Četvrtak, 30 Lipanj 2022 10:46

PODJELA SVJEDODŽBI

Napisao/la

 

Dragi učenici i roditelji,

podjela svjedodžbi za učenike od 1. do 7. razreda bit će u ponedjeljak, 4. srpnja 2022. godine, za učenike A smjene u 9:00 sati, a učenike B smjene u 9:30 sati.

Prijevoz za učenike putnike A i B smjene organiziran je iz svih smjerova u 8:30, a povratak u 10:00 sati.

Vesele, ugodne i bezbrižne ljetne praznike žele vam djelatnici OŠ Novska!

S poštovanjem,

Antonija Mirosavljević, ravnateljica

Ponedjeljak, 27 Lipanj 2022 14:33

Katalog dodatnih obrazovnih materijala

Napisao/la

 

Poštovani roditelji, 

sukladno Odluci o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala donosimo Vam katalog koji možete preuzeti na ovoj poveznici. Navedene materijale potrebno je kupiti za rad u novoj 2022./2023. školskoj godini. Obrazovni materijali podijeljeni su prema oblicima školovanja učenika (redovan program, redoviti program uz prilagodbu sadržaja i individualizirane postupke te poseban program). Također, u napomeni je naznačeno koji materijali će se naručivati preko škole te ukoliko se koriste isključivo u područnoj školi. Ukoliko imate pitanja ili nedoumica slobodno se obratite razrednicima za pomoć. 

S poštovanjem, 

ravnateljica Antonija Mirosavljević, prof. 

Ponedjeljak, 27 Lipanj 2022 14:10

Katalog udžbenika za 2022./2023. školsku godinu

Napisao/la

 

Poštovani roditelji i učenici, 

besplatne udžbenike, za redovne i izborne predmete, svih učenika u osnovnim školama, u 2022./2023. šk. god., financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja iz državnoga proračuna. 

OŠ Novska provodi nabavu udžbenika za sve učenike od 1. do 8. razreda. Udžbenici će biti podijeljeni učenicima, u prvom tjednu nastave u novoj školskoj godini. 

Dodatne obrazovne materijale (radne bilježnice, likovne mape itd.) kupuju roditelji prema katalogu koji će biti objavljen na stranici Škole. 

Udžbenici nabavljeni sredstvima državnoga proračuna vlasništvo su škole i vraćaju se na kraju nastavne godine. 

U nastavku Vam donosimo kataloge udžbenika za učenike razredne i predmetne nastave te posebnih skupina: 

 

Katalog udžbenika za učenike razredne nastave- 2022./2023.

Katalog udžbenika za učenike predmetne nastave- 2022./2023.

Katalog udžbenika za učenike posebnih skupina i Malog rehabilitacijskog centra- 2022./2023.

 

Odluka o odabiru novoodobrenih udžbenika za 2022./2023. školsku godinu

 

S poštovanjem, 

ravnateljica Antonija Mirosavljević, prof. 

Petak, 24 Lipanj 2022 17:56

Završna svečanost

Napisao/la
Petak, 24 Lipanj 2022 09:54

OBAVIJEST O DOPUNSKOM RADU

Napisao/la

 

DOPUNSKI RAD

pomoć u učenju i nadoknađivanju znanja učenika, održat će se:

27. lipnja 2022. u vremenu od 10:00 - 11:35

28., 29., 30. lipnja i 1. srpnja 2022. god. u vremenu od 8:00 – 9:35 sati iz nastavnog predmeta MATEMATIKA za učenike 5., 7. i 8. razreda (u prostorijama matične škole).

Učenici koji su upućeni na dopunski rad DUŽNI SU ga POHAĐATI.

Organiziran je prijevoz za učenike putnike iz smjera Paklenica u ponedjeljak, 27. lipnja od 9:40, povratak je nakon završetka dopunskog rada. Od utorka do petka u 7:40, a povratak nakon završetka u 9:35.
 
S poštovanjem, 
Antonija Mirosavljević, ravnateljica
 
Četvrtak, 23 Lipanj 2022 09:37

Modelari

Napisao/la

 

Naši učenici šestih razreda, članovi sekcije Modelari, cijelu su školsku godinu bili vrijedni, pilili, brusili, sudjelovali na natjecanjima i prodajnim izložbama... evo nekoliko fotografija prije zasluženog odmora. 

 
 
Utorak, 21 Lipanj 2022 07:54

Završnica projekta Naša mala knjižnica

Napisao/la

 

Međunarodni projekt Naša mala knjižnica u školskoj godini 2021./2022., došao je do samoga kraja.

Projekt (Slovenija, Estonija i Hrvatska) je namijenjen učenicima koji su tek počeli otkrivati svijet knjiga. Cilj projekta bio je je odgajanje čitatelja koji će u budućnosti biti spremni kritički čitati književna djela, promovirati vrhunska književna djela hrvatskih i stranih autora i ilustracija u njima, izrađenim prema najvišim umjetničkim standardima.

Glavni ciljevi projekta bili su prvenstveno: poticanje kritičkog čitanja od najranije dobi te poticanje aktivnosti kreativnog izražavanja uopće (pisanja, crtanja, slikanja, dramatizacije, uporaba IKT-e u svrhu provođenja raznih aktivnosti), razvijanje učeničkih potencijala i komunikacijskih kompetencija te doprinosa rada u skupini.

Marljivo smo radili cijelu školsku godinu čitali, istraživali, imali čitateljske, kreativne i likovne radionice na kojima smo vrlo maštovito radili na nagradnim zadatcima te rješavali Čitateljsku knjižnicu. Moderne slikovnice nastale su u suradnji s priznatim autorima i ilustratorima. Uz šest knjiga dolaze i tematske kreativne knjižice koje zanimljivim zadacima i likovnim izazovima potiču djecu na stvaranje i izražavanje, na razvoj svijesti o sebi i svojoj okolini, jačanje samopouzdanja i stvaranje vlastitog mišljenja.

Knjige koje smo čitali u projektu:

Susanna Mattiangeli: HB Olovka

Petr Stančik: H2O i tajna vodene misije

Asia Olejarczyk: Jeti u kojega nitko nije vjerovao

Els Heinsalu: AHAA!

Koraljka Milun: Baton i Roni

Kestutis Kasparavičius: Medvjedovanje

Projekt je provođen s učenicima 2. A razreda u sklopu nastave Hrvatskoga jezika, Dodatne nastave Hrvatskoga jezika, Sata razrednika, Likovne kulture, izvannastavne aktivnosti Klub prijatelja knjige. Voditeljice projekta su knjižničarka Melisanda Masnica i učiteljica 2. A razreda, Ksenija Lekić.

Kratki presjek nekih aktivnosti i dječjih utisaka o provedenom projektu, mogli ste pogledati tijekom školske godine na društvenim mrežama škole. A dokumentarno – animirani film o HB Olovci koji smo napravili za nagradni zadatak, možete pogledati ispod teksta.

Tekst: Melisanda Masnica

Ponedjeljak, 20 Lipanj 2022 10:28

Obavijest o organizaciji nastave

Napisao/la

 

Dragi učenici i roditelji,

u utorak, 21. lipnja 2022. posljednji je nastavni dan u školskoj godini 2021./2022. Nastava će se održati prema rasporedu: 
 
B smjena od 8:00 - 9:25
A smjena od 10:00-11:25
 
Produženi boravak se neće organizirati. Prehrana i prijevoz učenika putnika su organizirani.
Učenici B smjene dolaze u školu prema uobičajenom rasporedu, a povratak  je u 9:30.
Dolazak učenika A smjene iz smjera Lipovljani i Rajić u 9:45, Bročice 9:40, a povratak u 11:30. 
Ugodne, vesele i bezbrižne ljetne praznike žele vam djelatnici OŠ Novska!

 S poštovanjem, 

Antonija Mirosavljević, ravnateljica

 
 
Srijeda, 15 Lipanj 2022 12:34

OBAVIJEST

Napisao/la

 

Dragi učenici i roditelji,

u četvrtak 16. lipnja obilježavamo blagdan Tijelovo. U četvrtak i petak 17. lipnja, nastava se neće održati.

S poštovanjem,

Antonija Mirosavljević, ravnateljica

 

 

U razdoblju od 6. do 10. lipnja 2022. u Poljskoj se održala peta po redu mobilnost iz Erasmus+ ka229 projekta „Our natural heritage, food and folklore“.

Škola domaćin, Publiczna Szkola Podstawowa im. Gen. Wladyslawa Andersa u Leszczynie pripremili su prigodan program dobrodošlice za sudionike iz Španjolske, Bugarske, Slovačke i Hrvatske. Tijekom mobilnosti učenici su prezentirali tradicionalnu hranu svoje zemlje te razgovarali o različitostima u prehrani unutar pojedinih zemalja. Izrađivali su prezentacije i letke o tradicionalnoj kuhinji te o zdravoj i nezdravoj hrani. Bilo je jako zanimljivo upoznati tradicionalnu prehranu svih zemalja te uočiti sličnosti i razlike. Učenici su zaigrali i Kahoot kviz u kojemu su pokazali umijeće prepoznavanja tradicionalne hrane drugih zemalja. Najviše umijeća su pokazali učenici iz Bugarske. Da ova mobilnost ne prođe samo u upoznavanju tradicionalne kuhinje, pobrinuli su se domaćini mobilnosti. Za vrijeme mobilnosti, proveli su sudionike kroz važne znamenitosti svoga kraja. Sudionici su mogli vidjeti prekrasne plastenike u blizini škole domaćina te se upoznati s proizvodnjom. U gradu Zakopane prošetali su podnožjem planinskog lanca Tatre. Na radionici izrade tradicionalnog sira, upoznali su način nastajanja sira Oscypek, ali i ostalih vrsta sireva. Okušali su se i u samoj izradi te na kraju kušali gotov proizvod. Posjetili su veličanstven Rudnik soli Wieliczka. Rudnik je ostavio veliki utisak na sve sudionike zbog njegove unutrašnjosti, načina izgradnje, ali i činjenicom da su se sudionici u određenim trenutcima nalazili i preko stotinu metara pod zemljom. Pri kraju same mobilnosti, cijeli dan su imali priliku uživati u prekrasnom Krakowu. Vozili su se brodom rijekom Visli te obišli kraljevsko brdo Wawel. 

U ovoj mobilnosti sudjelovali su učenici sedmih i osmih razreda naše škole. Voditelji mobilnosti u Poljsku su učiteljice Tamara Tomić i Ivana Tomić. Koordinatorica projekta je Marijana Čevizović.

Stranica 1 od 201

Autobusne linije

vozni red