Subota, 26 Studeni 2022 20:29

„ŽELIM SE DOBRO OSJEĆATI / I WANT TO FEEL GOOD“

Napisao/la

 

Kako se osjećamo? Jesmo li sretni, tužni, zabrinuti, zbunjeni ili uplašeni? Kako izgleda grad u kojem živimo?

Kako bi trebao izgledati naš sretni grad iz mašte?

Učenici 3. A razreda su u sklopu eTwinning projekta „Želim se dobro osjećati“ na nastavi Likovne kulture su upoznali rad još jednog poznatog likovnog umjetnika.

James Rizzi (1950. – 211.) je američki umjetnik čije slike zrače srećom i veseljem. Kuće imaju oči, usta, uši, brkove, naočale, a ukrašene su suncem, oblacima, zvijezdama, ptičicama…

Učenici su analizirali njegove radove, uočavali kontraste boja i kompoziciju geometrijskih likova i različitih oblika.

Slikali su kao James Rizzi i kombiniranjem boja i crta, izgradili su svoj sretni grad. Voditeljica projekta je učiteljica Ksenija Lekić.

Petak, 25 Studeni 2022 11:15

Adventski vjenčić u Malom rehabilitacijskom centru

Napisao/la
 
Učenici A i B skupine MRC-a kreativnom radionicom izradili su adventske vjenčiće. Paljenjem prve svijeće unijeti će toplinu i nadu u svoje obitelji, ali i u našu učionicu. Želimo Vam svima blagoslovljeno vrijeme Došašća!
 
 
 
 
Petak, 25 Studeni 2022 11:05

Županijsko natjecanje iz Sportskog plesa

Napisao/la

 

U ponedjeljak, 21. studenog 2022. u Sisku održano je Županijsko natjecanje u Sportskom plesu. Našu školu predstavile su učenice Marija Čevizović, Lana Šprem i Laura Števinović u pratnji učiteljice Tamare Tomić. Učenice su osvojile 3. mjesto. 

Utorak, 22 Studeni 2022 11:12

Jelovnik od 21. do 25. studenog 2022.

Napisao/la

jelovnik page0001

Utorak, 22 Studeni 2022 10:20

Obavijest o organizaciji nastave

Napisao/la

 

Dragi učenici i roditelji,

u srijedu, 23. studenog 2022. zbog provedbe projekta učiteljice Enni Hrvojić pod nazivom Kreiranje kulta ličnosti kroz povijest i danas učenici PN će imati nastavu u jutarnjoj smjeni, a učenici RN u popodnevnoj smjeni. Učenici 7. i 8. razreda neće imati redovnu nastavu nego će taj dan sudjelovati u aktivnostima projekta. Učenici 5. i 6. razreda i učenici produženog boravka imaju nastavu prema redovnom rasporedu.

 

S poštovanjem,

Ravnateljica Antonija Mirosavljević

Ponedjeljak, 21 Studeni 2022 08:57

Projekt "Želim se dobro osjećati"

Napisao/la

 

Učenici 2. B razreda i učiteljica Ivana Tomić sudjeluju u eTwinning projektu "Želim se dobro osjećati" koji organiziraju i provode učiteljice Ksenija Lekić i Iva Palčić Strčić. Povodom toga, prošli tjedan su na Satu razrednog odjela čitali zanimljivu slikovnicu Brigaš i Trebaš, autorice Tamare Vučković. Učenici su se nakon čitanja kritički osvrnuli na pročitani tekst, ali i na različite načine progovorili o stvarima koji njih zabrinjavaju. Nakon razgovora, osmislili su recept za bezbrigitis te shvatili koliko je malo potrebno da bi bili zadovoljni i sretni, kako u školi, tako i kod kuće.

Petak, 18 Studeni 2022 21:26

Dan sjećanja u Osnovnoj školi Novska

Napisao/la
 
U četvrtak, 17. studenog 2022. godine učenici i učitelji Osnovne škole Novska obilježili su Dan sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata te Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.
Tijekom protekloga tjedna organizirane su likovne, povijesne i kreativne radionice, a u središnjem dijelu škole i pokraj knjižnice postavljena je izložba najuspješnijih literarnih, likovnih i povijesnih istraživačkih učeničkih radova nastavnica Kornelije Krnić, Enni Hrvojić i Marine Križanić. Prigodnu izložbu postavile su knjižničarke Melisanda Masnica i Sanja Lozer, koje su organizirale cjelokupni događaj te nastavnica Kornelija Krnić, defektologinja Emira Navijalić i učenici pomagači. Sve područne škole i svi razredni odjeli naše škole sudjelovali su u obilježavanju Dana sjećanja na sve poginule i nestale u Domovinskom ratu. Minutom šutnje odali su počast ispred improviziranog oltara i zapalili svijeće svim žrtvama u spomen. Nakon toga pročitali su pjesmu ili tekst o Vukovaru koji je simbol hrvatskog stradanja, ali i otpora agresiji i hrvatskog junaštva. Tijekom cijeloga dana u glavnom holu škole je bila postavljena projekcija prezentacije o Vukovaru, popraćena glazbom s video spotovima i najljepšim domoljubnim pjesama. Dostojanstveno i s poštovanjem, učenici su sa svojim učiteljima obilježili ovaj važan dan iz hrvatske povijesti. Trajno je sjećanje na žrtve Domovinskog rata, čiji su životi ugrađeni u hrvatsku slobodu.
 
 
 
6qnzo4z26ez31
 
Utorak, 15 Studeni 2022 21:21

Evakuacijska vježba u Brestači

Napisao/la

 

U srijedu, 9. studenog 2022. održana je vježba evakuacije i spašavanja u Područnoj školi Brestača. Vježba je organizirana u suradnji s Javnom vatrogasnom postrojbom Novska, DVD Brestača, DVD Lipovljani i K9 Tim - Potražni pas vodič u sklopu projekta Novljanskih mažoretkinja kojima je Osnovna škola Novska partner.

Srijeda, 16 Studeni 2022 18:03

Dan sjećanja u Osnovnoj školi Novska - najava

Napisao/la
Stranica 1 od 212

Autobusne linije

Prijevoz učenika 2023 page 0001