Rehabilitacijski centar

POSEBNA SKUPINA


Ponedjeljak, 17 Studeni 2014 12:56

Otvorenje novog odjela

Napisao/la vanesa
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

 

Osnovna škola Novska je već nekoliko godina područje za upis učenika s teškoćama u razvoju za mjesta Novska, Jasenovac, Lipovljani i Rajić. U prostorima škole su 3 posebne odgojne skupine po članku 7 Pravilnika o osnovnom odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju i 2 odgojno-obrazovne skupine po članku 12 istog Pravilnika.

 Dana 17. studenoga 2014. obilježeno je otvorenje novog odjela za učenike s autizmom.

 

 

Novi odjel je smješten u prostorijama zgrade Doma hrvatskih branitelja na adresi Adalberta Knoppa 1 u Novskoj. U odjelu je ukupno 3 učenika s dijagnozom autizma i njihov učitelj Hrvoje Havlena, kinezioterapeut i logoped. Učenici u novom odjelu rade prema sljedećim odgojno-obrazovnim područjima: tjelesna i zdravstvena kultura, radni odgoj, upoznavanje škole i uže okoline, briga o sebi, komunikacija, razvoj kreativnosti, socijalizacija, organizirano provođenje slobodnog vremena, izobrazba u obavljanju poslova.

 

Svaki učenik obuhvaćen razvojnim programom  počinje od početka  programa i doseže razinu u skladu sa svojim osobnim sposobnostima. Program ima značajku istodobnog poticaja motornog, senzornog, emocionalnog, intelektualnog i socijalnog razvoja čime se omogućuje stvaranje uvjeta za njihovo uključivanje u život.

 

Učenicima  je organiziran svakodnevni prijevoz od kuće do škole i natrag posebno opremljenim kombijem.

 

Svečanom otvorenju nazočili su dožupan Sisačko-moslavačke županije Marin Piletić, dogradonačelnik Grada Novske Vedran Mihaljević te predstavnici odgojno-obrazovnih i kulturnih ustanova Grada Novske. Drage goste srdačno je dočekala ravnateljica Osnovne škole Novska Antonija Mirosavljević, učitelji-defektolozi i učenici novootvorene posebne odgojne skupine.

 

Pročitano 1601 puta

„A“ SKUPINA
Razrednica: Ina Grgić Pomper
Učenici: D.G., D.K., M.K., M.M. i A.P.

„B“ SKUPINA
Razrednik: Hrvoje Havlena
Učenici: A.M., P.P., i I.R.

„C“ SKUPINA
Razrednica: Ivana Fridl Puškar
Učenici: A.P. i N.R.

Autobusne linije

Prijevoz novi 1