice naše škole.

Čestitamo!

 

Sukladno članku 14. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, broj 116/2018.), sredstva za nabavu udžbenika za obvezne i izborne nastavne predmete učenicima osnovnih škola osigurana su u Državnome proračunu.

Udžbenici nabavljeni sredstvima Državnoga proračuna vlasništvo su škole, a postupanje s njima regulirano je Naputkom o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz Državnoga proračuna (Narodne novine, broj 46/2019.).

Sredstvima Državnoga proračuna nabavljaju se isključivo udžbenici za obvezne i izborne nastavne predmete sukladno Odluci o odabiru koju je škola donijela i objavila na svojim mrežnim stranicama.

Sredstva nisu osigurana za nabavu dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutije za Tehničku kulturu, likovne mape, atlasi itd.).

Odluku o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala donosi škola i objavljuje na svojim mrežnim stranicama najkasnije do 15. srpnja.

 

Na temelju članka 14. stavaka 2. i 3. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima (Narodne novine, broj 116/18), Vlada Republike Hrvatske je na 234. sjednici održanoj 4. lipnja 2020. godine donijela odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola i obveznih udžbenika za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj za šk. god. 2020./2021. sredstvima iz državnoga proračuna.

Vlada Republike Hrvatske, za školsku godinu 2020./2021., osigurat će druge obrazovne materijale za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj koji su članovi kućanstva koje je do 31. kolovoza 2020. godine utvrđeno kao korisnik zajamčene minimalne naknade ili članovi kućanstva osobe koja je do 31. kolovoza 2020. godine utvrđena kao korisnik naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji.

Odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2020./2021. možete preuzeti na ovoj poveznici.

Ponedjeljak, 15 Lipanj 2020 18:51

Vidimo se 2030. godine!

Napisao/la

 

Još prije godinu dana,  učenici tadašnjeg 7. d, započeli su s pripremama svoje vremenske kapsule.

Napokon je osvanuo i dan realizacije, 10. lipnja 2020. godine.

Sastali su se sa svojom razrednicom Željkom Draganić i  spremili su svoje misli i predmete s kojima će se ponovno susresti za deset godina.

Željeli su,  ovu po svemu neobičnu školsku godinu, pamtiti i po posljednjem zajedničkom projektu, vremenskoj kapsuli 8. d razreda.

Stranica 1 od 149

Autobusne linije

Prijevoz novi 1