Utorak, 09 Listopad 2018 06:53

SVJETSKO HAIKU NATJECANJE

Napisao/la sanja
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U jesen 2017. godine fondacija JAL iz Japana pozvala je sve zainteresirane učenike do 15 godina starosti na 15. Svjetsko dječje natjecanje u haiku poeziji na temu Živi svijet. Male haiđinke OŠ Novska Vlatka Kovačević, Dora Šneperger i Patricija Jelinek poslale su svoje ilustrirane radove – hajge, na ovo tradicionalno svjetsko natjecanje. Ove godine, 28. rujna obaviješteni smo kako je rad učenice 6.a razreda naše škole, Vlatke Kovačević, dobio nagradu zajedno s još 25 učenika u RH te je pozvana zajedno sa svojom mentoricom, učiteljicom Jasnom Popović Poje u Zagreb u prostorije HAZU-a na svečanost predaje nagrada i certifikata koje se održava pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Japana.

Na natjecanju su sudjelovala djeca iz 60 – tak država svijeta s desetcima tisuća pristiglih haiku uradaka. Nagrađeni radovi bit će objavljeni u antologiji natjecanja HAIKU DJECE SVIJETA, knjiga 15.            

U ponedjeljak, 1.listopada u prostorijama HAZU –a u Zagrebu, održana je svečana dodjela nagrada i certifikata pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Japana. Vlatki, kao i ostalim nagrađenima učenicima, nagrade su uručili veleposlanik Japana, gospodin Keiji Takiguchi, gospođa Akemi Hamazaki, JAL – ova dugogodišnja koordinatorica natječaja, JAL-ov predstavnik gospodin Junji Tanaka te predsjednica Društva hrvatskih haiku pjesnika, gospođa Višnja McMaster. Zahvaljujemo ravnateljici Osnovne škole Novska što nam je omogućila putovanje u Zagreb i nazočnost svečanosti.

Pročitano 429 puta

 

Raspored zvona


raspored

Autobusne linije

Prijevoz novi 1