Srijeda, 22 Studeni 2017 12:24

5. sportsko natjecanje djece s teškoćama u razvoju "Naše pravo na sport"

Napisao/la sanja
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Dana 18. studenoga 2017. godine, šestero je učenika iz Osnovne škole Novska sudjelovalo na 5. sportskom natjecanju djece s teškoćama u razvoju „Naše pravo na sport“ koje se održalo u Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava u Zagrebu.

Učenike su pratile njihove učiteljice edukatorice rehabilitatorice: Nataša Junašević, Đurđica Kanižaj - Gizdić i Elena Salaj, asistenti: Zlatko Lozer, Vesna Butković i Ana Marija Bilić te roditelji pojedinih učenika. Sudionici natjecanja bili su podijeljeni u dvije dobne skupine, mlađu i stariju, ali i skupine s obzirom na razvojnu teškoću. Prvo su se natjecali učenici mlađe dobne skupine, a zatim starije. Natjecali su se u sljedećim disciplinama: poligonu, trčanju, gađanju gola, koša te čunjeva. Nakon završetka natjecanja, uslijedila je dodjela medalja. Svi su sudionici dobili medalje za sudjelovanje, a potom su dodijeljene medalje i nagrade za prva tri mjesta u svakoj disciplini i s obzirom na razvojnu teškoću. I. K. i I. P. iz mlađe dobne skupine osvojili su medalje u svim disciplinama. I. B., A. C. i J. K. te D. R. osvojili su medalje u trčanju, gađanju gola, koša te čunjeva. Mlađoj dobnoj skupini su medalje dodijelile rukometašice RK „Lokomotiva“, a starijoj dobnoj skupini nogometaši, Mario Stanić i Goran Vlaović.

Osim natjecanja, organizirane su i edukativne radionice na kojima su sudjelovale učiteljice edukatorice rehabilitatorice. Cilj radionica bio je potaknuti socijalnu inkluziju mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15 - 29 godina) kroz sudjelovanje u rekreativno - sportskim aktivnostima te podizanje svijesti javnosti o važnosti pokretanja novih inicijativa za socijalnu inkluziju mladih osoba s invaliditetom.

„Naše pravo na sport“ su i ove godine podržali mnogobrojni sportaši među kojima košarkaši KK „Cibona“, paraolimpijke Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić, rukometašice RK „Lokomotiva“,
kondicijski trener Pero Kuterovac, nogometaši Mario Stanić i Goran Vlaović te rukometašica Maida Arslanagić.

Nakon dodjele nagrada i medalja, organiziran je domjenak za sve sudionike. U poslijepodnevnim satima svi su se sretno uputili kući s pregršt medalja oko vrata.

                                                                   Đurđica Kanižaj – Gizdić, Nataša Junašević i Elena Salaj

Pročitano 473 puta

 

Raspored zvona


raspored

Autobusne linije

PRIJEVOZ 1