eTwinning

EUROPSKA ŠKOLSKA ZAJEDNICA


 

Komuniciraj, surađuj, radi projekte, dijeli i osjećaj se kao dio najveće školske europske zajednice.
Najnovije obavijesti vezane uz ovu tematiku u našoj školi možete pratiti na ovim stranicama.

Ponedjeljak, 19 Studeni 2018 21:53

Godišnja eTwinning konferencija

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Godišnja eTwinning konferencija

Nacionalna služba za podršku svake godine organizira godišnju eTwinning konferenciju u svrhu promidžbe eTwinninga, razmjene iskustava među korisnicima i dodjele nacionalnih nagrada COMET najkvalitetnijim projektima u protekloj školskoj godini.

Godišnjoj eTwinning konferenciji, koja je 16. listopada 2018. održana u hotelu Dubrovnik u Zagrebu, nazočile su učiteljice Ksenija Lekić i Dražena Potočki. Na konferenciju smo pozvani kao predstavnici jedne od 40 eTwinning škola u Hrvatskoj. Više od 4010 projekata ta 9241 nastavnik i 1781 odgojno-obrazovna ustanova, među kojima njih 40 nosi oznaku eTwinning škole, čine dinamičnu, kreativnu i inovativnu eTwinning zajednicu odgojno-obrazovnih ustanova u Hrvatskoj. Status eTwinning škole podrazumijeva poticanje vođenja i upravljanja školom koristeći metodu podijeljene odgovornosti, poticanja zaposlenih na profesionalno usavršavanje i uvođenje digitalnih, jezičnih i interkulturalnih vještina u kurikulum škole.

Ovogodišnjom konferencijom na temu Budućnost eTwinninga i kulturno nasljeđe u digitalno doba obilježila se Europska godina kulturne baštine.

 „eTwinning ima sjajnu budućnost, a vi ste pravi nositelji promjena“ – rekla je Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja dodijelivši pet nagrada COMET najboljim eTwinning projektima.

Pročitano 966 puta

Autobusne linije

Prijevoz novi 1