Erasmus

PROGRAM MOGUĆNOSTI


 

Osnovna škola uključena je u Erasmus program.
Ovdje možete pratiti najnovije obavijesti vezane uz tu temu.

Utorak, 14 Lipanj 2022 15:47

Mobilnost u Poljsku u sklopu Erasmus+ ka229 projekta „Our natural heritage, food and folklore“

Napisao/la sanja
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

 

U razdoblju od 6. do 10. lipnja 2022. u Poljskoj se održala peta po redu mobilnost iz Erasmus+ ka229 projekta „Our natural heritage, food and folklore“.

Škola domaćin, Publiczna Szkola Podstawowa im. Gen. Wladyslawa Andersa u Leszczynie pripremili su prigodan program dobrodošlice za sudionike iz Španjolske, Bugarske, Slovačke i Hrvatske. Tijekom mobilnosti učenici su prezentirali tradicionalnu hranu svoje zemlje te razgovarali o različitostima u prehrani unutar pojedinih zemalja. Izrađivali su prezentacije i letke o tradicionalnoj kuhinji te o zdravoj i nezdravoj hrani. Bilo je jako zanimljivo upoznati tradicionalnu prehranu svih zemalja te uočiti sličnosti i razlike. Učenici su zaigrali i Kahoot kviz u kojemu su pokazali umijeće prepoznavanja tradicionalne hrane drugih zemalja. Najviše umijeća su pokazali učenici iz Bugarske. Da ova mobilnost ne prođe samo u upoznavanju tradicionalne kuhinje, pobrinuli su se domaćini mobilnosti. Za vrijeme mobilnosti, proveli su sudionike kroz važne znamenitosti svoga kraja. Sudionici su mogli vidjeti prekrasne plastenike u blizini škole domaćina te se upoznati s proizvodnjom. U gradu Zakopane prošetali su podnožjem planinskog lanca Tatre. Na radionici izrade tradicionalnog sira, upoznali su način nastajanja sira Oscypek, ali i ostalih vrsta sireva. Okušali su se i u samoj izradi te na kraju kušali gotov proizvod. Posjetili su veličanstven Rudnik soli Wieliczka. Rudnik je ostavio veliki utisak na sve sudionike zbog njegove unutrašnjosti, načina izgradnje, ali i činjenicom da su se sudionici u određenim trenutcima nalazili i preko stotinu metara pod zemljom. Pri kraju same mobilnosti, cijeli dan su imali priliku uživati u prekrasnom Krakowu. Vozili su se brodom rijekom Visli te obišli kraljevsko brdo Wawel. 

U ovoj mobilnosti sudjelovali su učenici sedmih i osmih razreda naše škole. Voditelji mobilnosti u Poljsku su učiteljice Tamara Tomić i Ivana Tomić. Koordinatorica projekta je Marijana Čevizović.

Pročitano 93 puta

Autobusne linije

vozni red